Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможен ли е ремонт на демпфер?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Възможен ли е ремонт на демпфер?

    От тези хора отговор няма, явно пазаруването от тях е само на едро.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

    Коментар


    • #47
      От: Възможен ли е ремонт на демпфер?

      Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение

      Tова са двата демпфера, горния е от "К" а долния е от "R" модел. Toзи от R версията е обратен на моя и понеже работи и неискам да го прецаквам за да го обърна, бих направил бартер за работещ и не течащ като горния от К серията. Двата са абсолютно еднакви, просто единия е ляв а другия е десен.
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

      Коментар


      • #48
        От: Възможен ли е ремонт на демпфер?

        Според мене проблема не е в семерингите, а в гъстотата на маслото! Ако маслото е достатъчно рядко и изтича достатъчно лесно през отворите на буталото, то в демпфера няма да се създава кой знае какво налягане!
        Но пък се сещам и нещо друго - навремето като ми изпуснаха задните амортисьори на МЗ-та, се оказа че са с подобни по размер семеринги (не помня вече точните размери). Първия път поради липса на друго налях хидравлично масло което ми дадоха от някаква машина, и сложих някакви черни семеринги каквито намерих. Протече почти веднага! Втория път намерих масло за предни телескопи Валволин с необозначен вискозитет и някакви чешки зелени семеринги! В следващите 8 години въпреки карането предимно по планината, никога не ми се наложи да правя повече задни амортесьори! Та мисълта ми беше за цвета на семерингите, че има значение - черни - за обикновенно масло и условия, зелени - за хидравлични масла и по-високи налягания, червени - температуро устойчиви - такива ми ги разтягаше тоя дето ми продаде зелените на двойна цена колкото черните преди това! Но пък оригиналните МЗ-тови бяха черни, та знае ли човек!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

        Коментар


        • #49
          Колеги малко да повдигна темата. Сега не ми стана ясно има ли определен модел"семеринги" за възвратно постъпателно движение или може да ползвам обикновен семеринг за демфера. Демфера който ще ревизирам е от хонда стандартен Хонда ЦРФ кросов мотор.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X