Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Краден мотор?!?! Или случки в Абсурдистан...

Да не е някой репортаж за съмнителни лица от Пазарджик, които са забелязани в Родопите, в района на Сърница да разбиват ключалки на ижета?.....
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Темата все още е "отворена" и аз нямам информация, какво става с мотора във Варна. На 19 юли ходих във Варна в трето РПУ да давам показания. Кога съм купил мотора, от кой, къде съм ходил с него, такива работи...Мотора е гледан от комисия, която е установила, че няма никакви инервенции по номерата на рамата и на двигателя, демек, не са пренабивани. Какво откритие!... Според следователя всичко по този мотор и документацията му е в пълен ред, но гърците го искали!?!?! Ами че те могат да искат и да ни опънат... Това, значи ли, че ние трябва да отидем на границата и да се надупим?!?!?
      До няколко дни, след като дадох показания според следователя, прокурор е трябвало да даде становище и мотора да бъде върнат на момчето. Обаждах му се вече няколко пъти да разбера какво става, но не ми вдига телефона. Сега вече оператора ми казва, че с този телефон не може да бъде установена връзка?!? Обадих се на Любо Африката да го питам, но той се прибрал от някакво пътуване и не знаел, какво става.
      Ако някой има информация по този случай и знае, какво става в морската ни столица да напише тук, защото минаха вече повече от два месеца от продажбата на мотора. Надявам се всичко да е приключило благоприятно в тази шизофренична история!
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Странно. Много зачестиха тези случаи. Има някаква далавера явно. На мой приятел му заключиха Форд. Номера на рамата му отговаряла на номер на рама обявен за издирване в Италия, само че колата която издирвали в Италия била Фиат Пунто??? А то има разлика в рамите на различните марки... Та разправии, простотии... Не мога да се светна каква е далаверата.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
          Не мога да се светна каква е далаверата.
          Елементарна.

0. Обикновена некадърност и негодност за работата
          1. Отчитане на дейност
          2. Натиск за даване на подкупи

Коментар

Имам малко инфо. Момчето в момента е в чужбина. Прокурора е благоволил да се произнесе и преди два дни жена му е прибрала мотора у дома от наказателният паркинг под Аспаруховият мост, където престоя повече от два месеца. В България можел да го кара с прокурорското разпореждане, но гърците продължавали да искат мотора. Можел да ги съди ако иска. Предполагам, че в България вече ще може да си пререгистрира мотора с варненски номера след това прокурорско разпореждане.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

п.с. Днес ме спира австрииска полиция.
              П:Добър ден , господин Душков!
              А: Добър ден!
              П: Карате Хонда Африка .... (и гледа мотора съмнително)
              А: Да , и съм доволен от него.
              П: Оооо ама и Българска регистрация ...
              А: ?!?
              П: Документи за проверка веднага и устно обяснение от къде е мотора.
              А: .................
              П: Случайно да имате вземане даване с лицето с кодово название по Форумите: ВладиЧ ?
              А: Знам го от форумите и от блога на синът му.
              Полицая вади пистолет ... и заповядва:
              П: Веднага на земята ... ръцете разперени.
              Арестувани сте по международна заповед за съучастничество в организираната криминална групировка: "Африканците!"

.... брей да си бях карал Веспата

Майтапа на страна, дано скоро се изчисти случая и новия собственик да може да си пътува където поиска!!!
              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Елементарна.

0. Обикновена некадърност и негодност за работата
                1. Отчитане на дейност
                2. Натиск за даване на подкупи
                И на трите отговора /предположния/ отговора е -не! По мое мнение тези случки са в следствие на интегрирането на предишната автоматизирана информационна система в МВР с така наречената шенгенска информационна система...Нали таковата..и ние натам вървим...Не ми се навлиза в подробности, а и не съм наясно със самото "интегриране", но по лично мое мнение за пореден път се съсипва нещо работещо... Вероятно има някакво съвпадение, което няма как да е 100% освен, ако някъде не е допусната грешка... Трябва да се вземе решение дали това е въпросното МПС или -не. Извършва се експертна справка на номера на рамата, установява се, че няма интервениция и прокурорът постановява да бъде върнато на собственика. Неприятно е за всички и най-вече за собственика, но такава е процедурата. Не са малко случаите на пренабивани номера и пр.

