Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM Adventure 990 подобрения и поддръжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM Adventure 990 подобрения и поддръжка

Жигльор 30 = равен на 0.3мм.

Не е проблем да се пробие и на 1мм (т.е. 100) но забравяш за нулева скорост на запален мотор. Така ги били карали на Дакар едно време за да издържа съединителя.

Наистина 0.5мм е най разумното, пробвал съм и с 0.7мм и пак губиш нулева.

Оригиналния 0.3мм наистина се запушва прекалено бързо. Разпробит на 0.5мм ми се е запушвал 1-2 пъти но за малко и сам си се отпушва. Вече нямам нужда от капака за да позная кога се е запушил, защото си личи по работата на съединителя

Коментар

Въпрос: Защо стоковия е с дизайн на хълмче, а не на фуния?

Хълмче:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oiljet.jpg
Прегледи:1
Размер:9.5 КБ
ID:5453858

Фуния:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:jet_2.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5453859

Коментар

Най-вероятно да не се запушва директно от дребни частици...
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Спешен въпрос! Вчера при няколко часово каране хард оффроуд по камъни, ми замириса на бензин. Спрях и от десният преливник течеше яко бензин. Левият резервоар беше останал наполовина. Постоях на отворени капачки и нивата се изравниха. През няколко км. Го направи още няколко пъти. Бензина от левият резервоар отиваше в десния и преливаше. От какво може да е?
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Излишното гориво се връща само в десният резервоар. Прегънат или запушен маркуч , или си объркал нещо като си монтирал резервоара.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Излишното гориво се връща само в десният резервоар. Прегънат или запушен маркуч , или си объркал нещо като си монтирал резервоара.
              Точно така. На левия резервоар ти е запушен отдушника, който върви напред в кората. Има и вариант да ти кипи бензина ако си седял много време на вентилатор, защото струята блъска върху него ако нямаш предпазителя, който го слагат на по новите модели. Можеш винаги да затвориш едно от двете кранчета като временно решение на пътя.
              Последно редактирано от Димо; 17-06-13, 00:06.

Коментар

Веротно отдушник Се е запушил. Не е грешен монтаж защото номера го направи след 2000 км пробег и. Предния ден карах повече от 100 км зверски оффроуд и на следващият го направи след още 80 км по камъни. Не ми попречи да си направя трипа, макар и със сериозни загуби на гориво. Вчера на завоите между Охрит и Преспа, моторът взе да прекъсва- не иска да вдигне повече от 3000 оборота и то само ако подавам плавно газ.на място не гасне- просто неще да се форсира- явен недостиг на гориво.карах на отворени резервоари- същата работа. Спрях за 10 мин почивка и всико се оправи. Много ме притесни, макар и да е без проблемно сега.иначе машината не мога да я нахваля как се държа по супер асфалт, по лош асфалт, по макадам и камъни с размер на грейпфрут в продължение на 100 км.... Сега си пия кафето в Сапарева Баня на път за вкъщи
                0899187766

Коментар

А как излишното гориво се връща в десния резервоар- нали само един маркуч излиза от него
                  ПП.Съби, кой ще ми ремонтира тъпото зумо 550,провали ми два трипа....
                  Последно редактирано от churov; 19-06-13, 09:17.
                  0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                    А как излишното гориво се връща в десния резервоар- нали само един маркуч излиза от него
                    ПП.Съби, кой ще ми ремонтира тъпото зумо 550,провали ми два трипа....
                    Между двата резервоара има две връзки. Едната долу с кранчета а другата горе. Има обаче шанс горната да я нямаш и затова да ти се получава така. Те я сложиха по напред в годините, но не знам кога точно. Някой си махат клапаните на капачката ама като го изпуснеш и вероятно ще тече бензин. Търси flapendectomy.

Коментар

churov , ако не бъркам , при твоя мотор помпата е в левия резервоар , получава се налягане в резервоара , и ако горната връзка е запушена , налягането вкарва бензин в десния резервоар. За да се получи такова налягане , трябва да да е запушен отдушника , и горивото да се нагрява от помпата или двигателя. Ако помпата е външна , трябва да имаш обратно гориво.
                      Ако намериш схема на връзките между двата резервоара и захранването с гориво , ще решим най-лесно проблема.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Помпата е вътрешна. Причината за налягането, е че по този резервоар духа охладителната перката и бензина кипва при бавно каране. Отдушника който е напред има някакво съпротивление защото има някаква защита да не тече лесно бензин от плискането в резервоара.

Коментар

Вероятността отдушника да е запушен съществува.Възможно е ,когато натъпквах резервните вътрешни гуми да съм го прищипал.Също е възможно и да е от загряването на горивото-вентилатора не се изключваше- голямо катерене (от почти 0 метра н.в. до над 2200 м н.в) по камъни в продължение на 60+ км.... в неделя ще разглобя всичко и ще огледам.Много неприятно беше сам в планината ,на километри няма жива душа и бензина си тече,тече....
                          Събине ,подскажи,моля те къде да си дам зумото за ремонт....
                          Как е решено при новите модели проблема с вентилатора?
                          0899187766

Коментар

Ти имаш ли преграда между вентилатора и резервоара. Новите имат един въздуховод, който дава посока на струята навънка. Без този въздуховод струята удря директно в резервоара. А ти е трябвало да завиеш просто едно от кранчетата ама не си се сетил

Пиши ми на лични какво ти е на зумото да видя какво мога да измисля.

Коментар

Нямам преграда -вентилаторът си духа направо в резервоара и най вероятно ,проблема е бил точно това.... в планината скоростта беше ниска , а денивелацията серриозна и вентилаторът не изключваше- на нормален път не го правеше... само дето меджу Охрид и Преспа ,започна недостигът на гориво ,който изчезьна от самосебеси....
                              Я направи снимка на този въздуховод...
                              0899187766

Коментар

Какви пиньони (колко зъба) ще препоръчате за модела до 2008?
                                Върнах се на заводските 17/42 и е зле положението. По-новите са с 16/42.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X