Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотокрос школите - развитие и надежди...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотокрос школите - развитие и надежди...

...
    [13:23:12] <WarsteineR> mhm 4ak ne znam ko a si praq parite
    [13:23:53] <Different_Soul> дай на мен аз щи покажа
    [13:24:08] <Different_Soul> ще направя школа за млади мотокросисти
    [13:26:12] <Different_Soul> верно как няма някой да вземе да купи 5 парчета 125-ци примерно КХ-ове малко по стари4ки дори и да вземе да обучава дяца
    [13:26:18] <Different_Soul> 4-5 125-ци
    [13:26:27] <Different_Soul> 2-3 85сс
    [13:26:30] <WarsteineR> mhm moje da se iskarat pari
    [13:26:34] <WarsteineR> ama pistata baq pari
    [13:26:36] <Different_Soul> 1-2 250-тки
    [13:26:40] <Different_Soul> и тва е
    [13:26:51] <Different_Soul> бе писта
    [13:26:57] <Different_Soul> писти колко щеш
    [13:27:11] <Different_Soul> и се ползват само чат пат
    [13:27:31] <Different_Soul> ама ко пречи да си направиш писта
    [13:27:43] <WarsteineR> be ne e lesno
    [13:27:53] <Different_Soul> ако имаш да дадеш 25 хилки за мотори за да отвориш школа
    [13:28:06] <Different_Soul> ще намериш и 2 хилки за един багер и една газ-ка
    [13:28:23] <Different_Soul> да платиш на някой селски да ти прави там нещо
    [13:28:41] <Different_Soul> като пистичка на някой кър с хубава почва по принцип и тфа е
    [13:29:14] <Different_Soul> всичко опира до мерак
    [13:29:24] <Different_Soul> някои си купуват коли за по 60-70 хилки
    [13:29:40] <Different_Soul> а не осъзнават с тея пари какво може да се направи в действителност!
    [13:30:04] <WarsteineR> dai 50 hilki puk meraka ne e problem
    [13:30:35] <Different_Soul> иди ги искай от тези дето карат Х5 и Q10
    [13:30:42] <Different_Soul> не от мен
    [13:31:07] <WarsteineR> ko da imiskam naprao im zemam jipa prodaam go i gotovo
    [13:31:19] <WarsteineR> dva tri 6amara da se stresnat malko i twa e
    [13:37:39] <Suzuki_GirL`0u7> dali ot 2 3 shamara shte se stresnat a
    [13:38:14] <Different_Soul> мног ясно
    [13:38:26] <Different_Soul> всички де карат такива коли са големи егоисти с ланци нищо повече
    [13:38:32] <Suzuki_GirL`0u7> xm trudna rabota ei tei da im zemesh djipovete
    [13:38:36] <Different_Soul> и богати бащи най-често
    [13:38:44] <Different_Soul> така е щото после се знаят кое каде отива и става дебела работата
    [13:39:11] <Suzuki_GirL`0u7> ne e taka be
    [13:41:43] <Different_Soul> говорим за хората които
    [13:41:45] <Suzuki_GirL`0u7> kakto ti kazvash
    [13:41:50] <Different_Soul> са егоисти
    [13:42:14] <Different_Soul> вместо да направят нещо от което има голяма вероятност и те да са добре и да научат младите момчета на нещо
    [13:42:21] <Different_Soul> вместо да ги гледат лапетата и да се
    крадат едно друго с надеждата, че някой ден ще искарат късмет в някои от тънките занаяти за същата кола !
    [13:42:52] <Different_Soul> ето за това говоря
    Това бе един днешен разговор в така наречената IRC мрежа в един от многобройните канали на име "#motoristi" .
    Този разговор днес ме накара наистина да се позамисля на каде отиват нещата в България засягащи мотокроса и развитието му при младите хора, които имат желание да станат професионални пилоти, че дори Factory Riders
    Сега ще си помислите, че това е една тема, която е написана, защото аз лично искам да се състезавам в такива състезания и да ви кажа чесно ще сте прави, но и нещо друго ме кара да напиша това и то е, че разбирам всъщност какъв е реалния свят, и че не съм само аз със огромен ентусиазъм и желание...
    Ако трябва да съм искрен това винаги ми е било мечта.. да задобрея в тази област и да направя мотокрос школа със "стари кучета" които наистина обичат спорта и са склонни тази любов към спорта да ги кара да правят неща чрез, които той да се развива независимо от начините и другите неща.
    Вярно искат се адски много пари, но не е ли по-важно човек да има желание ?
    Винаги съм смятал, че с хъс всичко се постига просто трябва да имаш малко търпение
    Изнервя ме обаче мисълта, че момчета и момичета притежаващи тези качества се самопогребват в мечти за това занимание мечтаейки да карат по пистата ... и като видят мотор буквално им текат лигите, но просто нямат възможността, да се занимават стабилно (защото професионално може би е малко рано да се каже и ми се струва пресилено).
    Ако аз обичах мотокроса, не бих дал сума пари за Х5 или някаква скъпа кола и да ида да ям кебапчета и да пия бира на някой мотокрос... а бих направил точно това което съм споменал във цитата... разликата между мен и "високо финансово финансираните", е че аз обичам спорта.... тук идва въпроса как да ГИ накараме и те да го заобичат... незнам аз лично немога да отговоря на този въпрос, но искрено ми се иска да вярвам, че не съм само аз с такава любов към този спорт без цел да печеля пари.. а просто да го направя, защото искам той да се развива и бъдещето му да процъфти повече..
    Ще се радвам ако дискутираме тази тема малко по-широко макар да зная, че за повечето хора тук Мотокроса си е една главоблъсканица по едно трасе и нищо друго, което да те накара да трепнеш, но според мен мотокроса е един изключително красив, техничен и динамичен спорт, в което дори смятам, че се крие тази наслада от наблюдаването му ,според мен не трябва да се поставя на по-долно ниво от ендуро-то, защото и двата спорта си имат елементи едното от другото..
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

