Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос школите - развитие и надежди...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mitkov
    тя работата е все едно аз да се ядосвам -защо няма магазин МЕТРО в Харманли -а в Стара Загора има
    ми няма -щото сме 15-20 000 души
    А СТАРА ЗАГОРА СА....
    ............и защо в София са два магазина
    Образно казано това е простата истина за мотоспорта у нас

Обаче пък от друга страна погледнато излиза, че когато в "Харманли" направят Метро, тогава да очакваме и развит мотоспорт
    А сега къде ще да е истината???
    На практика в близко, а и не толкова близко бъдеще в "Харманли" "Метро" няма да има, ама едно добро "Фантастико" може и да се направи.
    т.е. българин шампион в МХ1 или 2 скоро няма да имаме, ама един "Якоб Смрътс" може и да доживеем

Коментар

Даниеле да не мислиш че на запад нещата стават с магическа пръчка. И там не са цъфнали и завързали, обикновения човек не е с много възможности. Пак всичко започва около познати и приятели, обикновено бащите са тия които дават първи уроци на малките. Едва когато някое от децата изпъкне някой спонсор може да му подаде ръка, иначе никой не дава пари даром дори и там, бъди сигурен !!!
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul
        ...Школата в Севлиево е само за някаква си тяхна групичка от познати и нищо повече... ако някой иде там и покаже някакъф талант съм почти убеден, че никой няма даже да му обърне внимание....
        в голяма грешка си !!!
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

да тъкмо и аз това щях да казвам

нито в щатите нито в европа има такива -безплатни школи
          където и да е човек първо трябва да иде до някакво ниво със що годе "собственни" сили и тогава евентуално да стане нещо

например чел съм автобиографична статия за Джереми Мс Гратт
          и баща му казва че вече е бил от шампионите на щатите и още той му е купувал моторите-по един 125 и един 250 всяка година
          даже пише че на няколко пъти му е писвало

Коментар

Даниеле, още от начало щях да ти казвам за това, че съврши соц.реализма, през който можеше да се сбъдне твоята мечта
            Всички школи в USA и Европа са ПЛАТЕНИ !!!
            Там знаеш колко обичат мотокроса и колко хора с пари има, но никой не излива пари на вятъра, щото феланкишията искал да кара мотор!
            Както казват повечето тук, трябва да покажеш нещо, че да отидеш там след като си платиш, после да ги биеш наред, че да получиш привилегии и то най-вече, ако те оценят спонсорите.
            Не само Джеръми Мак Грат, ами и прословутия Пастрана, дето толкова много го дъвчим и му се възхищаваме има такава съдба
            Знаеш ли колко обиколки е направил на частната им пистичка и колко шамари е изял от баща си преди това
            С половинчати мерки и само с желание тези неща не стават. Слагаш си главата в торбата, ако трябва продаваш всичко (и компа дори) и тръгваш да се трошиш и доказваш, ама друг е въпросът дали ти стиска ...
            Ако пък е само за кеф, ще изчакаш като мен да ти тръгнат нещата, ще си купиш хубав мотор и ще си правиш кефа без много претенции.
            И аз искам да направя школа за ендуро в моя град, тъй като има много желаещи от подрастващото поколение, ама нямам средства за такова голямо начинание.
            Се ла ви - както казват конгоанците! (щото е била френска колония)
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              И аз искам да направя школа за ендуро в моя град, тъй като има много желаещи от подрастващото поколение, ама нямам средства за такова голямо начинание.
              Абе то и откъм вече порастналите също има интерес , не само от подрастващите.
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD
                Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                Абе то и откъм вече порастналите също има интерес , не само от подрастващите.
                абе той Жоро има в предвид подрастващиииии ....... девойчета

Коментар

Първоначално публикуван от Краси
                  ...абе той Жоро има в предвид подрастващиииии ....... девойчета
                  Не, този път става въпрос за истинско ендуро
                  За втори вариант винаги могат да се отделят средства!
                  -------------

Коментар

Димитре, не разбирам защо толкова много всички стоят зад версията, че едно примерно 17-19 годишно момче неможе да се развие в спорта ако почва от тая възраст ?!
                    Единственото нещо с което ще е много по-напред това са тренировките, но смятам, че ако искаш нещо истински и полагаш усилия би успял независимо какво е това нещо... (освен случаите с ядрената физика )
                    Не съм Дърт и то изобщо даже, ако искаш можем да се обзаложим
                    Другото нещо, което искам да кажа, е че никой не говори за безплатна школа..... а за школа предоставяща БЕЗПЛАТЕН ОПИТ (ако щете и кастинг го наречете) за хора мислещи, че могат да карат !
                    Ако от някой излезе нещо - Супер, ако ли не - повечко тренировки и след време - пак !
                    Не виждам защо всички са толкова бизнесменски настроени към това нещо... защо задължително трябва да си на печалба ?
                    Кеф цена няма... нали това говорихте преди ?
                    Какъв по-голям кеф (за мен поне е така макар, че съм на такава възраст) от това да видиш някое момче как отива и взима за 5 лв. бензин, а не цигари с кафета (примерно)?
                    Според мен както казах единствения проблем си остават учителите..
                    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                    [/FONT]________________________________________
                    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                    [/CENTER]
                    [/CENTER]

