Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трасе за тежки мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трасе за тежки мотори

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Имам предложение.
    Около Варна знам доста места точно за трениране - пясък на плажа да искаш, чакъл ще намерим, с калта лятото е малко по-трудно.
    Имам тежък струг и лек мотор. Лекия мога да го предоставя за тренировки.
    Идеята е следната: закарваме всички мотори на трасето, минава се първо с лекия, докато се отработи техниката, после с тежкия.
    Моят опит е такъв. Честно казано с тежкия вече минавам почти от там, откъдето и с лекия съм минавал. Само че по-бавно.
    А в началото спирахме да правим клипчета на всяка по-голяма локва
    Няма нужда да се строи специално трасе.
    Например, тук има крос писта, през едно село има и пясъчна. Между двете - офроуд, разбира се.
    Димо, лятото като идваш, да не забравиш да си вземеш и рошавите галошки, обещавам приятни и полезни емоции.
    Ти пък къде се набута с Варна. Че то е на другия край на света.

Искам да кажа, че тук у форума сме се събрали баш карачи. Хората с пистовите обикалят по Серес и т.н. да покарат малко пък ние ако може да ни е трасето в задния двор най-добре, че да караме по пижама. Аз не виждам що да откриваме топлата вода при положение, че има много готови предложения и то около София, пък може да се събираме и някой ден да стигнем чак до Русе и Варна, колкото и да са далеч. Нали идеята беше да усъвършенстваме техниките на каране, които повечето въобще нямаме и да намерим подходящо трасе. Сега вече почваме да копаем с багери да правим нещо не ясно какво точно. Клиповете показват една малка част от това, което имат хората като трасета за обучение. Ако пък идеята е да се кара по черно, то тогава да викнем Мария да ни даде от нейните маршрути по затънтените краища на България и да се направи една разходка, която примерно в края на пролетта ще включва доста от елементите на трасето. Димо, не се ядосвай за даването на "съвети", ама не ми се ще всичко да замре както в предишната тема. Много ентусиасти и там имаше предложение точно като на Иван сега за Варна и никой не пожела да покара, въпреки че предоставяхме и леките мотори за който иска. Аз искам да се науча да карам като този от клипа с КТМ-а, ама това не става без някой да те научи. Иначе прекрасно знаеш, че на път като трябва да минеш от някъде минаваш без значение с колко мъки, щото няма избор. На една готова писта за мотокрос спокойно може да се кара и ако не се прави човек на майстор може и малко да пада даже. Карането му е майката, а не строенето на трасета. Хващаш пътя Божурище-Брезово-Перник по черно и караш, щото с трасетата пак ще стигнат нещата до там, че всичко ни е далеч, кално, мръсно и т.н.

Коментар

Звучи интересно.
      Аз лично всеки път като карам моя (за сега го карам без номера и само по почти черни пътища или в Австрииските ниви / ако ме набарат хорицата, сигурно ще ме линчуват на центъра на селото / ) пробвам как бих постъпил при дадена ситуация.
      Така и неразбрах как да мина кална локва .... много хлъзгава ... без да спирам по средата .. и после да излизам на 2ра от рова ....

Едно такова мероприятие , ще е много полезно за абсолютни начинаещи като мен!
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Да, нещата доста се препокриват с предишната тема, с изключение на това - желанието за направа на трасе, каквото е и заглавието.
        Пичове, аз мога да ви кажа, че направата на трасе, точно за тази си цел е излишно, поне в нашите условия. Не за друго, ами просто на където и да се обърне човек трасета и терен колкото искате за каране, а препятствия дал Господ достатъчно. Излишна инвестиция със съмнителе резултат - така бих нарекъл конкретно идеята за изграждането.
        За обучението - не. То е важната част. И да, всичко е въпрос на организация и упоритост. Имаш ли желание, намираш начин, получава се.
        И аз ще подкрепя мненията на колегите преди мен относно по-леките машини - еми там е истината.
        Тежкият мотор е направен да пътува, не да се търкаля. Малкият не може да пътува, но се търкаля идеално. Без търкал няма научаване.
        Нека сега си вдигнат ръката тези, които искат да се търкалят с големите си мотори?
        Взимаш малък мотор, учиш се, кефиш се, после доусъвършенстваш с големия - това е правилния подход.
        Ако искате директно да скочите с 250кг на черно и да започнете да правите изпълнения - еми малко ще е трудно... а струва ми се и скъпо. Не ви го препоръчвам.

