[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Хм!!
Защо тука не е като в америка...ми щото тука не е америка бе хора. Ако някой още не е наясно - моторните спортове НЕ СА на почит в БГ и в европа. Тука се дават пари за колективните спортове събиращи повече публика и рекламодатели. На всичко отгоре ние нямаме никакви традиции в автомобилостроенето или в производството на мотори. Шшшшт , кой каза балканчета??
Ей го на, в Севлиево хората направиха нещо и то не само с гол ентусиазъм, а подкрепено финансово. Трасе с инфраструктура, тренер, моторчета, деца, състезания и т.н. Какво искате повече? Във всяко село да има школа по мотокрос ли? Ам че кой ще бачка тогава като всички хукнат да карат мотори?
Що бе? В България си стана по-стабилно. Ето Севлиево...кръгове от световното, има малки пичове, които карат? Какво повече от това? В Америка е по-различно, защото там са 300 000 000 души, а в България 6 000 000. Ако го погледем реално - нормално е в България да има малко състезатели при, условие че половината население е пенсионери, другата 1/2 се надпреварват с времето и парите, а останалото тийнеджъри - едни ходят да се помпят, други ходят по дискотеки и кафета, а пък трети свирят на китара и слушат стабило Пинк Флойд.
ако говорим за самата идея за школи-
добра е а и то точно тва е на спорта една от основните цели -да намери на младите хора занимания..полезни и такива от които могат да научат неща които ще са им полезни и за в бъдеще
понеже нека не се заблуждаваме-така или иначе те трябва и ще правят нещо вълнуващо -въпроса е това тяхно желание да се насочи в някаква що годе позитивна насока
иначе ще иде в -другата.. посока и после вече може и да е късно
лечението и разходите на 1 наркоман струват много повече от няколко детски школи примерно ..това е един от възможните примери само
полека лека и това ще вземе да става според мене
дори смея да твърдя че и създаването на федерация по ендуро като част от целите и са точно това да се ангажират младите хора да им се покаже красотата на Българската природа и красотата на спорта
понеже -казвам ви когато човек се качи с мотора на някое хубаво място или на някой връх и види всичкото това наоколо "вдиша " от свежия въздух ..след това няма да е същия
да ви призная честно аз лично някъде от около началото на 90 те ..бах взел да намразвам България
особенно след тормоза в казармата и всекидневното събиране около знамето и пускане на "тъпия" химн и целия тормоз свързан с и около извършването на тези действия ..направо бях намразил и държава и химн а и след това покрай некои проблеми въобще не я обичах таз страна и бях на косъм да изчезна и то мнооооого на далеч
постепенно взе да ми минава обаче и особенно напоследък като взехме по да я пообикаляме походи и други и туй онуй все повече осъзнавам че си е една много хубава страна..много правилно са казали -"опознай родината -за да я обикнеш"
но то не е само опознаването а и въобще да имаш възможност да живееш и да се занимаваш с нещата които искаш и са ти интересни и тук и докато я опознаваш и да ти е и приятно
спорта също дава възможност и за това и не напразно се говори напоследък и в цяла европа за така модерният "спортен туризъм" -който си е и се превръща и все повече и в едно много доходна перо и в една много полезна и позитивна за страните реклама
а на участващите дава много позитивни и приятни емоции и преживявания
и др и др много неща могат да се кажат ..но аре стига за сега
Що бе? В България си стана по-стабилно. Ето Севлиево...кръгове от световното, има малки пичове, които карат? Какво повече от това? В Америка е по-различно, защото там са 300 000 000 души, а в България 6 000 000. Ако го погледем реално - нормално е в България да има малко състезатели при, условие че половината население е пенсионери, другата 1/2 се надпреварват с времето и парите, а останалото тийнеджъри - едни ходят да се помпят, други ходят по дискотеки и кафета, а пък трети свирят на китара и слушат стабило Пинк Флойд.
оф оф оф и аз незнам какво да кажа
стига с това Севлиево бе хора, осъзнайте се малко!