Коментар

А дали са нужни 2 месеца за такава проверка?
                  Мисля , че и 3 дни са много.Всичкото това протакане си е жив корупционен натиск, съчетан с нежелание да се свърши работа за която ние плащаме.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Kогато отидох на 19 юли да давам показания вече беше минал един месец от прибирането на мотора. Ние (аз и предишният собственик от Пазарджик), бяхме извадили копия от нотариалните договори и копия от големите талони на мотора за продажбите му в България от 2000 година до последната продажба през юни 2011 год. След като дадох показания ги предоставихме на следователя. Всичката тази информация я има в компютрите на КАТ и може да се извади точно за 2 минути, но след един месец тя още не беше извадена и не присъстваше в материалите по делото...
                    След това мина още един месец преди да освободят мотора от полицейският паркинг.
                    Здраво работят варненските топ ченгета!.....
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

Интересна тема за някой, за други малко неприятна........
                      От известно време работя с ШИС/шенгенската информационна система или част от нея/, която е част от компесиращите мерки за свободно движение в Шенгенската зона. Още с допускането ни до нея се коментираше, че ще изникнат много издирвани МПС/по различни причини-не само крадени/. Лично на мен ми се случвало при проверка на МПС да излизат съвпадения/ХИТ/, но при понататъчната проверка се установява, че № на рамата е подобен на издирвано МПС. Нпример автомобила беше ФИАТ Браво а се издирваха Дукато, Марея или рег.№ за тях, но конкретния автомобил не се издирваше. Цялата процедура мина за не повече от 20мин. Предполагам, че в конкретния случай някой СЛУЖИТЕЛ се престарал малко.
                      Ще цитирам част от закона за МВР за да си знаем правата в подобен случай/дано не се случва на никой/:

Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 9.11.2010 г.) (1) Полицейските органи могат да изземват временно за срок до 30 дни вещ, за която има сигнал за издирване в ШИС.
                      (2) Лицето, в което се намира издирваната по ал. 1 вещ, се поканва да я предаде доброволно, за което се съставя протокол.
                      (3) При отказ на лицето да предаде вещта по ал. 1, тя се изземва временно за срок до 30 дни, за което се съставя протокол. Протоколът се подписва от лицето, в което е открита вещта, и от един свидетел. Копие от протокола се предоставя на лицето.
                      (4) Отказът или невъзможността на лицето да подпише протокола се удостоверява с подпис на един свидетел.
                      (5) За срока на временното изземване вещта се съхранява в съответната структура на Министерството на вътрешните работи, от която е иззета.
                      (6) След съставяне на протокола по ал. 3 той се представя незабавно, но не по-късно от 24 часа, за утвърждаване от прокурор в окръжната прокуратура по местоизземване на вещта. За изземването се уведомява държавата, въвела сигнала за издирване в ШИС.
                      (7) Уведомяването на държавата, въвела сигнала за издирване в ШИС, се извършва от дирекция "Международно оперативно сътрудничество".
                      ( Ако в срока по ал. 3 не бъде получена молба за правна помощ или друг акт на компетентен орган от държавата, въвела сигнала за издирване на вещта в ШИС, вещта в петдневен срок се връща на лицето, от което е иззета, с разрешение на окръжната прокуратура по местоизземване на вещта, освен ако:
                      1. тя е предмет или средство за извършване на престъпление на територията на Република България;
                      2. тя e доказателство, обект на обезпечителни мерки или предаването й може да затрудни наказателно производство, образувано в Република България;
                      3. притежаването й е забранено по законите на Република България.
                      (9) Когато собствеността върху вещта е придобита добросъвестно, тя се връща на лицето, от което е иззета, с разрешение на окръжната прокуратура по местонамирането й. За връщането на вещта незабавно се уведомява държавата, въвела сигнала за издирването й в ШИС.
                      (10) В случаите по ал. 8, т. 1 - 3 вещта се предава по реда на Наказателно-процесуалния кодекс за целите на наказателното производство.
                      (11) Изгубената вещ се предава на държавата, въвела сигнала за издирването й в ШИС, освен ако попада в категориите по ал. 8, т. 1 - 3 и ал. 9.
                      (12) Изгубена вещ, която не бъде потърсена от държавата, въвела сигнала за издирването й в ШИС в срока по ал. 2, се смята за изоставена в полза на държавата.

