Обява

Свий
Няма добавени обяви.

''Припалвате''ли моторите зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ''Припалвате''ли моторите зимата?

Имам приятел, който си вдига мотора на касетка от бира, за да не му омеквали пружините в коловете от продължителното стоене на едно място зимата
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

"Мъка, мъка.......
      Знаете ли как палех моята Африка Туин, след като не е работила примерно три месеца? Дърпах смукача, натисках копчето на стартера и... Палеше все едно, че е изгасена преди един час...
      За протокола - Хонда Африка Туин RD 07 от 1998 година"-Чавдаре Владича е прав и моя така пали напролет!А Pacharoza е наи-прав ама в моия случаи....!

Коментар

В интерес на истината само един път ми се е наложило да не паля Африката три месеца и то не беше през зимата, а през лятото. Тогава полежах в болница заради падането с парапланера. Но както вече писах мотора запали без никакви проблеми.
        Зимата да не го паля три месеца мотоциклета ми, при мен е абсурд. Най-много да устискам две-три седмици в голямите студове януари и да не го извадя мотора... Не е имал никакви проблеми с паленето. Разбира се акумулатора го зареждам напълно на пролет, защото той пада от студа и само едно палене, или разходка 20-30 минути не могат да го заредят.
        За сега с БМВ-то не съм имал никакви проблеми с паленето, но аз до преди една седмица го карах. За два месеца му направих над 4000 км.
        Имах на времето един ТДМ-850, който след една две седмици седяне в гаража, малко по-трудно палеше и винаги след това за известно кратко време работеше само на един цилиндър, преди да включи и другият, но аз му бях свикнал и не му се сърдех особено. Все пак беше Ямаха... При него, за да стигна до акумулатора разглобявах, почти половината мотор...
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Държа го в подземен паркинг, демек на закрито. Оставям мотора, без значение какъв съм имал до момента, отивам ранна пролет завъртам и пали. Никакво зазимяване не правя и няма проблеми. Това с припалването не го разбирам много. Естествено на пролет винаги сменям маслото, без значение пробега с предишното. Ако мотора е на закрито не би трябвало да падне акумулатора толкова за 2-3 месеца, че да не запали после. Пишат, че е хубаво ако може да се върже акумулатора да се зарежда, ама аз нямам възможност а и не съм видял необходимост. Така по този начин на "зазимяване" с един акумулатор издържах три зими.

Коментар

Малко в страни, ама да си кажа. Имам две карбураторни машинки, дето ги ползвам един месец в годината. Извънбордов Меркюри и резачка за дърва. Никакви зазимителни мерки не предприемам.
            Палят си безгрижно с миналогодишната смес.

Коментар

Всъщност зазимих колата, не точно зазимих, щото минаха късна пролет, лято, есен ,зима...пролет, лято, есен ...зимата иде....май е време да я покарам малко, докато пали...с бензина от преди две години май
              Мъчите се с тия Хонди, ама нейсе...то нали и мъченици требе да има
              На мойте матори, без значение какви, но все пак ги подбирам, им показвам следния призив лозунг- "Не запалите ли като ви покажа ключа, посоката е една- към Надин"....само като им покажа пръст или чепик започват да подгряват свещите....няма значение колко са висяли.
              Gnome Rhone AX2 800 1938
              Yamaha XT600Z 1VJ 1986
              Husqvarna Te 510 1989
              Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Хайде, хайде, ние с теб вадим моторите от Надин, ти с обратния път ще ги плашиш - те са били вече там
                А по темата - СТенерето(ТДМ), ако има бензин над нивото на карбураторите, пали от половин оборот дори и след месеци. Ако е на резерва - мъка.

