Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мотор не съм освобождавал до сега от тях. Само коли. И само една е излязла от там в състояние да може да се качи на колесар. Всичко друго куките го бяха опоскали до неузнаваемост-крадат всичко, което може да се свали и изнесе на ръце.
    С моторите не знам как е. Ако и от тях крадат така части, пишете го загубен тоя мотор.

По въпросите горе:
    1. Не го правят, защото на никой не му се занимава. По пътищата е пълно с издирвани коли, които никой не търси. Чакат да влезе за пререгистрация и тогава.
    2. Ако е бил обявен за краден преди регистрацията в БГ, е ясно как-през някой от МВР. Друг начин няма.
    3. Така се "търсят" у нас. По света не е така.
    4. На всеки може да се случи. Има коли, пуснати в системата 5-6 години след кражбата им, има и някакъв минимален процент грешки-т.е. неправилно въведени номера от съответния служител там в държавата, от където е пуснат бюлетина.
    Последно редактирано от santaclash; 07-02-20, 12:42.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Преди десетина години от паркинга в жандармерията в София си взехме едно Митсубиши Колт което 4 години се отвися там . Едно болтче не беше пипнато по него . Незнам може би беше неактуална марка и модел . Учудващо даже и скъпите по това време лети алуминиеви джанти си бяха на него .

Не знам протоколът за предаването на мотора до колко би помогнал за опазването му, но в него е описано техническото състояние до най-малка подробност. Освен това настоях да му направя и снимки, на които се вижда ясно, че моторът е на територията на районното.
    ​​​​​​Поне за мое успокоение.
    Оттук натам сабя ще покаже, но със сигурност няма да оставя нещата така, дори и да ми го върнат. Стига сестра ми, която е собственик по документ да не се отегчи и да се откаже от "борбата"
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
      Не знам протоколът за предаването на мотора до колко би помогнал за опазването му, но в него е описано техническото състояние до най-малка подробност. Освен това настоях да му направя и снимки, на които се вижда ясно, че моторът е на територията на районното.
      ​​​​​​Поне за мое успокоение.
      Оттук натам сабя ще покаже, но със сигурност няма да оставя нещата така, дори и да ми го върнат. Стига сестра ми, която е собственик по документ да не се отегчи и да се откаже от "борбата"
      Едно заверено пълномощно е достатъчно, за да не се занимава тя.

Коментар

Напоследък от няколко страни чувам за отнети МПС на същия принцип - обявени за откраднати месеци или години след придобиването тук. Странно.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          Напоследък от няколко страни чувам за отнети МПС на същия принцип - обявени за откраднати месеци или години след придобиването тук. Странно.
          При бума на кражбите , много автомобили станаха "близнаци" по регистрация , и в последствие като откраднат единия , това се отразява и на другия.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колега, съжалявам, че чувам, че тези проблеми продължават... Особено след като уж от 2011та насам МПС-тата се проверяват през ШИС, а Вашия случай е с година 2014та. Ако трябва да те намерят, защото си направил забележка на полицай за тъпа маневра в лична му кола, ще стане до 15 минути, но да работят в услуга на народа - години трябват или отиваш сам при тях, а тогава пък се срещаш с бюрокрацията им....
            При мен случая така и не се разреши и сега си имам една "чиста" Африка, като за основен мотор и една "мръсна" Африка за гората, която се издирва международно до 2022-ра, защото акта за издирване с давност 20 години. Както при другите давности, така и тук - трябва да се позовеш за нея. Т.е. да помолиш съответните служби, да го свалят от издирване. След две години ще кажа дали тогава системата ще работи, защото сега - това не се случва. Връщайки се на акта за издирване - на място в КАТ ми го показаха разпечатан, но не ми го дадоха. Само на бързо видях, че става дума за търсене на зелено/виолетов мотор. Такава разцветка от тия години деиствително съществува. Моя обаче не е бил зелен.... уж. Ако ми бяха дали, да го снимам с телефона щях, да сравня номера на двигателя после вкъщи, защото тогава ме бяха стреснали бая и забравих за това. Та ако Ви го покажат - обърнете внимание на тези неща. Няма да го върнат на момента, защото цвета не съответства, но може да е от помощ на адвоката в последствие.
            Моя случай съм го описал по-горе в предишни постове, като съм забравил да напиша, че повторих запитването чрез ДМОС до гърците, но отговора дойде след 15-20 дни и това ме навежда на мисълта, че те въобще не са ги питали втори път(нормативния срок за чакане е 30 дни).
            В интерес на истината не съм се занимавал с адвокати, тъй като не бях особено обнадежден, а и мотора си беше вече в мен.