Това което видяхме на клипчетата сложени от Димо(с изключ.на видеото с Адвенчъра) са елементарни неща и съм сигурен, че 90% от вас ще ги направят от първия път безпроблемно.

В този ред на мисли искам да ви споделя два нови проекта на БОА, които ги разработваме от известно време насам.
        Единият предполагам, че не засяга голяма част от колегите в този подфорум - Мотокрос училище
        Но вторият определено ще бъде интересен за вас - Ендуро Училище с Тежки мотоциклети
        Второто училище е ориентирано към конкретен контингент мотоциклетисти - хора, които искат да си вдигнат нивото на офроуд управление, но не търсят високи граници.
        При необходимост или желание от високи граници на възможности, с тежък мотоциклет, тогава трябва друг подход и според мен той е - леката машина.

Всичко това ви го пиша да добиете представа какво е моето лично мнение по въпроса, което обаче съвпада с вижданията и на доста колеги.
        От известно време насам има практично наблюдение именно по този въпрос и трябва да ви кажа, че резултата при работа с леките мотори е в пъти по-ускорен от колкото като се работи само с тежки машини.
        С "две думи" това може да се каже.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
          Вярно, че е далече. Но за БМВтата ще осигурим сервизна база по средата на пътя, например в Идилево, да ви сменят семерингите. На връщане пак
          Важното е мерак да има, другото става с помощ от приятели

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
            Да ама правилния край на света
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Предлагам първи елемент от тренировката да е този :

http://www.youtube.com/watch?v=qVvWclz2h7E , научим ли
              се да се справяме с този проблем ,след това всичко е песни ,
              танци и забава.

А ето и малка част от нашето трасе за тренировки, за което намекна
              Ванката.

http://www.youtube.com/watch?v=utomj...eature=related

Коментар

Жорка, т`ва първото ми мяза на манш от "The world strongest men", не на каране на мотор по трасе.

А пък второто си е разходка по плажа, с леко плацикане по прибоя

Коментар

Първото Митаче е квинтесенцията на стругарската наука . Второто е наградата която получаваш ,ако минеш първото ,нищо че
                  в конкретния случай беше при минус 4-5 градуса. Иван дискретно намекна, че тук има условия за сблъсък “очи в очи " с явлението
                  пясък . Ама не пясък 10 метра ,а пясък 10 км . + бонус 4-5 метрови дюни. За съжаление през лятото, района не е подходящ за каране
                  поради наличието на няколкото групички рускини нудистки по трасето, а все пак толерантността е на първо място. Но за тогава пък
                  си имаме Родопите ,както и многобройните пътеки край Идилево
                  Последно редактирано от ianakiev; 22-03-11, 12:33.

Коментар

Човека пусна тема за това какво му се иска да направи, после 100 човека скочиха да го отказват.

Какъв е проблема да се направи нещо такова и като ме ядоса жената да ходя да си го изкарвам на мотора?
                    Димо, дай да направим упражненията, които искаме да има и оттам - другото. Със сигурност не всички мотоциклетисти в България ще имат нужда от това. Което е нормално!
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Дайте да се разберем нещо. Най-добрият начин някой да се научи да кара добре, по-добре, най-добре е да кара с инструктор. И на шосе и вън от шосето. Всеки път. Това е правилния начин.
                      Който обаче няма кинти, го прави по неправилния начин.
                      Кара където си иска и с когото си иска...Като повечето от нас и в София и във Варна и в Русе и т.н.Това обаче не е предмет на тази тема.
                      Карали ли сте ски(борд) вън от пистите, по мекото ?
                      Правили ли сте си скокчета, трупайки сняг с ръце и бордове на място, което вие сте си избрали, щото много ви кефи? Нищо, че е само за този следобед ...
                      Ако не сте, няма да разберете ...
                      А, да. Най-добре е да отидете на ски/сноуборд училище по фристайлинг, за да не се научите на някое движение грешно и за да не си счупите главата.
                      Ако обаче обичате да си скачате където си искате, обикновено си го правите по грешния начин с приятели, където ви кефи ...
                      И понеже тия работи наистина никога не сме решавали по форумите, обикновено отиваме с приятели и си го правим... Не знам какво се обърках тоя път

П.П. Иване във Варна със сигурност ще се видим, за да си поиграем на вашето трасе.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

