От: KTM 990 Adventure 2006-2009
След като вече се сдобих с въпросния модел, поради бюжетни ограничения реших да преработя оригиналните ауспуси вместо да ги заменя с афтърмаркет.Първото нещо което ме озадачи бе убийственото тегло.Следваше пълна дисекция.Това излезе отвътре.

Като цяло в изпускателната система няма никаква вата (което според мен е причина за малоумното греене) и всичко е направено така че да изпуска газовете така че да генерира топлина, за да работи пасивния катализатор, който е първото нещо с което се сблъсква изходящия поток.

...следва това

..това е основната тръба

Следваше монтиране на права , 38 мм-трова тръба и обратно сглобяване.
Заварките станаха направо като фабрични.

Ауспуха все още си е оригинален и street approved

End cap-a е направен разглобяем за да може да се сменя ватата

Най- после светлина в края на тунела

.. а така изглежда като цяло

В крайна сметка олекнах с около 5 кг от извадените простотии

Идеен проект- аз, хирургия и заварки - Юли (който изработва предпазителите "Трипач")
Цена на за конкретния случай- около 340 лв за 2 та ауспуха, но има и значително по евтини вати.
Предстои саундчек и евентуална донастройка.
След като вече се сдобих с въпросния модел, поради бюжетни ограничения реших да преработя оригиналните ауспуси вместо да ги заменя с афтърмаркет.Първото нещо което ме озадачи бе убийственото тегло.Следваше пълна дисекция.Това излезе отвътре.
Като цяло в изпускателната система няма никаква вата (което според мен е причина за малоумното греене) и всичко е направено така че да изпуска газовете така че да генерира топлина, за да работи пасивния катализатор, който е първото нещо с което се сблъсква изходящия поток.
...следва това
..това е основната тръба
Следваше монтиране на права , 38 мм-трова тръба и обратно сглобяване.
Заварките станаха направо като фабрични.
Ауспуха все още си е оригинален и street approved

End cap-a е направен разглобяем за да може да се сменя ватата
Най- после светлина в края на тунела
.. а така изглежда като цяло
В крайна сметка олекнах с около 5 кг от извадените простотии
Идеен проект- аз, хирургия и заварки - Юли (който изработва предпазителите "Трипач")
Цена на за конкретния случай- около 340 лв за 2 та ауспуха, но има и значително по евтини вати.
Предстои саундчек и евентуална донастройка.
Коментар