Обява

Свий
Няма добавени обяви.

''Припалвате''ли моторите зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ''Препалвате''ли моторите зимата?

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Източи му карбураторите, за да запали със свеж бензин и няма да има проблеми.
    Пише, ама е чак на предната страница, кой да чете.

Коментар

От: ''Припалвате''ли моторите зимата?

Да кажа и аз нещо ( Как най-лесно се пали?Поливаш го с бензин и палиш! )Моя убавец пали от раз,ако има акумулатор! Затова има два варианта ;1; Ако не махна акумулатора го припалвам поне веднъж месечно(държа го запален докато загрее и завърти перката и после спре сама,ако нямате такава поне да достигне работна температура,не е хубаво за мотора да работи за малко и да се гаси студен,получава се вреден конденз!) Вариант 2 ; Махам акумулатора и веднъж месечно го зареждам около един час,да му възстановя първоначалния заряд!Итака като стане над 10 градуса се слага! Тази зима бях на вариант 1 и не съм го спирал от движение!
      Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

От: ''Препалвате''ли моторите зимата?

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        Пише, ама е чак на предната страница, кой да чете.
        Благодаря!!!
        Прочетох го,просто бензина в резервоара е същия,като този в карбураторите,за това така попитах.
        Пак благодаря!

Коментар

И аз съм с едно устройство, което симулура работа, зарежда и респективно разрежда батерията. И така 4 зими на един Унибат. Миналата седмица го сложих на мотора и няма грижи. Препоръчвам такива у-ва, заслужава си.
          XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Здравейте, виждам че от доста време не е писано тук и реших че моя проблем е подходящ за тази тема, ето го и него: става въпрос за мотор KAWASAKI KX 450F чист, крос преди месец и половина го вкарах в гаража тъй като застудя и от тогава не е пален и оня ден исках да го раздвижа малко и ритнах 4-5 пъти на студен смукач но никакъв признак да запали, а до последно си палеше студен от раз, и така като ритнах 4-5 пъти замириса на бензин през ауспуха и се отказах да го паля, защото помислих че съм го задавил, маслото с което е, е SILKOLENE 15-50 пълна синтетика, защо не иска да запали от престоя,бензина,маслото или пък свеща да се е прецакала или пък от студа, помогнете ако можете.

Коментар

Не си бил настоятелен Бъди сигурен, че ще запали и без малсо в двигателя, не виждам каква връзка може да има маслото със затрудненото палене. Естествено не пробвай никога. Най-вероятно ти е изветрял бензина в карбуратора.
              Yamaha XT​M600E '98
              Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Така предположих и аз, значи като реша да го паля трябва да се източи стария бензин от резервоара и карбуратора и да налея нов, а дали е възможно да съм го задавил или свеща да е заминала, а и също така възможно ли е бензина от карбуратора да изветрее за толкова кратко време? c_chanev мерси за отговора.

Коментар

Предишната пролет колегата ми казва - 'дай да запалим моторетката, че не е палена поне 6 месеца' (дърта Ямаха пистарка)...
                  Бензин има, ама четирите карбуратора залепнали...
                  Акумулатор - автомобилния...
                  Почукна карбураторите, ама машинката не ще да пали...
                  Вика - ей сега ще го запаля, пък то от вибрациите ще се оправят карбураторите...
                  Домъкна една 'пърлачка' на газ. Вкара я на входа на карбураторите. Пусна газта, врътна стартера и мотора си заработи...
                  Загря си двигателя, като колегата продължаваше да почуква от време на време карбураторите с отвертка.
                  Постепенно отдалечаваше 'пърлачката' да пробва дали е тръгнала на бензин машинката...
                  Един по един карбураторите дойдоха на себе си и моторчето си заработи като часовник
                  Ама ако трябваше аз да го правя този цирк, бих предпочел да припалвам мотора зимата при всяка възможност
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Домъкна една 'пърлачка' на газ. Вкара я на входа на карбураторите. Пусна газта, врътна стартера и мотора си заработи...
                    Загря си двигателя, като колегата продължаваше да почуква от време на време карбураторите с отвертка.
                    Постепенно отдалечаваше 'пърлачката' да пробва дали е тръгнала на бензин машинката...
                    Един по един карбураторите дойдоха на себе си и моторчето си заработи като часовник
                    ей, тва ако го бяхте постнали в тубето - щеше да е поне с 1 000 000 гледания

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                    Мъка, мъка.......
                    Знаете ли как палех моята Африка Туин, след като не е работила примерно три месеца? Дърпах смукача, натисках копчето на стартера и... Палеше все едно, че е изгасена преди един час...
                    За протокола - Хонда Африка Туин RD 07 от 1998 година.
                    ей, тва искам и аз - ама на пролет, който запали така, него взимам...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      ей, тва ако го бяхте постнали в тубето - щеше да е поне с 1 000 000 гледания ...
                      Предполагам колеги могат да направят такова клипче - ние бяхме много заети и нямаше кой да снима
                      Единия държеше пърлачката и палеше мотора, а другия държеше в обороти автомобила, който подаваше ток, че и автомобилния акумулатор не бе много в час
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Вчера палих и аз мойта Кросова Ямашка!!!
                        Много трудно запли, да не кажа че с 4 свеще се мъчих и накрая припали и заработи. Прости карбураторите са настроени така,че при температура по-малка от -5 градуса не могат да направят необходимата гориво-въздушна смес за нормална работа на двигателя. Припомпи няколко пъти масура да хвърли бензин ускорителната помпа и мотора ще запали.

Коментар

Пробвах но само замирише на бензин и ме заболи крака от ритане може би е до специална настройка на карбуратора, за студеното време .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X