Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

За пръв път се качих върху такъв звяр - 450 сс чист крос. Преди две години бях пробвал CRF 450 и доста се бях стреснал от рязкостта му, за разлика от благия нрав на 250-тката.

Абе малко съм объркан какъв съм всъщност - ако съм ендурист по душа, що ме влече и асфалта с хубавите завои ? Ако съм презрян "паркетник", как се качих до върха по зимната маркировка ? Че и "чопърите" ме влекат - ужас !!!

Шегата настрана, но на съботното ми сефте, докато свиквах с машината, най - полезен ми беше поста на Жоро - тоя, дето е пет преди този. Не че нямам собствен опит, не че не бях чел други съвети и мнения, но всичко, написано от Жоро излезе вярно

В самото начало реализирах три събаряния на мотора, последвани от три паления - след тях толкоз бях каталясал, че си почивах, докато карах. Та вече съм категоричен - мотор без вълшебно копче - НЕ !!!

Като посвикнах с Кава-та такава газ й раздавах на места, че търсех петата, а Емо от Шумен, който ми осигури това приключение, не можеше да ме настигне Сякаш ралито повече ме радва, макар че натоварването по каменистите улеи е несравнимо. Слизането през високите прагове отначало ми свиваше душата, а след успешното им преодоляване ме изпълваше с възторг - "Ей, и аз мога като батковците"

Като краен резултат - започва усилено търсене на 2 бр. DRZ 400

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
      ...................................
      Най-после, ама в отлично състояние и не нов внос

Коментар

Защо два броя бе драги . Остави и за останалите нещичко.

И какво ,от прехласване по ендурото забрави да снимаш ли.
        Я дай нещо да преплакнем окото

Коментар

Карането прав не е само за баланс.Ако си седнал и минеш през някоя по голяма неравност седалката те удря по задника и изпитваш непреодолимото желание да изпревариш мотора.
          Това естествено ако се кара по бързо.
          ........................
          Иван Маринов
          CRF 250 X
          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
            Карането прав не е само за баланс.Ако си седнал и минеш през някоя по голяма неравност седалката те удря по задника и изпитваш непреодолимото желание да изпревариш мотора.
            Това естествено ако се кара по бързо.
            Хе-хе! Верно! Даже някъде имаше и клипче по въпроса.

Виждам , че Змея е много въодушевен и силно раздвоен(раздесеторен)-не се шашкай! Ако имах пари бих си купил и тежко ендуро и пистарка и траялка и чопър и чист крос ииии ........ искам всичко! Ама няма!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Ако чуеш за трети - подшушвай насам
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                Защо два броя бе драги . Остави и за останалите нещичко.

И какво ,от прехласване по ендурото забрави да снимаш ли.
                Я дай нещо да преплакнем окото

С малко закъснение, но все пак ...

Жорката, единия е на Бойко /син/, а другия - моя /жълт/. Ако те интересува някой от DRZ-тите, които се предлагат в момента на нашия пазар, питай - знам ги вече всичките

Знаеш, че не си падам по снимането, ама ще ги постна веднага, след като ги получа от Емо - както самия той обясни, на снимките се виждали някакви червени бузи с камънаци около тях

Коментар

С малко закъснение, но все пак ...

Жорката, единия е на Бойко /син/, а другия - моя /жълт/. Ако те интересува някой от DRZ-тите, които се предлагат в момента на нашия пазар, питай - знам ги вече всичките

Знаеш, че не си падам по снимането, ама ще ги постна веднага, след като ги получа от Емо - както самия той обясни, на снимките се виждали някакви червени бузи с камънаци около тях
                  И изневери на КТМ 400 ЕХС ?!!!
                  Змей, няма повече да те консултирам никога, да знаеш !
                  Казах ти, колкото и да се поврежда, за КТМ-а поне има части !
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Жоро, моите уважения към теб и КТМ, ама ... както много се бях насъскал за 400 ЕХС, тъй и изстинах след запознаване по - отблизо с няколко екземпляра. Прав беше за дребните проблемчета - почти всичките сълзяха от семеринга на манивелата, един даже съвсем откровено си шуртеше от капака на съединителя Усърдно търсех преимуществата на КТМ-а пред Сузукито, ама така и не успях да ги намеря за себе си. Сърце не ми даде да се набутам с таквоз нещо - разбираш ме, вярвам

Коментар

• До: Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Мите, в клас УЛТРА АМАТЬОРИ ще се пада еднакво от всеки мотор.

Коментар

Усърдно търсех преимуществата на КТМ-а пред Сузукито,
                        Преимуществото са едни 30 килограма в + на DRZ- та. Ако смяташ, че са нищо вдигни една торба цимент за информативност. Имайки в предвид, че по гадните пътеки лекият мотор тежи, тежкият става непоносимо тежък.
                        Както и да е. Сузукито също не е лош избор. Ако решите някой ден да покарате в троянският балкан, с удоволствие бих ви съпроводил. Аз съм с КТМ ще го предостъпя, за да видите разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                          Преимуществото са едни 30 килограма в + на DRZ- та. Ако смяташ, че са нищо вдигни една торба цимент за информативност. Имайки в предвид, че по гадните пътеки лекият мотор тежи, тежкият става непоносимо тежък.
                          Както и да е. Сузукито също не е лош избор. Ако решите някой ден да покарате в троянският балкан, с удоволствие бих ви съпроводил. Аз съм с КТМ ще го предостъпя, за да видите разликата.
                          Жорка, не така от вратата за краката... ти май караше доминатор преди да тръгнеш по пътечки, аз пък ХР и т.н...
                          Надали те ще тръгнат да карат такъв екстрийм веднага, по скоро черни пътища с коловози най-много.
                          Нека дойде ден в който ще им трябват по леки мотори, тогава ще го мислим.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                            Жорка, не така от вратата за краката.....
                            Aaaa, не бе Ванка. Те хората са влезнали през вратата отдавна и са на ясно с моторетките. Много ми се искаше и на мен да напиша в предният ми пост: Живот и здраве като ги покарат, ако не им харесат, ще се прехвърлят на друго. Ако са мазохисти, може и кавазаки.
                            Предложението ми за троянският балкан остава. Мястото е много подходящо за начинаещи.

Коментар

Стига бе Жоро... 30 кила
                              То зависи кой ДРЗ са си взели, той има 3 разновидности + 1 супермото версия стават 4
                              Има едни дето са си рейсинг, те не са тежки, мисля че са колкото ХРа ми, а ХР 400 назад не знае. Само дето бяха без стартер
                              А Змея и Бойко мисля, че са се хакнали на ел. стартерчета

Коментар

Предварително бяхме запознати, че тези мотори са най-тежки в този клас, но пък и искат най-малко обслужване. Сега първоначално ще покараме в околностите на Русе, както каза ЗМЕЯ да се съберем "североизточна аматьорска група" и като посвикнем, ще покараме из по-тежките балкани и пътища. Цяла зима е пред нас, та все нещо ще научим. Живот и здраве тази седмица можем да поставим началото. Е надявам се да намирам време и за двата мотора, че да не стане като лафа дето един седял на два стола

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X