Коментар

Темата малко взе да залита, та..
                  Припалване на мотора, НИКОГА (на колата също)
                  Имам теория че припалването е измислено от мъжете на които не им дават да пушат в къщи и да си запълнят времето около МПС-то.
                  С пластмасовите резервоари пълненото с бензин, за мен, дори е вредно.
                  Мисля че е по важно мотора да се заземи ЧИСТ, а не с калта и солта. След последното каране (обикновено около 10-15.12) измивам мотора, подсушавам го, вадя акумулатора, завивам го с платнището и така до края на март (обикновено). АКБ я прибирам в мазата че е по топло.
                  На пролет зареждам малко АКБ, закачам я, давам на контакт, включвам мотора на 5-та и го бутвам 4-5м на скорост (не е мъжествено, но помага), после на свободна и паля. Със сегашния не практикувам бутането.
                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

За протокола, акумолатора, с който съм и в момента, си беше на мотора когато го купих 2004 г. и като гледам няма намерение да се предава! Но идеята за тройник след вакуумната помпа ми се струва до
                    бра.
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Моя ако завърти пали винаги. Само не знам защо ми пада акумулатора за 1 месец стоене. Купих го нов тази пролет! Незнам дали няма някаква консумация мойта моторетка и в покой?

И нещо странно ми се случва също, паля сутринта отивам на 15 км разтояние спирам за половин час и после няма сили да завърти стартера. Чувството е много кофти особенно като си се накичил и закопчал и каска и ... нъц!!
                      Т5
                      Crossrunner

Коментар

Я как зазимяват хората.
                        Прикачени файлове
                        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Не си правя въобще труда да го паля.
                          След като му сваля акумулатора Октомври/Ноември , когато се присетя го лашкам напред/назад на висока предавка та да размъти маслото и това му е.
                          Аку-то седи на топло и от време на време му слагам някоя 50-60Ватова крушка за 1-2 часа след което го зареждам.

Коментар

Здравейте!
                            Мотора ми е ЦБР 600 ф2 и след по-продължителен престой,запалва бая по-трудно.Този престой е от порядъка на месец и половина,максимум два.След като запали,първо работи на три цилиндъра,след това запалва и четвъртия.Все ми се струва,че това се дължи на изпарението на бензина от карбураторите или неговото разлагане.Не съм пробвал да създам вакуум на крана на бензина,но и това ще пробвам и дано да запали.Лошо е много това некаране ,но времето и условията не позволяват да се радваме на машините.

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                              Моя ако завърти пали винаги. Само не знам защо ми пада акумулатора за 1 месец стоене. Купих го нов тази пролет! Незнам дали няма някаква консумация мойта моторетка и в покой?

И нещо странно ми се случва също, паля сутринта отивам на 15 км разтояние спирам за половин час и после няма сили да завърти стартера. Чувството е много кофти особенно като си се накичил и закопчал и каска и ... нъц!!
                              Акумулаторите се скапват от неизползване.Един месец е много време....Напълно е в реда на нещата да имаш консумация, когато мотоциклета е в гаража.Виж си мануала и там ще пише колко точно е НОРМАЛНО да ти е тая консумация.Ако обаче е по-вече.......ще се наложи скъпа подмяна на блока за зареждане!!!!Ако мотоциклета е Хонда, в реда на нещата е да не зарежда скапан акумулатор.Целта е да не ти работи постоянно зареждащия блок и от тук да не го изгориш.

Аз така си скапвах 3-4 акумулатори, въпреки, че ги свалях зимно време, за да стоят на топло.В момента съм с това устройство http://www.louis.de/index.php?topic=...003695&lang=en и смятам, че съм преодолял проблема.
                              Зарядното е с различни режими, като според мен най-важната функция е, че ти обръща поляритета и премахва "котления камък" от плочите.То мери и до каква степен ти е скапан акумулатора.Точно за твоя случай ще видиш в проценти дали ти е заминал или още държи...?

Коментар

Здравейте!
                                След дълъг престой,например от порядъка на 2-3 месеца зимен престой мотора много трудно запали.На какво може да се дължи това.На изпарението на бензина или на промяна на химичния му състав от дългия престой.Реших,да се спитам с вас,защото и вие сте имали този проблем.Не искам да въртя на стартер,защото се прецаква стартера и акумулатора.
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X