Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трасе за тежки мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трасе за тежки мотори

На мен идеята ми харесва много. Не защото няма места, където да се учи човек, а защото е градивно и би се използвало от не един и двама, решили да се понаучат на това-онова. Аз до сега с моя мотор (зареден тежи 140 кг.) не мога да си представя да подкарам директно по офф роуд нещо дето тежи двойно повече в най-лекия му вариант.

Освен това като се замислите в Long Way Round, тестването на моторите, първоначалната тренировка ...бяха именно на специално пригодено трасе за съответната марка мотори. Даже бяха две различни трасета за КТМ и БМВ, всяко на отделната фирма. А те са компании, дето не си пилеят печалбата напразно.

Убеден съм, че има поне няколко колеги от ендуро раздела, които с радост биха се отзовали за проектирането и няколко полезни съвета за конкретните препятствия. Има една мотокрос писта на Люлин планина дето така си и седи неподържана, планината е страшно кална, има много завъртяни пътечки и коловози наблизо - чудесно място както за трасе с малко препятствия, така и за малък горски трак, където да се упражнява наученото. Иска се само малко желание и свободно време.

П.С. Удоволствието от собственоръчно направеното скокче в снега няма еквивалент и сред най-добрите фън паркове по света То си е направено от теб за теб и всички останали.
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Пичове, малко да се пооправи времето и ще се обадя. Да се поразходим и да помислим...
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Идеята е хубава. Струва ми се че в обучението е по важна методиката, а не толкова машината..все пак идеята е да се контролира тежката машина.
        Едно трасе само би помогнало за това.
        http://www.youtube.com/watch?v=EFRW_...eature=related
        Gnome Rhone AX2 800 1938
        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
        Husqvarna Te 510 1989
        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Има готово трасе - около 10км. Излиза се през Войняговци и се връща през Локорско. Минава се и с тежки машини. Пробвали сме го с Априлия Туарег 600, но съм виждал и колега, който се возеше пътник на едно Супер Тенере без грам екипировки - въпрос на можене явно. Има почти всички "елементи", като повечето могат да се избягват при желание. На места има коловози от джиповете на ловджиите, но не са нещо страшно. За съжаление не ползвам GPS и нямам трак, но не е проблем да намеря колега и да го запишем. Идеално е за обучение, а и не е далече от града.

п.с. виждал съм там познатите джърсита на БОА
          п.п.с лично аз не бих си трошил мотора там - има си хард-ендура за тая работа...
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
            п.с. виждал съм там познатите джърсита на БОА
            п.п.с лично аз не бих си трошил мотора там - има си хард-ендура за тая работа...
            БОА е съвсем друга работа. Това е високоинтензивна школа, под ръководството на опитни треньори, които персонално да анализират твоят стил на каране и да ти посочат грешките, както и пътят за тяхното избягване.
            Ако си позволя да направя една аналогия със ските, защото там се чувствам по опитен, съществуват подобни школи. Човек кара, учи се и достига определен максимум, от който нататък няма мърдане.
            Лично аз карах дълги години ски много добре /според мен/, докато не попаднах в подобна школа. Бях постигнал върха си и бях замръзнал на едно място. Изобщо не подозирах, че имам проблем в карането. За три дни персоналният учител ми показа три грешки в стила и всеки ден наблягаше само на един елемент, докато не го изчистим.
            След това сякаш литнах и пред мен се отвори ново поле за напредък. Доколкото съм запознат, това е целта на БОА и в този аспект всеки има какво да научи при тях.

Тук се говори за трасе, на което просто да се натрупва опит.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              БОА е съвсем друга работа. Това е високоинтензивна школа, под ръководството на опитни треньори, които персонално да анализират твоят стил на каране и да ти посочат грешките, както и пътят за тяхното избягване.
              Ако си позволя да направя една аналогия със ските, защото там се чувствам по опитен, съществуват подобни школи. Човек кара, учи се и достига определен максимум, от който нататък няма мърдане.
              Лично аз карах дълги години ски много добре /според мен/, докато не попаднах в подобна школа. Бях постигнал върха си и бях замръзнал на едно място. Изобщо не подозирах, че имам проблем в карането. За три дни персоналният учител ми показа три грешки в стила и всеки ден наблягаше само на един елемент, докато не го изчистим.
              След това сякаш литнах и пред мен се отвори ново поле за напредък. Доколкото съм запознат, това е целта на БОА и в този аспект всеки има какво да научи при тях.

Тук се говори за трасе, на което просто да се натрупва опит.
              Ники,прав си,но и не съвсем...при нас има посещения от колеги мотористи,които вече имат изградени навици,но и абсолютно начинаещи.Целта на училището е да се създават правилни навици и опит,което се отнася и за двата "отбора".

Поздрави,
              търся си подписа....

Коментар

Ник, нямах предвид, че БОА карат по това "трасе" - просто минават от там вероятно за Батулия или Седемте престола и можеше някой да изкаже мнение дали идеята е добра. Съвсем "туристически" трак си е. Има избор дали да катериш хълмче или да го заобиколиш примерно, дали да нагазиш в локва или да минеш около нея... такива работи.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Другата събота и неделя (11 и 12 юни) в Казанлък е първия кръг от РШЕ. Има специално за първи път трасе за тежки мотори. Така че, който иска, може да се пробва. Смятам, че ще е много интересно, но засега записалите се са двама. Със сигурност ще съм там да гледам... И да снимам как ще се справят.
                  Трасето нямало да е трудно .
                  Ако има мераклии, може да помолим Тодор Пашов за снимки предварително.

Коментар

Е сега ако се пусне Станислав с Доминатора и ги е разбил всички!

Коментар

Не е той. И двете момчета са от Казанлък. Но пък дано Станислав се навие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X