Коментар

Не виждам защо всички са толкова бизнесменски настроени към това нещо... защо задължително трябва да си на печалба ?
                      Е нали трябва да се яде все пак

Ей тука виж за какви цени става въпрос за да се избиват разходите (и то в САЩ) и тогава смятай за България :

http://www.garybailey.com/price1.htm
                      No bike - no fun!

Коментар

То развитие няма, вие почнахте да мислите вече за печалба...
                        Защо никой не разбра, че говоря за даване началото на обучение.... тоест помощ за развитие на спорта, а не печалба от него и ако се установи, че има смисъл (което съм сигурен че ще се установи) да се занимават хората, ще се почне да се привлича внимание, състезания и така нататък !
                        Малко по малко нещата биха се наредили, но неможе да започнеш развитието на някакъв спорт и да очакваш веднага да почнеш да си вадиш хляба с него... да вкарваш от друга работа пари в него.... ето това е достойно !
                        Демек говорим за нещо като БЕШ, но за това първо трябва да се намерят хора, желаещи да тренират и да търсят надеждата в българките младежи и тогава съм сигурен, че ще се измисли нещо по въпроса !
                        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                        [/CENTER]
                        [/CENTER]

Коментар

даниеле ти говориш направо за ..комунизъм майче
                          или поне на мен тъй ми се струва

това -малко в кръга на шегата ..
                          доколкото знам в Италия има нещо подобно -държавата отпуска пари за млади таланти ..-но доколкото знам за такива се считат момчета -СПЕЧЕЛИЛИ шампионата на Италия или поне влизащи в първите и проявили се на международни състезания

-е така на някой дето иска да кара само за мерак не дават никъде нищо и тва е горчивата истина

тука в Харманли имаме едно момче като тебе-талантлив е и упорит
                          но и той от няколко години живее с фикс идеята че някой е длъжен да му помогне и да го спонсорира ..опитахме се да му обясним че не е точно така ..както и да е ..получи от тук от таме разни обещания и на моменти го пообнадеждаваха ..но в крайна сметка -нищо
                          и постепенно се отдалечи съвсем от тзи спорт

Коментар

Димитре, не разбирам защо толкова много всички стоят зад версията, че едно примерно 17-19 годишно момче неможе да се развие в спорта ако почва от тая възраст ?!

.... въпроса е към Митака ама да кажа и аз

най малкото защото го нямаш това мислене като на децата, те понякога без да се замислят правят елементите пред които един 18 годишен ще има да се чуди 1 час, накрая ще тръгне с рогата напред и ще се натроши и с това ще приключи кариерата му.
                            и специалистите казват че много от навиците се правят докато са деца, след това е късно.

Коментар

....е така на някой дето иска да кара само за мерак не дават никъде нищо и тва е горчивата истина
                              А, защо е така ? Защо не се дава поне шанс
                              тука в Харманли имаме едно момче като тебе-талантлив е и упорит
                              ...
                              Може да съм упорит в някои отношения, но да съм талантлив - незнам...едва ли просто искам да опитам !
                              Първоначално публикуван от Краси
                              те понякога без да се замислят правят елементите пред които един 18 годишен ще има да се чуди 1 час, накрая ще тръгне с рогата напред и ще се натроши и с това ще приключи кариерата му.
                              Хаха, аз мисля само поради причината, че от среща може да изскокне нещо, което се движи със същата скорост, но се движи срещу мен, а на пистата тоя проблем го няма !
                              Пък и кой е казал, че му мисля много много
                              Може да си малко по-предпазлив в началото, но се свиква !
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Във всички технични спортове възрастовата граница за начало вече стана много ниска !!!
                                Основите на техниката най-лесно се заучават, когато не си карал за кеф, а започнеш от нулата, когато си малък, необременен и под ръководството на класен треньор
                                Пише в го във всички педагогически книги и ръководства за треньори.
                                На 1 000 000 случая има и изключение и ще се радвам, ако това си ти, Даниеле!
                                -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X