Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотопистата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотопистата

Добре де, как им дават разрешителни за строежи бе?Да развалят готовата писта, и да построят поредния блок.Ебати политиката,че да не ви дават и да карате,пълно безобразие.Абе кво ли се чудя,то кое е както трябва че това ли!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
      Добре де, как им дават разрешителни за строежи бе?Да развалят готовата писта, и да построят поредния блок.Ебати политиката,че да не ви дават и да карате,пълно безобразие.Абе кво ли се чудя,то кое е както трябва че това ли!
      По отношение на разрешителните, те разрушиха 2/3-ти от градинките в София, ти за мотопистата се чудиш.

А по отношение на забраната за каране е напълно нормално от 14 до 16ч. да създават проблем комшиите. Има си го записано в наредбата за опазване на обществения ред.
      Per aspera ad astra.

Коментар

Предполагам има в предвид не забраната между 14 и 16 часа, ами това, че собствениците на земята забраняват и полицията ги гони
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Привет и от мен

Включвам се в джойнт-венчъра с БОБКАТ-а (ако стане).

i.nonchev@gmail.com - за контакти.

Живея много близо до пистата, в Манастирски ливади, но съм с Africa Twin и надали ще се възползвам скоро от скоците Въпреки това съм 100% за, а ако някой ден скоча на нещо по-лекичко ще караме заедно

Коментар

Малко снимки от днес.
            Времето беше слънчево,топло и беше идеално за малко тренинг.
            Прикачени файлове
            HONDA CRF250R

Коментар

Калта не е толкова страшна, но локвите са много неприятни и то точно между скоковете. За това трябва да се заравни трасето и да не се образуват такива гьолове. Направих едно планче. Според мен трябва багерчето да изстърже горния слой с бурените по това трасе, като заравни дупките и бабуните. Смятам, че дори следата да е с ширина едно гребло пак ще стане. Хубавото е, че всички елементи си ги има и трябва само да се заравни и разшири.

Последно редактирано от iassen; 27-01-09, 04:11.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                Калта не е толкова страшна, но локвите са много неприятни и то точно между скоковете. За това трябва да се заравни трасето и да не се образуват такива гьолове. Направих едно планче. Според мен трябва багерчето да изстърже горния слой с бурените по това трасе, като заравни дупките и бабуните. Смятам, че дори следата да е с ширина едно гребло пак ще стане. Хубавото е, че всички елементи си ги има и трябва само да се заравни и разшири.
                Ясене, тази линия с лилавото я нямаше едно време - просто много хора са взимали засилка директно към трапеца без да минават виража преди това.

На мястото на синьото малко правоъгълниче имаше малък скок, а черно-бялото е финала от едно време

Идеята е супер да се пооправи, но наистина е важно кой е собственика на мястото - аз лично се чудех, влизах в градоустроиствения план да гледам дали там ще се строи, но там картата не ми се отвори на компютъра и не видях нищо. Ето това е линк, който става и ако ти е хубав нета можеш да отвориш : http://www.sofproect.com/1_oup_webse...7/default.aspx , та поне да имаш идея ако се вложат средства докога ще може да се кара там.

Хубавото е, че дори да се строи е малко вероятно да е тази година, зашото строителите нямат пари - криза братко
                Прикачени файлове
                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Дам, и на мен не ми се отваря кадастъра. Аз съм възложил на адвокатите ми (майка ми) да провери кой е собственика. Лошото е да не стане нещо да се разпищят съседите и да дойдат да ни спрат докато го оправяме, иначе ако вложиме по 25-30 лв дори и един-два пъти да покараме на оправеното трасе пак сме на далавера.

А за лилавата отсечка ми се струва, че е добре да я направим и нея, за да могат тези, на които само им се скача да си въртят спокойно, така и така се е получила естествено. Този скок, който си добавил си го има още , но той е без попивка- пада се на равно и нека така да си седи. Въобще май нищо не е нужно да променяме, само да пооправим.