знаете ли че в Севлиево не се развива мотокрос !!! и тоя клуб просто го няма освен на документи, въпреки че за 4-ти пореден път пистата е станала №1 в света, и както от това питам аз, като пустее и не се кара на нея. Такава писта не трябва да остава празна за 1 ден през годината, но кой идва да кара на нея питам аз, нали е №1
незнам по каква причина в Севлиево хората някакси се отвратиха от мотокроса, дали защото покрай тия световни им набичиха високи цени за билети, дали заради това че като тръгнеш към трасето минаваш през 5 контронли пункта с надъхани орранители който те гледат все едно си потенциален престърпник, дали заради друго незнам но просто положението е трагично за съжаление
преди седмица ходихме на троянския кръг, всичко толкова либерално и народно, има полиция, но никой не усеща присъствието ти, ходиш си на воля където искаш и никой не ти вика "ейййййй ТИИИ, накъде там" и никой на никого не е пречел, всеки си знаеше територията, хораа го приемаха като празник и шоу.
В Севлиево честно да ви кажа се чувствам постоянно преследван и конторлиран, тогава изчезва удоволствието !!!
Говоря за школа, която предоставя обучение на хора примерно като мен (примерно говоря), които се надяват на помощ от други хора..
Школата в Севлиево е само за някаква си тяхна групичка от познати и нищо повече... ако някой иде там и покаже някакъф талант съм почти убеден, че никой няма даже да му обърне внимание....
Говоря за създаване на школа/ли в централна България, кадето би било еднакво достъпна еднакво достъпна за всички... а защо да е една .... защо да не са пет примерно .... ето в това се крие въпроса... защо трябва да се свеждат нещата само до 1 бройка.... и то не качествена според мен.... ако в Севлиево нямаше мотокрос писта... нямаше да има никакъв клуб... но това е само мое мнение естествено.. защо нещата не се насочват към прогресия, а се ограничават до едно ниво познато (макар и малко) на всички ..... независимо било то качествено или некачествено !
[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Different_Soul разбрах какво искаш да кажеш с тази тема ... въпроса е че няма човек които да се захване с това искат се много пари за такава "мото крос школа" не е само да се вземат няколко мотора , но трябва и да се намери каде да се тренират а до колкото знам наема на една мото писта е доста голям около 30 000 лева на ден , до колкото знам ... абе на кратко трябват ти поне 100 000 лева , за да се захванеш с това и не се знае дали ще ти се отпатят някога , сигорно трябва таксата да е по 1000 лева на месец на човек , за да си на печалба след 2 год.
А дали изобщо в България има "мото крос школи" ???
Different_Soul разбрах какво искаш да кажеш с тази тема ... въпроса е че няма човек които да се захване с това искат се много пари за такава "мото крос школа" не е само да се вземат няколко мотора , но трябва и да се намери каде да се тренират а до колкото знам наема на една мото писта е доста голям около 30 000 лева на ден , до колкото знам ... абе на кратко трябват ти поне 100 000 лева , за да се захванеш с това и не се знае дали ще ти се отпатят някога , сигорно трябва таксата да е по 1000 лева на месец на човек , за да си на печалба след 2 год.
Неможе да е толкова сложно, че да неможе да се направи !
Това за 30-те хилки на ден ИЗОООООООООООООООБЩО не е така !
Дай ми толкова пари да видиш кфа писта щи измайстора
Работата е обаче, че тук в моя раьон примерно има мисля 3 мотокрос писти и при определени обстоятелства мисля, че тая сума която си споменал може да се коментира и цената ще е за цяла година, но при положение, че си я стопанисваш ти, но извинявам се много ако имат желание хората сичко става ! Друга е работата, че на никой не му се занимава
После иди ми говори, че нямало каде да се тренира !
А дали изобщо в България има "мото крос школи" ???
Именно това искам да кажа, че в българия не съм чул за офицялна школа за обучение и подготовка на млади момчета и момичета за професионални състезатели, от която школа да е предоставена възможност за свободно записване на всякакви лица
[/CENTER]
[/CENTER]
Чета я тази тема и не мога да разбера, Different Soul, за какво си толкова интусиазиран за тея школи, като работата наистина граничи с невъзможното. Кой би вложил стотици хиляди лева в нещо за благото на другите, защото ти искаш като има школа да се запишеш, да получиш нов мотор и да си джиткаш с него. Такава безрезултатна инвестиция (в сравнително краткосрочен план) не е по силите на българин, освен ако не е мнооооооого голям маняк и филантроп и е супер богат. Хората, които са изкарали тези пари, отдавна са се посветили и отдали живота си на друго занимание, което им е изкарало парите.
