Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Практически занятия по офф-роуд за "стругари"

Вчера на срещата се зароди идея за въпросното мероприятие, дали няма да е подходящо на оффроуд събора да се проведе въпросното мероприятие?

Хем повечето ще успеят да дойдат, хем ще съчетаем приятното с полезното? Какво мислите по въпроса?
    Per aspera ad astra.

Коментар

Тони, много от нас ще бъдат с джипки, или с леки коли...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Не виждам причина такова упражнение да не се проведе на събора на форума, като се съберат достатъчно мераклии с мотори.

Аз лично бих се впуснал, стига да съм на това място по това време.

Коментар

Разбира се, че няма причини да се започне в Приморско. Нали говорим за поредица от подобни уроци, а не за еднократно каране...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Нали говорим за поредица от подобни уроци, а не за еднократно каране...
            Да, да

Коментар

По темата със Змея си говорихме още в Приморско юни и стигнахме до един извод. За да не мислим големите и скъпи (в моя случаи скъп на съце) мотори, трябва да се взема нещо леко. Е аз я свърших тая работа. С оглед на кризата която не ме подминава и мен, се метнах на ЯмахаТТ600е. От 10 дни обикалям по местата, кадето преди карах Сузукито и мога да кажа че 50те кила разлика се чустват определено. Дори минах през местата кадето преди съм се връщал, каде защото черното пътче става тясна пътека с храсталаци, а ми е жал да одаскам мотора, каде поради влошаване на условията на терена и видимите предпоставки за евентуално падане. Страх лозе пази. Е сега за тези които ще кажат, ма това ТТ не е най-лекото ендуро, цЕЕЕли 140 кила тежи, да се изясня защо взех точно него. 1.Със стартер е(ми не ми се рита по баирите) 2.Ходя на разходки(не се систезавам та 20кг. +/- да са важни) 3.Мотора е лесен за обслужване, доказано дуракоустойчив и не му се сменя маслото на 10 резервоара(части втора ръка бол а нови се намират на добри цени) 4.Цената е наполовина, сравнено с леко ендуро със стартер(ВР450), 20кг=3000лв.. Та да се върна на темата. Определено мога да кажа, в следствие на няколкото(около 8 мисля чеса) излета с ТТто се усещам по-уверен в карането на Сузукито по черния път по който ходя на работа. Та базирайте в Русе с Бойко едно по-леко(инфото е от Кара дере) и започвайте да се кефите. ТТто в сравнение с ДРа се кара като колело,а при вашите тежести направо незнам като какво ще ви се види. Ако успея да дойда в Приморско, ще е с ТТто та Тануцо да ме светне на нЕкои хватки и чалъми, стига да има желание де. Поздрави от бетонният град Слънчев бряг.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от damian64 Преглед на мнение
                Ако успея да дойда в Приморско, ще е с ТТто та Тануцо да ме светне на нЕкои хватки и чалъми, стига да има желание де. Поздрави от бетонният град Слънчев бряг.
                Тоя дето ще "светка" няма да съм аз, а Жоро
                Аз ще съм само съпорт и ще предлагам леко ендуро за сравнение
                Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                  Тоя дето ще "светка" няма да съм аз, а Жоро
                  Вярно е. Както се казва - аз вече съм "светнат"

Има и още картинки, но ще кача утре /днес, но по-късно/, а до тотогава една фото-гатанка: Единият мотор не е в правилната посока. Познайте кой ? (впрочем на картинката се вижда и защо)

______2
                  Е = MZ

Коментар

Димо, аз тъй и сам се светвам Мислех, че когато Жоро е наоколо няма да падаме

Очертава се да пропусна събора на форума, за което много ме е яд, но ако случайно попадна там бих се включил в евентуалната разходка.

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                      ... Мислех, че когато Жоро е наоколо няма да падаме

Очертава се да пропусна събора на форума...
                      Митак, ти май се уплаши... Ще падаме разбира се, но артистично, с финес...

Коментар

Димо, аз тъй и сам се светвам Мислех, че когато Жоро е наоколо няма да падаме
                        Ще падате,ще падате!
                        ПП.Май Африката е в грешната посока,а...
                        Последно редактирано от ЕМО; 20-08-09, 09:54. Причина: допълване
                        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                        Джон Кенеди

Коментар

Мислех, че когато Жоро е наоколо няма да падаме
                          Ами единственото вярно в това изречение е че, Жоро няма да пада ...

Жалко, че няма да дойдеш до Приморско.
                          Иначе карането си беше супер. Побръмчахме насам-натам с разни шорткъти и леки заигравки вън от пътя. Имаше от всичко и малко черно, и малко асфалт, и завои в лош път, и такива в добър, и пътчета между селца дето не знам що им викат пътчета ... А бе хубаво се получи. Пробвах да видя що е то Африка туин, Жоро пък пробва Адвенчъра. За мен беше полезно и приятно. Скоростта ми е мааалко височка На мен 80-100 по поляниете ми е множко ... Трудно ми е да го следвам и опитите за това водят до снимки на мотори с коремчето на горе Все едно, много има к'во да се научи от Жоро, пък и той няма нищо против да обсъждаме всякакви видове грешки.

Ето го отговора на загатката - БМВ-то. При опит да излезе от коловоза т.1 - хлъзгане в т.2 - падане в т.3. Снимката е след изправянето. Общо взето - така не се излиза от коловоз и човек трябва да гледа доста по-напред какво следва, което при по-висока скорост значи още по-напред ...

Една снимка от почивката

И едно предложение за нов аватар

______2
                          Е = MZ

Коментар

Прекрасен аватар (снимката е невероятна)! Направо му го сменяй, няма какво да го бавиш ! А и твоя може да смениш - нещо с коремчето нагоре, например !

Коментар

Покарахме екстра с Димо. Те хубавите неща стават без много, много уговорки.
                              Решихме от днес за утре и се получи идеално.
                              Можеше да се заиграем и малко повече, но Димо не посмя да рискува по стръмни пътеки и го беше яд, че не си беше качил таралежките. А възможност имахме.
                              Оставихме го обаче за друг път, когато целево ще се занимаваме само с офроуд
                              Аз на моята машина от Пасарел(източния край на София) до западната ни граница и обратно навъртях точно 308км.
                              Маршрутът беше Пасарел-Горубляне-Бояна(среща с Димо и кафе)-Божурище-Пожарево-Мещица-Витановци-Батановци-Ковачевци-Земенски манастир-Трекляно-Стайчовци-Трън-Ждрелото на р.Ерма-Трън-Брезник-Божурище-и у дома.
                              Първото синьо си беше само по черни пътища.
                              Второто синьо беше по четвъртокласен път, но 80% беше изцяло черен такъв, що така незнам . Не че имахме против, даже късмет
                              Между Батановци и Ковачевци и м/у Брезник и Пожарево има жестоки завои с хубав асвалт.
                              Бях минавал веднъж с колата от там и от много време си мечтаех да ги повторя с мотор

Димо направи жестоки снимки. Сами виждате
                              А аватарът го сменям само при едно условие и вие го знаете
                              Дал съм обещание пред всички!

Коментар

Ще има ли каране на Приморско? Ако има, казваите кога ще е, че да се включа и аз. За съжаление мога да доида на събора само за едун ден, та ако ще има каране, прадпочитам да е тогава.
                                Поздраяви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X