За начало , е необходимо нещо като полигон , разбира се , може да се ползва някое готово трасе , примерно трасето за мото-крос на камбаните/ако е останало нещо от него/. Важното е , да може да се мине първо пеша , а след това с мотор. При тежките мотори , спускането е по-трудно и по-опасно от изкачването , при изкачване мотора спира и после се пада , а при спускане първо се пада и по-някое време се спира. Затова на дадения "полигон" трябва да има изкачвания и спускания с различна дължина и наклон , това според мен е най-трудното при тежките мотори , всичко останало се учи с каране в гората.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ей, хиляда пъти съжалих, че съм изразил мнение.
                          Да бяхте казали, че не се приемат противоположни мнения.
                          Понеже карам 180кг мотор, от както и Нети има свой, излизаме предимно по черни пътища. Прави ми впечатление, че хлъзне ли се много по-трудно се удържа от лека моторетка. Визирах единствено адвенчъра на Димо, понеже чета техническите теми и виждам колко трудни и скъпи са ремонтите за такова моторче.
                          Димо, ако решиш някога да си вземеш каската, ще ти покажа хубави терени за трасе, ще идем и при кмета за разрешение дори.
                          Аз не искам да си тормозя мотора и нежното тяло. Приятни тренировки желая!
                          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                            Е хубава работа. Естествено че ще изразиш мнение след като имаш такова!

Винаги има хора на друго мнение - това ни е хубавото.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                              Да бяхте казали, че не се приемат противоположни мнения.
                              Понеже карам 180кг мотор, от както и Нети има свой, излизаме предимно по черни пътища. Прави ми впечатление, че хлъзне ли се много по-трудно се удържа от лека моторетка. Визирах единствено адвенчъра на Димо, понеже чета техническите теми и виждам колко трудни и скъпи са ремонтите за такова моторче.
                              Димо, ако решиш някога да си вземеш каската, ще ти покажа хубави терени за трасе, ще идем и при кмета за разрешение дори.
                              Аз не искам да си тормозя мотора и нежното тяло. Приятни тренировки желая!
                              Поздрави!
                              Дон Фелипе,естествено,че всички мнения са важни,освен това си с "БИГ",имаш какво да покажеш(кажеш)...готви се за "Родопи 2011"

Поздрави,
                              търся си подписа....

Коментар

В мнението ми няма да откриете оценка "правилно" или "неправилно".

Ще кажа само, че с удоволствие ще се включа, ако с нещо мога да помогна, при правенето на трасето, пък после, мноого ще събирам смелост (и опит с друг мотор), преди да си позволя да се пусна по него с GS-а, защото безплатен обяд наистина няма - дали ще си платя на Ориндж училището, за да се уча с техен мотор и учител, или ще си платя за ремонти по GS-а, в случай, че опитам да се уча с него на друго място, е избор, който до момента съм направил в полза на училището.

Ще споделя какво ми направи впечатление, миналата година, след като за първи път посетих училището: на отиване към трасето, по черния път към него, карах бавареца притеснено, боязливо, бавно, основно на 2-ра предавка. Като си тръгнах от учебното трасе, по същия черен път, по който бях дошъл, се изненадах колко лесен ми изглеждаше пътят. Карах бавареца, значително по-уверено и доста по-бързо (не съм слизал под 3-та, а доста време карах 4-та предавка), въпреки, че едва си стоех на краката от умора, след приключване на занятията. Няколко часовото въртене с лекия КТМ, под ръководството на Жоро, ме бяха променили като себеусещане върху мотора. Излизайки на асфалта, установих, че се държа по-уверено дори там.

Смятам, че е много полезно, човек да се вкарва в тежки ситуации със собствения си мотор, нарочно, контролирано, на специални трасета, за да го овладее по-добре, и да се справя максимално добре, когато такива ситуации възникват при пътувания. Но това е "шлифоването на диаманта" и ще си го позволя едва след като натрупам опит с по-лек (чужд ) мотор, под роководството на инструктор, за да не излиза прекалено скъпо самообучението

Това е! Всеки сам си решава!

Димо, не зная как, но най-малкото с една магарешка сила, за мъкнене, копане или квото там е нужно да се прави, ако започнеш работа по трасето, съм на разположение!
                                Последно редактирано от Оги; 28-03-11, 13:01. Причина: Корекция на правописна грешка... не че други не са останали, но толкова успях да забележа ;)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X