Втория начин е със спонсори....а в България ги няма. Говоря за спонсори като Fox Racing, Answer, Renthal, и т.н. А нито една такава мото-ориентирана марка няма представителство и завод в България. За това - НЕ СТАВА. Също кой мислите, че ще преподава в тези школи...нали трябва да е някой печелил поне няколко шампионата, видял свят, видял как се правят работите Школите в САЩ не са излезли ей така от нищото - хора като Гари Семикс и Гари Бейли примерно правят такива неща.
И аз съжалявам нашите състезатели, че нямат пари (не всички), НО и дълбоко се съмнявам, че и тренират достатъчно за да си заслужат парите (не всички), а киснат по баровете и пият. Просто няма дисциплина, но си и личи като дойдат чужденците де ...срам да те хване направо Единствено съм уважавал малкото поколение, което се състезава в най-малките класове 65 и 85сс, защото те ми се струва, че сега там се крият големи шампиони.
Скоро гледах едно филмче с Рикиту като малък....ми човека с 85сс си караше почти както сега
Да речем, че просто дикутираме, Дидо !
Колкото се отнася до мен, да прав си искам да бъда част от подобно нещо, но работата, е че не съм само аз и съм сигурен в това !
Сигурен съм, че има много други момчета и момичета желаещи да се състезават, но няма кой да ги "бутне" колкото за "начална скорост" ! Защо няма, защото сме некадърни макар, че създаваме всякакви нови техники в тънките занаяти и това се коментира по новините през вечер ?
Защото сме бедни, а циганите из селата карат мецедеси и БМВ-та Х5 и незнам още какви коли? Не мисля така !
Плюс това съм сигурен, че изграждането на нещо подобно не е толкова сложно колкото си мислите, и единствения истински проблем си остава обучението всичко друго може да стане реалност, но хората които да обучават младите пилоти се намират много трудно
(може да вредим Митков ) !
[/CENTER]
[/CENTER]
Даниеле, вече си дърт за да започваш да тренираш мотокрос и да ставаш шампион. Хората които печелят състезания са започнали да карат от 5-6 годишна възраст. Това което ти си го мислиш, че може на 18 години да започнеш да тренираш и след 1-2 години да си шампион просто го забрави. За шампион трябва малко талант и МНОГО тренировки. Поне 10-15 години. През всичкото това време трябва някой да харчи луди пари без да очаква да му се върнат, защото от мотокрос се печели само в щатите, а в Европа на печалба са само първите. Трябва и някой който да ти ОБЯСНИ как да караш.
С две думи НЕ СТАВА
То и аз искам да направя завод за мотоциклети в БГ ама НЕ СТАВА
Като начало може да се помъчи да популяризира малко спорта.
Ясно е ,че единственния лесен и безпатен начин е в интернет.
Трябва да се заинтригуват хората.
Примерно: Заведох брат ми(18г.) на мотокроса в Самоков.
Още на другия ден повечето ми мото-дрехи които му стават
ми ги взе.
Иска да се научи да кара.
След като изгледа филмчетата със Пастрана и компания яко
се е запалил.
Ето по такав начин може да стане.
Обмисляй идеята за сайта.Целевата група трябва да са ти набори.
От какво се впечатляват - Стънтове и мадами
Има как да се измисли нещо
Айде успех и без нерви - хубавите неща стават бавно.
тя работата е все едно аз да се ядосвам -защо няма магазин МЕТРО в Харманли -а в Стара Загора има
ми няма -щото сме 15-20 000 души
А СТАРА ЗАГОРА СА....
май май така излиза
тука между другото има вина и държавата според мен защото доколкото знам
разни закони за спорта и за спонсорството стоели в папките от мнооо години и май така и ше си стоят
..и може би с право -щото излезнат ли веднага някой ще намери вратичка да ги ползава с за нечисти цели
Коментар