Коментар

Добре е написано... Солидно звучи, но да имаше и кой да го спазва!!!
                        И понеже тук е България, а не Германия примерно, нещата РЕАЛНО са мъничко по-други...
                        На мой приятел след подобна покупка, както тази на моя мотор му прибраха Тойота Ленд Круйзър. Комисията я е прегледала (не знам, от колко члена е комисията), но една част от тях смятат, че номерата са пренабити, а друга част от комисията смята, че не са пренабити номерата. В следствие на това заключение колата му стои вече близо ГОДИНА на паркинга на полицията. През това време него три пъти го викат на "неформални" срещи по кафенета и бензиностанции и мило му обяснават, че трябва да се раздели с известна сума пари и комисията веднага ще стане единодушна, че номерата на Ленд Круйзъра не са пренабивани. Той обаче не дава пари и колата продължава да си гние на паркинга на полицията...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                          През това време него три пъти го викат на "неформални" срещи по кафенета и бензиностанции и мило му обяснават, че трябва да се раздели с известна сума пари и комисията веднага ще стане единодушна, че номерата на Ленд Круйзъра не са пренабивани. Той обаче не дава пари и колата продължава да си гние на паркинга на полицията...
                          Скрита камера (50-60лв), телефонно обаждане до Господари на ефира. Те нали скоро даваха репортаж как се обират части от такива задържани автомобили и то от полицаите.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ами той моят приятел няма намерение да повишава рейтинга на разни телевизии, пък и няма нищо незаконно в това, че членовете на комисията са на различно мнение...
                            Мисълта ми беше, за това, че нещо написано на хартия и звучащо добре, за България абсолютно нищо не означава... Нещата ще се променят, когато започне да се спазва това написаното...
                            Те са си го написали, и са определили срокове, които нямат никакво намерение да спазват, пък изискват от мен да спазвам всичко?!?!?! Странна логика и за това сме Абсурдистан..........
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                              ...пък и няма нищо незаконно в това, че членовете на комисията са на различно мнение...
                              Няма. Незаконно е да му искат пари за да си докарат мненията еднакви. Освен това след като са комисия накрая трябва да излязат с единно становище. Било чрез гласуване, било чрез обсъждане и с решение на председателя на комисията. Не може да му задържат колата, защото били на различно мнение.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

За тия "благини" трябва да благодарим на родните джамбази и "почтените" западняци (и гърци, в случая). Това е класически случай на застрахователна измама. Собственика продава за някаква сума возилото и след седмица-две, когато то вече е регистрирано у нас писва, че е откраднато. Застрахователят плаща и го обявява за издирване. И сега всеки ден от ШИС излизат "късметчета" за обикновено нищо неподозиращите купувачи. РПУ-тата са заринати с такива МПС. Само не ми е ясна схемата с изготвянето на документите и как преминава границата, ама за това питайте агенция "Митници".
                                П.П. Относно случката с Лендкрузъра, аз бих споделил в писмен вид с прокуратурата. Не вярвам целият град да е корумпиран.
                                Последно редактирано от kuzdov; 21-08-11, 23:41.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X