ae Туйков караи си Q10 и това е...какви са тез чатове матове
    "Опознай Родината за да я обикнеш"

Коментар

Ей,що издавате тайни бе.

Коментар

Ще бъда безкрайно доволен ако темата се развие, а не се разводнява
        ----
        ПП. Митков, Краси...вземете мерки
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Жалко
          Мислех, че има много повече хора, на които им пука и биха писали в такава тема, но явно съм в голяма грешка... 65 прегледа на темата, а нито един истински коментар.... направо се разочаровах...
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

Ти какво очакваш ?
            някой да прочете 4 страници чат на тиинеджъри ???

Отделил си 10 мин. да напишеш 1 тема.
            Ако толкова имаш желание и мерак постарай се повече.

Пример :
            Разбрах ,че се занимаваш с Уеб дизаин.
            Направи един сайт , аз ще ти го хоствам безплатно.
            И домейн ще ти регистрирам.
            Събери си мислите и желанията, измисли как да се помага
            за развитието на този спорт.
            Може да се каже ,че си ударил "кьоравото" тук(във форума) , защото има
            много хора който биха ти помогнали.

Уважам ентусиазма ти , но трябва да се бориш за идеята си!
            Ако само мрънкаш и се оплакваш няма да стане.

Коментар

Това, че никой не е писал в темата ти не означава, че на никого не му пука! За съжаление ситуацията в мотокроса е толкова лоша, че гол ентусиазъм не само не помага, а дори не е в състояние да предизвика някакви дебати. Но според мен и без това от празни приказки няма смисъл.
              К. Кулев

Коментар

Очевидно докато съм писал Венци-малкия ме е изпреварил.
                Добър отговор.
                К. Кулев

Коментар

Въпроса беше
                  Защо "За съжаление ситуацията в мотокроса е толкова лоша, че гол ентусиазъм не само не помага, а дори не е в състояние да предизвика някакви дебати."
                  Именно това е идеята... защо американците дават всичко за тоя спорт и го боготворят (примерно) са над българските таланти, които с всяка изминала година се доказват с все повече злато в най различни области.....
                  Защо примерно ти Калине, кадето се представяш на доста добри места в Супермото-то не си коментиран и подкрепян... защо няма хора които да се интересуват ?
                  Аз бих помогнал дори с малко за изграждането на една школа примерно, но ..... само аз не бих направил нищо макар и с помоща си, която бих предоставил !
                  Нужни са поне 50-тина човека, които може би биха просто намалили годишния си бюджет с една според мен скромна сума, чрез която биха дали началото на едно пробуждане в българския мотокрос !

Първоначално публикуван от Венци-малкия
                  Ти какво очакваш ?
                  някой да прочете 4 страници чат на тиинеджъри ???

Отделил си 10 мин. да напишеш 1 тема.
                  Ако толкова имаш желание и мерак постарай се повече.

Пример :
                  Разбрах ,че се занимаваш с Уеб дизаин.
                  Направи един сайт , аз ще ти го хоствам безплатно.
                  И домейн ще ти регистрирам.
                  Събери си мислите и желанията, измисли как да се помага
                  за развитието на този спорт.
                  Може да се каже ,че си ударил "кьоравото" тук(във форума) , защото има
                  много хора който биха ти помогнали.
                  Ако имаше поне 100-тина които биха обичали този спорт колкото мен според мен може да се направи наистина нещо по въпроса...
                  Ако искаш ЩЕ НАПРАВЯ САЙТА !
                  Ако искаш ЩЕ КАЖА И КАК ЩЕ ПОМОГНА АЗ И КАКЪВ СЪМ !
                  Ако искаш ЩЕ ДОКАЖА И ЧЕ МОЖЕ БИ ИМАМ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОСВЕН САМО ЕНТУСИАЗЪМ !

