Ех яко сте си изкарали.Има ли твой снимки в полет и по завойте?
Ако не е много нахално от моя страна (а предполагам, че има и други който искат да понаучат нещо) дайте малко акъл и за карането по писта.Някоя хитринка или нещо такова.
За сега това което аз знам е че във въздуха мотора може да се регулира с газта или спирачките.Предната спирачка като се натисне и предницата "пропада", същия ефект се получава и ако се подаде газ във въздуха.За да се вдигне предницата се натиска задната спирачка.Това вече дори няколко пъти съм го употребявал (кога умишлено, кога не
).
Любопитно ми е как да скоча по-високо примерно.Някак си ниско летя.Предполагам трябва да "изпомпя" окачването преди скока???
За сега това което аз знам е че във въздуха мотора може да се регулира с газта или спирачките.Предната спирачка като се натисне и предницата "пропада", същия ефект се получава и ако се подаде газ във въздуха.За да се вдигне предницата се натиска задната спирачка.Това вече дори няколко пъти съм го употребявал (кога умишлено, кога не
Любопитно ми е как да скоча по-високо примерно.Някак си ниско летя.Предполагам трябва да "изпомпя" окачването преди скока???
Задна спирачка не съм пробвала, но като върнеш газта и осанеш малко по-напред, предницата потъва - това го правиш, когато си сигурен, че ще приземиш точно на попивката. Стреми се да приземяваш на задна - предна като за начало, освен на двоен скок. Там трябва да си сигурен, че ще плъзнеш мотора точно на попивката. Ако приземиш предна-задна на равно може много лошо да паднеш. Когато искаш да литнеш по-високо, трябва да подадеш газ при излитането, предварително си се изтеглил напред и в момента на излитането буташ мотора напред. В зависимост от кофигурацията на скока може и да "изпомпиш" окачването. По принцип стремежа е летежа да се скъси, защото се губи скорост. За това профитата "счупват" мотора хоризонтално във въздуха, защото така се увеличава хоризонталната скорост за сметка на вертикалната. С по-висока хоризонтална скорост се получава по-плавно приземяване. Аз няколко пъти лошо се сплесках при приземяването след най-големия трапец на Севлиево. Понеже падаш от високо и с малка скорост накрая.
И нещо много важно - стискай мотора с колената. Избери си добра линия за скока, и внимавай ако те хвърли на криво да коригираш бързо.

Коментар