Ще видим дали ще открием собственика, пък и да не успеем аз и още няколко човека сме готови да опитаме, пък ако стане, ще можем да покараме на почти истинско суперкрос трасе

Коментар

Eто извадка от застроителния план на София. Ако правилно съм се ориентирал като място. Мотопистата е предвидена САМО за спортни съоръжения. Смяната на предназначението е изключително трудна, така че надали ще се превърне в жилищен комплекс. Поне не и в следващите 2 години, според мен.
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
                      Eто извадка от застроителния план на София. Ако правилно съм се ориентирал като място. Мотопистата е предвидена САМО за спортни съоръжения. Смяната на предназначението е изключително трудна, така че надали ще се превърне в жилищен комплекс. Поне не и в следващите 2 години, според мен.
                      аз това работя, и мога да ви кажа, че е почти невъзможно да се смени, дори и с много, много пари, още повече че в момента никой не би посмял да направи такава промяна /в общината иамам предвид/ а и това е по новия огп, последните поромените по който публикуваха преди около месец, и все още си е за спорт/ промяна по това скоро няма да стане, а и не ми се вярва някой да се засили да строи спортна зала там/

Коментар

Да се преброим и да действаме няма какво да питаме и чакаме
                        С гадните кучета, които те гонят
                        докато караш ще се справим, но с господата полицаи как
                        На какво основание ни гонят да не караме там извън времето от 14-16 часа?
                        Поздрави.
                        Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka81 Преглед на мнение
                          Да се преброим и да действаме няма какво да питаме и чакаме
                          С гадните кучета, които те гонят
                          докато караш ще се справим, но с господата полицаи как
                          На какво основание ни гонят да не караме там извън времето от 14-16 часа?
                          Поздрави.
                          Аз съм навит.
                          До колкото имам познания могат да те гонят отнякъде ако нарушаваш обществения ред. В наредбата на СО е записано в какви случаи може да се случи това.
                          http://www.sofiacouncil.bg/index.php...rdinance&id=10

Ама аз нещо не мога да открия чл. който да касае карането на мотор.

Оказа се, че тази наребда не касае толкова конкретното предназначение на пистата. Сега ще се поразровя да намеря наредба или някой член от ЗУТ, който да касае използването на подобни съоръжения по предназначение(както дискотеките напр. трябва да са шумоизолирани и т.н.)

По отношение на собствеността трябва или да е общинска или държавна(към ДАМС). Дали от БФМ не знаят нещо по въпроса?
                          Последно редактирано от Тануцо; 28-01-09, 11:37. Причина: допълване
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Супер - това за ОГП-то е наистина добра новина. Бих бил много разочарован, ако направят пореднята кооперация там - от огромната поляна нищо не остана, а отделно, че и на мен ми е сантиментален спомен самата мотописта - да почива в мир китайския ми BMX от едно време дето му отиде душичката там

Ясене, пиши ме и мен в сметката за Бобката, но само ако обещаеш няколко урока за начинаещи в скоковете

Спасе за съжаление имат право на база наредбата за обществения ред, а и при положение, че в околните блокове са предимно пенсионери хич не се чудя що стават дразги.

Все пак е хубаво да се знае кой точно "стопанисва" в момента остатъците от мотопистата, за да не стане така, че да я оправим и после да дойде някой да иска входна такса и да ни гони. Допреди няколко години имаше мотополигон там и инстукторите гонеха хората с мотива, че през лятото пистата трябва да бъде напоена с вода, за да не се вдига прахоляк.

P.S. Опс - с Tanuco сме писали едновременно - не е въпроса в мотора, а в шума и прахта през лятото. От твоя линк:
                            (4) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване на изискванията на съответните хигиенни норми, ползуването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (зъболекарски, прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 09.00 до 14.00 и от 16.00 до 21.00 часа.
                            Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

И мене ме пишете в сметката. А имам едно предложение. Дайте да се разберем с пенсионерите ние ще направим нещо за тях те да не ни тормозят, а ние естествено няма да прекаляваме и ще караме в позволеното време. Там някоя градинка да изчистиме или да поправиме няколко пейки нещо такова така и так бобката ще е там, да покажем добра воля.
                              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR
                                Ммм, дааа Що не събереме народ и да оправиме Бучино а. Доста се е изровила. Бат Ясен ще показва техника малко и всички по напреднали разбира се. Пък може и някой ендуро елементи да зглобиме отстрани на празното място. Ще стане супер. Аз само втвърдявам окачването и съм готов за мотокрос. Много искам да се науча да литкам по скоковете.
                                Дам бат Йонка и аз сам съгласен с тебе но трябва и подръжка не само да се оправи и зареже не мислиш ли ? (с малко стара дата е съобщенйето но... не е късно да я оправиме предполагам )
                                OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X