Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможен ли е ремонт на демпфер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възможен ли е ремонт на демпфер?

Демпфера е готов и бачка със страшна сила. За предницата ме убедихте много бързо и ще си купя правилните семеринги и без друго трябва да се отбия през мото бумците.
    Последно редактирано от boiko73; 15-02-11, 22:38.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Ей Драго, аз за какво си пращам Олинс-ите в чужбина и поръчвам части от Швеция! Като гледам как добре се справяш трябваше да ги дам на тебе...
      LZ2NKM

Коментар

За предните колове купувай само оригинални семеринги. Аз скоро сменях моите и бях голям мераклия да спестя 20 лв от цялата манипулация като сложа по-евтини. Обае се оказва, че нямат нищо общо - оригиналните са с троен ръб, а онези другите с единичен и не ми вдъхвнаха доверие. Като размер са същите, но предназначението им е друго.
        Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Днес след рбота се отбих в гаража, цял ден си ме човъркаше, какво ли ще се случи с демпфера в градско каране ( София час пик) маневри при ниска скорост, дали няма да ми блокира. Оказа се че няма , но семерингите не издържаха на теста ( 5 рязки врътвания на кормилото ляво , дясно ) и текнаха. Проблема ми се струва, че дойде от все пак гъстото масло, за това утре ще похарча нови 3лв и ще си купя и масло 10w, без друго ще ми трябва същото и за предницата, а и май бях налял малко повече. Без грешки не става, какво да се прави.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Купи си повечко бройки от по 3 лв, че има да текат... Вместо масло ако го наблъскаш с грес, може и да не текнат
            Аз съм писал по-горе, ама кой да чете.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Купи си повечко бройки от по 3 лв, че има да текат... Вместо масло ако го наблъскаш с грес, може и да не текнат
              Аз съм писал по-горе, ама кой да чете.
              Чета бе Ванка, чета ама каква герес да си купя, че и те са много видове

Коментар

При тези температури , с това гъсто масло , няма начин да не текнат. Не е лошо , да се види и състоянието на самата ос , за износване и нараняване.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                  При тези температури , с това гъсто масло , няма начин да не текнат. Не е лошо , да се види и състоянието на самата ос , за износване и нараняване.
                  Той и Фильо това ме подсети, та като го разглобя на ново ще премеря оста, но видими дефекти не се виждат. Приготвил съм 10W и този път ще се постарая да сипя 60гр. масло.

Коментар

Грама или милимитра ?
                    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                      Грама или милимитра ?
                      Е точно там е въпроса, но не са милилитра. Няма как да се събере това количество вътре.

Коментар

Преди да текне бях сипъл 1 спринцовка от 10 кубика, втората не я събра и със зор влезнаха още 7 кубика. Демпфера стана много твърд и източих малко, но явно е било не достатъчно. Така сега ще пробвам с 60 гр. ( измерени на ел. везна) и ще видим какво ще се получи.

черното тяло е цилиндър с 20мм вътрешен диаметър и дължина горе долу 10см. В него влиза стеблото което е с диаметър 10мм и има 4бр пръстени които са с диаметър 20мм и са широки 10мм. Колко масло ще се събере?
                        Последно редактирано от drago varvar; 21-02-11, 12:58.

Коментар

Точно , че е малко , е от голямо значение какво масло сипваш , между 10w и 20w разликата е голяма. Според мен трябва да се напълни до горе , и да се обезвъздуши , защото ако остане въздух ще създава проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                            Точно , че е малко , е от голямо значение какво масло сипваш , между 10w и 20w разликата е голяма. Според мен трябва да се напълни до горе , и да се обезвъздуши , защото ако остане въздух ще създава проблеми.
                            Точно това ще направя, благодаря за съвета.

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
                              Е точно там е въпроса, но не са милилитра. Няма как да се събере това количество вътре.
                              Във всички ръководства досега които съм гледал са предниците винаги пише ml. немисля , че при денфера трябва да има разлика !
                              Но пък си прав , че 60ml. са бая масло ! Но пък 60мл. вода са 60 гр. а маслото е по-леко от водата следователно 60 ml. масло като обем трябва да са по малко от 60 гр. масло.
                              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Не трябва да се бърка демпфера с амортисьор и телескопи , при първите две се променя вътрешния обем , затова не се пълнат догоре. При демпфера обема е постоянен , просто се премества маслото от едната част в другата , и ако е гъсто , при рязко движение на кормилото , маслото не може да премине бързо през отворите , създава се голямо налягане и избива през семерингите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X