Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трасе за тежки мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трасе за тежки мотори

Бойко, пусни си клипчетата горе бе. Изгледай ги.
    Изобщо не е важно кой, къде, какво е карал.
    Тази тема е предложение да си направим нещо. На който му харесва идва-прави, на който - не, ми не прави и толкова.
    По скоро може да обсъдим дължината, багера, фадромата, препятствията и т.н. отколкото кое е най-правилният начина за...
    Такива трасета има в цял свят. У нас - не. Е? Какъв е проблема.
    Пък кой, кого ще учи и кога-ще се решава по телефоните ... и не е предмет на тази тема.
    Има ли желаещи да помагат ?
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
      Змей, началото е сложено отдавна. Не съм ходил на трасето на БОА, но за щастие с Жорката съм ходил.
      Това предложение е само за случаите, в които човек може да надскочи дребното пишкомерство и реши, че той за себе си има нужда от нещо повече.
      Горе има корейци, американци има и едни английски такива ...но не. Ние в България сме най-големите карачи, най-добре знаем как става тая работа и т.н. Те ще ми кажат на мен ...
      Нищо, че до днес все още няма нищо подбно на това в клиповете.
      Димо, аз пишката си отдавна не меря с никой, и за да се успокоиш - моята е най - малката пишка, която някога съм виждал

Я сподели що си убеден, че тия от клипчетата за пръв път карат офф-роуд ? И това, че американци си сушат котките в микровълновата достатъчно ли е, за да следваме примера им ?

Като споделих за Жорката имах предвид не друго, ами чудесната възможност да се качиш на лек мотор под зоркия поглед на някой, дето знае и може повече от теб, за да усвоиш или затвърдиш някои елементарни техники.

А за да се направи нещо като това, което си видял на клипчетата трябва нещо повече от нагъната поляна - пак ти трябва някой, който знае и може повече от теб, ама и да има желание да те обучава.

Коментар

Така де Змей не съм убеден, че тия горе карат за пръв път. Не съм убеден, че всички трябва да следват нечий пример.
        За нещо повече от нагъната поляна съм убеден, затова е и темата. Трябват такива, като теб, които са правили нещо. Така че - можеш да помагаш. Ако не виждаш смисъл-недей.

П.П.
        Като не си мерил, откъде знаеш, че е най-малката. Мерил си ти, мерил сиии
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
          Бойко, пусни си клипчетата горе бе. Изгледай ги.
          Изобщо не е важно кой, къде, какво е карал.
          Тази тема е предложение да си направим нещо. На който му харесва идва-прави, на който - не, ми не прави и толкова.
          По скоро може да обсъдим дължината, багера, фадромата, препятствията и т.н. отколкото кое е най-правилният начина за...
          Такива трасета има в цял свят. У нас - не. Е? Какъв е проблема.
          Пък кой, кого ще учи и кога-ще се решава по телефоните ... и не е предмет на тази тема.
          Има ли желаещи да помагат ?
          ОК. На мен идеята не ми харесва и няма да се правя на философ повече. Искам само да отбележа, че такава тема е създадена -Практически занятия по офф-роуд за "стругари" и там има много добри съвети. Тогава предложението на ЗМЕЯ беше същото при започването на темата. Тоест условията ги имаше, ама се оказа, че Русе е много далеч от София и не върши работа.
          Последно редактирано от boiko73; 21-03-11, 10:45.

Коментар

Ма аз винаги съм готов да се гмурна в калабалъка - за това не се съмнявай Виж, твърде е съмнителна съзидателната роля, ако някой ми отреди такава.

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ
            Димо, аз пишката си отдавна не меря с никой
            Пропуснал си "отдавна"

Коментар

Бойко, значи предложението направено някога от Змея се приема. Тук ще разсъждаваме по съществото на нарочното трасе, пък в онази тема ще пускаме картинки след употребата му.
              Змей, ти си правил трасе, колко мислиш, че трябва да е дълго и широко. Основни грешки, които се допускат при изграждането? Има на разположение две фадроми и багер. Има и терен. На някой да му се рисува?
              Да вземем да иброим препятствията?

П.П.
              Пропуснал съм
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Въобще не ти трябва строителна техника - няма да правиш състезателна писта, а елементите трябва да са меки и плавни. Най - добре е да се използва естествен релеф - дори широката Дунавска равнина изобилства от подходящи местности, а ако пък все пак ви се доидва насам - 1/2 от пистата на Писанец и околностите биха били крайно отзивчиви и като възможности, и като гостоприемство

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                  Въобще не ти трябва строителна техника - няма да правиш състезателна писта, а елементите трябва да са меки и плавни. Най - добре е да се използва естествен релеф - дори широката Дунавска равнина изобилства от подходящи местности, а ако пък все пак ви се доидва насам - 1/2 от пистата на Писанец и околностите биха били крайно отзивчиви и като възможности, и като гостоприемство
                  Знам, ама е далече. А техниката я има в случай, че терена трябва да се дооформи. Едно от препятствият в Германия е беторнирано и след това напълнено с вода

______2
                  Е = MZ

Коментар

Всъщност, доколкото разбирам ти имаш предвид конкретен терен близо до София, на който трябва да му се придаде съответстващ вид - е, в такъв случай зарязвай форумните комуникации, от тук трудно ще изградиш трасето.

Коментар

Ето това като жокер или крадене на идеи
                      http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=299968
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

О.К. и аз ще се присъединя с удоволствие.
                        И мойто DR 650 си е струг, макар и портативен .
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Димо, за нищо на света не пускай "злия дух на състезанията" тук )) просто нямаш представа за какво разбиване на купона става въпрос. Ял съм това дърво с джиповете. А и аз като теб бях супер ентусиазиран и добронамерен.

Колкото за трасе за тренировки с тежко ендуро, най-добрият вариант е трасето за рали-крос над Горубляне, по пътя за манастира в ляво. На Бухово е за малко по-напреднали

Коментар

Светльо, съвсем прав си, аз и за това не говоря за това "Как трябва да протече подготовката", "Откъде да започне човек" и т.н. Това са неща, които всеки сам да си решава.
                            Тук само Събин иска да се състезава Ма никой не му се връзва на акъла.

Познавам поне десет човека, които биха ходили съботно-неделно за забавление на подобно(като от първия клип) място.
                            Също ми е ясно, че пак ще отидем със Събин и един двама ентусиасти за да стане нещо в крайна сметка.

Змей, да има няколко терена около София подходящи конкретно за целта. И сигурно си прав, че кой знае колко добри идеи във форумите няма да се появят.
                            Така, че направо ще ходим да направим нещо, пък после ще пишем ... за да четем евентуално "как трябвало да стане"
                            Знам, че ти би се включил и на терена, но си далеч ...
                            ______2
                            Е = MZ

Коментар

Ама като има място, техника и т.н. Защо не разкажеш за какво точно става въпрос? Явно има идея и си мислил колко ще струва и после безплатно ли ще се ползва

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                                Ама като има място, техника и т.н. Защо не разкажеш за какво точно става въпрос? Явно има идея и си мислил колко ще струва и после безплатно ли ще се ползва
                                Нищо няма да струва бе Бойко. Места има няколко. Техниката е от приятели - да струва, да струва нафтата ...
                                Естествено, че е и после е безплатно. Кой, когато има време и с който иска. Сега, ако си води учител, да си се договаря с него.
                                Кое мотокрос трасе в България е платено? Севлиевското ...Другите са free.
                                А идеята я има. Ето публикувана е. Нищо друго не е обмисляно. В този смисъл си е съвсем прясна ...
                                ______2
                                Е = MZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X