Уважам ентусиазма ти , но трябва да се бориш за идеята си!
                  Ако само мрънкаш и се оплакваш няма да стане.
                  Защо всички смятате това за мрънкане ???
                  На колко години си ти ?
                  Аз съм на 18 ... и бих направил всичко по възможностите си за развитието на тоя спорт и създаването на школи за мотокросисти, а ти ? Какво би направил ти .... ?
                  Не съдя никой... просто ме е яд хора с 200 и няколко годишна история да имат по-голямо самочувствие от хора преживяли векове мъка... и въпреки всичко намерили сили да запазят традииции, история и така нататък и да продължават развитието на житейския си път !
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Добре де , като толкова мерак имаш,отиди в най-близката при теб
                    школа и им предложи помоща си.
                    Не вярвам да те върнат.

Относно амрериканците , виждам смисъл да ни сравняваш с тях.

На въпроса за годините - 24.
                    А това какво бих направил аз, ще ти препоръчам пак да прочетеш
                    какво ти написах по-нагоре.

Мотокрос школата си е твоя мечта.
                    Действаш малко " искам такова ,ама айде и вие".

Ако искаш да те взимат на сериозно - порасни, иначе винаги ще те взимат на майтап.

Айде стига с конското за днес

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия
                      Не вярвам да те върнат.

Относно амрериканците , виждам смисъл да ни сравняваш с тях.

На въпроса за годините - 24.
                      А това какво бих направил аз, ще ти препоръчам пак да прочетеш
                      какво ти написах по-нагоре.

Мотокрос школата си е твоя мечта.
                      Действаш малко " искам такова ,ама айде и вие".

Ако искаш да те взимат на сериозно - порасни, иначе винаги ще те взимат на майтап.

Айде стига с конското за днес
                      Грешно ме разбираш !
                      Те хората са го казали много много отдавна - "Сама птичка пролет не прави"
                      За създаване на мотокрос школа изобщо немога и да помисля поради доста причини за които всички се сещат, но "Сговорна дружина- планина повдига !" .
                      Сайта ще го имаш, а от теб ще си търся домейна и хостинга....Deal
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Нямаш проблеми.
                        Надявам се да си ударжиш на думата и да постъпиш като мъж.

Действай и ние ще помагаме.

Едит:
                        Редактирай си първата тема ,защото никой няма да ти прочете чата.

Коментар

Не вярвам да те върнат.
                          Венци с теб не се знаем. В случая съм по-съгласна с Дани, и ще ти дам елементарен пример, който няма нищо общо с воторите. Футболни фенове.......не се познават дори. Всеки иска да напарви нещо за любимия отбор. по стечение на обстоятелствата се запознават. Мисленето им в една посока ги обединява. Всеки казва мнение, всеки помага с нещо (кой в работа, кой с акъл, кой с пари, кой с познати). И в момента тия хора са така да се каже фактор. Естествено не е достатъчно само желание, но ако на едни им е достатъчно само да бръмкат от време на време, други искат, имат ентусиазма, и са решени да направят нещо....но докато има такива приказки като (прощавай) твоите.......кажи ми как няма даму се убие интереса и желанието на човек...........имаше един виц защо в ада при казана на българите няма дявол...... еми за това няма........май приказката - "хубава работа, ама българска" ще ни виси на вратовете още дълго време.
                          аконякой се е засегнал - извинявам се
                          нее било с такава цел

ЕДИТ: естествено, че чак за школи неможе да се говори.........но поне някакво подпомагане на тия деца (младежи) които искат и могат да се занимават с това няма да е зле да има.......защото ако няма подрастващи кросчета и ендурчета.......пъпната връв се губи

ЕДИТ2: не се съмнявай, че Даниел ще си изпълни обещанието...до колкото го познавам не е в негов стил да е страхливец - напротив - дай му само предизвикателства

Коментар

Нямаш проблеми.
                            Надявам се да си ударжиш на думата и да постъпиш като мъж.

Действай и ние ще помагаме.

Едит:
                            Редактирай си първата тема ,защото никой няма да ти прочете чата.
                            На думата си ще ударжа !
                            Мнението ще си го корегирам, но само от части, защото наистина има някои неща, които може да се считат за излишни, но всичко останало смятам, че кара човек да се замисли над самата тема !
                            [/CENTER]
                            [/CENTER]

Коментар

Diff,
                              Да се прибера в БГ , жив и здрав тия дни и имаш мястото и домайна.

Дидка,
                              Познаваме се от другите форуми

Нещо не ти схванах идеята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X