Според мен ще ѝ върнат мотора, защото гърците няма да отговорят, както става в голяма част от тези случаи. Мирише от далече на застрахователна измама и работите отиват натам. Хубавото е, че ще стане началото на април, не като мен - да го държат целите август и септември...
            Понеже във Вашия случай става дума за издаване на акт за издирване по време на вече активната работа на ШИС в България, имате много по-големи шансове, а и причина да се борите с бюрокрацията. Трудно ми е да разбера, как така не могат, да проследят историята му и да видят бил ли е някога гръцки въобще. Моя по неофициална информация не е бил. Как тогава е пуснат за издирване в/от Гърция? Кой го е пуснал за издирване и как е придобил той самия това МПС. И следователя, който ми го прибра и после върна, и полицаите в КАТ мълчаха на тези въпроси.
            Нищо не бяха пипали, освен, че някой си беше играл с копчетата. Дългите задържаха на натиснато положение и по това ги разбрах. Бяха сваляли седалката, според мен за да видят бои или пък да си чопнат нещо ако има вътре, но за техен лош късмет - не оставих нищо.

Две-три години след моите перипетии се запознах случайно с младеж, който работи в ДМОС и разказа за случка с транспортна фирма, която е взела 2-3 камиона втора ръка и те светват при проверка. 2 месеца чакане на наказателен паркинг, разправии, чакане, загуби за тях и сега си карат с прокурорско разпореждане и редовно при проверки по пътя отново разправии.... МВР и ДМОС са наясно с тия проблеми и не си мърдат пръста въобще! Всичките чакат да мине деня, а ние дето сме с тия "наследени" проблеми, без да сме виновни, плащаме.... Въобще не споменавам отношението на органите към сестра Ви.
            Subaru Impreza 2.0 '98
            Honda Africa Twin RD07 '95
            Honda Africa Twin RD07А '96

Коментар

Завърши и моята сага. Както и предположихте, върнаха ми мотора, но не и без главоболия.

Както е записано в ЗМВР, чл. 84, ал.9 (ако не се лъжа), след като изтекат 60 дни от доброволното предаване на мотора на органите на реда, ако от държавата, подала сигнал за въпросното мпс не постъпят никакви претенции към същото, в срок от 7 дни униформените трябва да го върнат обратно на собственика. Е, не стана съвсем така. Изчаках да минат не 7, а 10 дни и започна едно звънене на следователи. Днес ще ви го върнем, утре ще ви го върнем... Това“ утре“ го чаках близо месец. Обяснението беше, че шефът на районното все още не е подписал заповедта.
              Накрая се бях решил да пускам жалби, които едва ли щяха да трогнат някого, но за щастие до тях не се стигна.

Моторът си е при мен, но не е свален от издирване в ШИС и не мога да го продавам, прехвърлям, изхвърлям и т. н. Аз нямам и такива намерения, всъщност. Нищо по него не липсва, нищо не е повредено. Леко е ръждясал само, въпреки че беше на сухо.

Случаят изобщо не е стигал до прокуратурата, такава била практиката. Реално ако наистина е имало престъпление, не ми е ясно как щяха да го установят.
              По думите на следователите, всички регистрации в България са били законни, проблемът идвал от Гърция.

​​​​​​Заради настоящото положение в страната ни и фактът, че си прибрах машинката, реших да си спестя купищата главоболия със съдебните искове.

Надявам се никога повече да не изпадам в подобни абсурдни ситуации.
              Не го пожелавам и на никой друг, но случи ли се, пуснете си песента "Имам човек"
              Гадно е, гнусно е, НЕРЕДНО е, но нещата в милата Родина до там са стигнали, за жалост...

