Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: AMA SUPERCROSS 2010 - коментари на състезанията

Хванал си промоция.
    Невероятно състезание. Особено ако не беше се претрепал Вилопото. Дънджи изглеждаше разярен. Така не сме го виждали от 5-6 състезания май. Заслужава си това момче.
    Рийд нещо никакъв го няма...

Обаче в деветата обиколка Вилопото видя златен шанс хем да изпревари Дънджи, хем да го събори. Направо си реши да го взима за вираж. Много оптимистично! В тоя завой всички и винаги карат по треакторията която Дънджи взе. Това не беше грешка. Ама и това го има.
    Дано се оправи за мотокроса Вилопото! Аз за там се надявах на него. Там му е силата.

Абе последните два шампионата са нещо прокълнати (мото и суперкрос)... Или тия са толкова вече на ръба, че го прескачат много лесно. Май си е второто. Много са подивели!!!
    К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
      Рийд нещо никакъв го няма...
      До колкото разбрах той сега отделя повече време за жена си и новороденото си дете , и оставя шампионата на заден план.
      [img]http://img696.imageshack.us/img696/1013/logoavataro.jpg[/img]

Коментар

Досега четох статия за Вилопото и контузията му,и се оказва че след катастрофата медицинският екип е трябвало да среже ботуша му за да го извади от крака и след направеният преглед се оказва че има счупен десен крак и веднага е направена операция!Вероятноста да се върне на трасето за оставащите 3 рунда е 0,така че официално SUPERCROSS сезона за него приключва с много мъжка битка въпреки и счупеният му пръст на левият крак,така че се очаква дано да се върне за Мотокрос сезона!Хил е 3 с 77 изооставащи точки зад Дънджи а макс брои точки ако Дънджи не завърши изобщо за тези 3 рунда е 75 така че математически Дънджи е новият Суперкрос шампион за 2010!!!
        [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Да, Дънджи стана шампион в дебютния си сезон. Имаше добри карания в началото, после малко върна, сега тамън пак караше добре и интригата изчезна с това падане. Много ме е яд за Вилопото. Исках той да е шампион, защото го иска повече, кара по-изродски и агресивно, прави чудеса по някой път и е много здрав физически и психически, ама.. суперкорс- една грешка и край Да му е честито на Дънджи, много късмет извади. Нещо като Рийд на МХ миналата година.

Коментар

Имаме си нов световен суперкрос шампион.
            Да му е честита титлата!

След видяното от Вилопото в последния кръг определено мога да кажа, че Дънджи напълно си заслужава приза.

Дано рижавия се оправи бързо, за да го гледаме на мотокроса.

От тук на там да се надяваме на завръщането на Буба.
            3 кръга... 3, но ще стане битка. Предполагам, че ще направи по-добро включване от Рийд.

Коментар

Да напълно заслужена титла за Дънджи без Чад Рийд, Джеймс Стюарт, Раян Вилопото да не бида пропуснах някой ...... не май това са основните претенденти в 450. Едва ли и той самия ше се изкефи толкова много титлата е подобна на тези на Рийд, придобита в отсъствието на големите не побеждавайки ги......обаче като знае следващия сезон как ше го прегазят!
              [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Историята на спортните класации помни победителите и обича фактите
                А фактите са неумолими:

- Дънджи е шампион
                - Вилопото, Рийд, Буба, Пешо от Горубляне, аз, както и малките зелени същества от Алфа Кентавър - не са / не сме
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Наистина Дънджи не е най-добрия, но шампиона се избира от цели 17 кръга, а не от един. Както и в Дакар има случаи на краен победител без нито една етапна победа дори. За жалост тук шампиона не се избира както на спринта на 100 метра от един старт. Тук е важно да си бърз, да караш много добре, да мислиш, да не правиш грешки и т.н. и Дънджи се оказа човека който събместява всички тези фактори. И аз бях за Вилотопо и се надявах да стопи точките, което беше абсолютно реално, но грешките които направи в този кръг бяха фатални за него, наистина жалко
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Историята на спортните класации помни победителите и обича фактите
                    А фактите са неумолими:

- Дънджи е шампион
                    - Вилопото, Рийд, Буба, Пешо от Горубляне, аз, както и малките зелени същества от Алфа Кентавър - не са / не сме
                    A ти кефиш ли се на титлата на Дънджи? Историята........ Историята не изживява състезанията Рийд никой не го приема за бог въпреки че е бил шампион защото всички знаят каква е причината да е бил такъв и тя е липсата на Шампиона.
                    Иначе Дънджии никой не е казал че не може, може ама не ме кефи..... аз си пиша от мое име мойто си мнение не на Историята

Коментар

Че кой ме пита дали се кефя ?!?