Поздрави и благодаря за съдействието!
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Радвам се, че са се развили нещата добре при теб и пак си караш машината.

Коментар

В случая, не е като да няма проблеми и в милата ни рОдина, ама ми се чини че византийците просто не си вършат работата, защото някой еврогей, вместо да забранява кривите краставици, не е създал механизъм за автоматично отпадане на такива претенции при липса на отговор повече от 60 дни. Нормалното и логичното е, през същата система, в която е вкаран, да се подаде информацията към Гърция и тя или да е длъжна в 60 дневен срок да отреагира, или мотора да се свали от системата при липса на отговор.

Педерасти, сър!
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То и аз не можах съвсем да разбера от обясненията на униформените.
                    Самото мпс не се било издирвало, а документите му. От гръчко нямало ни вест, ни кост по случая, а нашите полицаи неколкократно са изпращали информация до тях. 🙄

В момента, ако ме спрат и направят справка по рег. номер на возилото, няма да излезе нищо нередно. Ще "светне" ако търсят по номер на рама или двг.
                    Дали, кога и как ще разбера, че е свален от издирване, идея си нямам.

Сега ми е чудно обаче с данъците какво да правя?!
                    Нали от известно време данъчното и КАТ са вързани... Да, но ние в кат не можахме да направим прехвърляне на собствеността. Освен както преди се действаше да процедираме. И купувач и продавач да идат с договора за покупко-продажба и съответно да го запишат/отпишат.
                    Така обаче в данъчното ще се води на един собственик, в КАТ на друг...
                    Ами полицата за ГО?! А ако настъпи застрахователно събитие?
                    Не ми е много ясно какво следва...
                    А+
                    LZ1DRZ

Коментар

KAT вече изпращат служебно информация към данъчните, и ти в общината нямаш работа, освен евентуално да провериш на кого се води. Иди, провери и питай. Не боли, поне при данъчните.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Именно!
                        Те изпращат, но като е излязъл като издирван тоя мотор, още на първото гише, всички документи накуп, барабар с новия собственик са се озовали при следователите. От там според мен никаква информация не е подадена до данъчното. То не се е знаело изобщо дали този мотор ще остане при която и да е от двете страни по сделката . Към момента в данъчното още се води на продавача, а реално той вече не е собственик, което се удостоверява с договор за покупко-продажба.
                        А+
                        LZ1DRZ

Коментар

С договора в "общината", и там ще ти кажат, евентуално. Едва ли си първия случай.

По-интересното е как някой ден ще го бракуваш. Щото данък се плаща докато не го бракуваш.

Коментар

Не можеш да го декларираш в данъчното ако нямаш талони на твое име. КАТ нищо няма да пратят никъде, щом при тях няма издадени талони. То това е другата глупост. КАТ сега няма да ти дадат талони, защото по мотора има нещо нередовно. ГО можеш да си правиш спокойно, а ако предния собственик не си го е отписал в данъчното, може да му платиш данъците и да го минеш на преглед.
                            Обаче и тука уловка....ако предният собственик има по партидата си по-стари данъци, се плащат по реда на възникване. Т.е. не можеш да му платиш данък МПС ако не си е плащал примерно данък сгради от 10 години или има други МПС-та с неплатени данъци.

Тия неща са бруталните примери за купищата гранични хипотези, при които нашата система зацикля заради изначално лошата си структура.

Коментар

Колега, радвам се, че си си получил машината!
                              При мен не е точно така с данъците. Вярно, че отне на данъчното във Велико Търново около 2 месеца, за да измислят, как да напишат моето име със софийски номер в система си, но си плащам редовно данък по нормален начин вече и на мое име ... винаги различен с някакви стотинки между двата ЕДНАКВИ мотора, но да не влизаме в подробности
                              Ако му платя гражданска, което за последно направих преди 2 години - тя е на името на стария собственик естествено.
                              За бракуването - като изтече акта за издирване
                              Subaru Impreza 2.0 '98
                              Honda Africa Twin RD07 '95
                              Honda Africa Twin RD07А '96

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X