Аз съм си заклет вилопотист/бубист. Само че ако Вилопото не беше тръгнал да бута Дънджи и най-вече - ако не беше направил балъшка грешка която може да се очаква от мен, но не от него - може би нямаше да гледа награждаването по телевизията от болницата. Да би мирно седяло - не би чудо видяло. Хазарта е спорт, но комарджии в спорта хич не обичам. Рижавия заложи на карта и загуби. Дънджи заложи на постоянство и спечели. Пак ще викам за рижавия, но да седна да съжалявам че не е спечелил - тц. Не заслужаваше. Не и при такава грешка.

През 1982ра Кеке Розберг (таткото) стана световен шампион във Формула 1 с една победа, една дисквалификация и три отказа поради повреда през сезона. С постоянство и здрави нерви. Около него летяха примадони, печелеха и се блъскаха. Прост беше с две победи, Рене Арну с три.

В момента Нико Розберг е "Син на световен шампион", а не "Син на световен шампион който стана световен шампион понеже Нелсон Пикет се излигави, Жил Вилньов почина, Прост и Арну не завършиха достатъчно"

По същия начин по който Генадий Мойсеев е записан "ФИМ световен шампион по мотокрос за 1974та година", а не "ФИМ световен шампион по мотокрос за 1974та година с помощта на съотборниците си които всячески подсичаха Ярослав Фалта на пистата".

Историята помни Генадий Мойсеев. Който стана шампион още два пъти. Кой помни Фалта ? Книжни плъхове като мен

Коментар

Има нещо садистично в това да се радваш на карането на Буба, Вилапото или дори новобранеца Барша. Те очевидно карат отвъд възможностите си и е очеизбодно, че ще стане сакатлък. Което предполагам с трепет се очаква от феновете им (съзнателно или не). Ясно, че сега ще се почнат едни философии за талант, хъс, отдаденост и т.н. И за Джеймс Дийн разправят, че бил много талантлив и хубав, ама кво от това.

Ей го на Уиндам - уж се вози небрежно, ама си финишира на подиума.

Коментар

Да много е съдистично да гледаш БУба как кара чак ми става гадно понякога.........особено сега като кара в Националния просто ше е много гадно нечовешки скръбове и подиграветелни изпреварвания. Трябва да го махнат, даже такива като него Вилопото и Барша трябва да ги забранят. Тогава най-вероятно възрастовата граница на публиката ще се вдигне с едно 25-30 години и всичко ще се случва бавно спокойно и без изненади като сапунена опера да кажем.
                          Не е ли така да си кажем правичката замислете се малко защо ни е толкова интересен супероса защото виждаме каране извън пределите, виждаме екшън, виждаме драма?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                            Има нещо садистично в това да се радваш на карането на Буба, Вилапото или дори новобранеца Барша. Те очевидно карат отвъд възможностите си и е очеизбодно, че ще стане сакатлък. Което предполагам с трепет се очаква от феновете им (съзнателно или не)
                            Колега прощавай, но - дрън дрън та пляс. Не знам къде ги изкопа тия дълбоки психоанализи. Нормалният човек и съзнателно и несъзнателно трепетно очаква да НЕ стане сакатлък.

Въобще без да броим дребната подробност че въпросните нито карат над възможностите си, нито ако го правят има каквото и да било очеизбодно в това. Не знам как изглежда на монитор, но на пистата тия същите проявяват такава лекота и непринуденост в карането, че човек има чувството че всеки момент ще изкарат чайче в китайски порцелан някъде от мотора и ще си го подсладят с бучка от джобчето.

Коментар

За щастие или не на екранчетата също изглежда ужасно лесно.Чак понякога си казвам "ае бе не е толкова трудно явно" докато не отида на пистата и не се опитам да скоча някой двоен скок.Е като почна да му падам почти на ръба и виждам колко малко ми остава да го направя добре пак си казвам, че не е толкова трудно де.Ама онея ще скръбнат НАД мен и ще ме затворят с много много обиколки докато аз си свърша манша.
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Е добре де нали уж Рийд им каза на тея да го загладят ли какво там и го оправиха... а пък след това Вилопото пак си се преби, а мотора му се завъртя зверски... дори си помислих, че го е ударил, ама май не е... както и да е.. интересно ми стана де, та затова... и дано да се оправя бързо! А иначе според вас Вилопото нарочно ли удари Дънджи или просто "изтърва" виража?
                                [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X