Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ли минават транзит все още през България??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо ли минават транзит все още през България??

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
    За мен най-култовото от цялата статия е, че за да се подготви единната информационна база ще са необходими 4 (четири) години! и скромната сума от 637 000 лева !!!!! :
    И на мен това ми направи впечатление, ама си замълчах.
    Защото ... ми е писнало някой за тази "подготовка" как ще си гушне тези ... 637 000 лв.
    Ей така.
    Да си направи едно проучване и да предложи някакъв модел.
    Само не ми казвайте колко сложно било това и как изисквало неимоверните извънземни усилия на 159 човека за няколко години, които няма да спят докато умуват...
    Писнало ми е и най-лошото е, че нищо не мога да променя в случая.
    Но това е една стара и добре позната песен
    .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
      И на мен това ми направи впечатление, ама си замълчах.
      Защото ... ми е писнало някой за тази "подготовка" как ще си гушне тези ... 637 000 лв.
      Ей така.
      Да си направи едно проучване и да предложи някакъв модел.
      Само не ми казвайте колко сложно било това и как изисквало неимоверните извънземни усилия на 159 човека за няколко години, които няма да спят докато умуват...
      Писнало ми е и най-лошото е, че нищо не мога да променя в случая.
      Но това е една стара и добре позната песен
      Именно де. Нали си имат сдружения и прочие полюции. В същото време вместо да свършат някаква смислена работа за самите себе си, реално струваща жълти стотинки от печалбата им, по-лесно им е да чакат някой да им я свърши, мрънкайки междувременно. Такъв сайт се изгражда и поддържа от 2-ма човека за максимум една година.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За мен най-култовото от цялата статия е, че за да се подготви единната информационна база ще са необходими 4 (четири) години! и скромната сума от 637 000 лева !!!!! :
        мдаа, 630000лв. печалба не е зле ( и в следващия търг: " кандидата да е осъществил/усвоил поне.... " )

".. под закрилата на ЮНЕСКО в същия сайт, ще видите, че в него е записана и Казанлъшката тракийска гробница, но няма информация как да стигнете до нея."
        Подпомагат туризма казвате
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

До сега само четях и се чудех...
          Какво значи, че някой бил преминал през България, транзит? Може би трябва да се обади лично на всеки от нас ли?! Всеки ден някой, някъде минава транзит... Но тук става дума за някакви мотористи, които били преминали... Е? Какво от това? Я си помислете, дали тези, или други, не преминават през Сърбия, или Румъния и все транзит. А колко наши групи, от наистина изявени мотористи преминаха, само тази година, през Турция - Илко (Илариончо), Димо, Бойко и Мони, Явор (Вромос) и компания и още може би дузина, по-неизвестни... и все транзит. Обаче в турските форуми нито ред, за националната трагедия, наречена транзитно преминаващи.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Чудя се, кой ли ще спечели търга? Сигурно поредния комерсиализиран ръб, който освен за кинти и силикон, за друго не го еня.Само че, проекта реално струва 37 000лв.а другите 600 000лв. са комисионна която ще си разделят двама "ТАРИКАТА" от коч биг къмпъни оф булгериа. Дано да греша.
            Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Гледната точка на ощипана мома - "Епа да се махат , те изпускат" е странна ... идеята е как да се направи , да има защо да не минават транзит. Щото 90 % го правят със съзнанието че няма какво да видят , и няма защо да остават , а не че са страшно заети да видят следващата точка по пътя си - абсолютно нормално поведение . И мен ме боли хурката дали някой ще спи в Бг теоретически , ама един по развит туризъм и известност с добро в света не вреди , а напротив. Нека да ми изброи някой къмпинзите по пътя от Видин до Капитан Андреево , че на мен бройката ми е ... странна. Щото на 10 км от границата и в едната и в другата посока има поне 3 , които ги зная, ама за тук е мъгла.

Коментар

Ще ти стане още по-култово като ти кажа, че разработването на някаква т.нар. национална информационно-резервационна система се спряга от поне едно 10-на години ... Като оставим настрана това, че, както винаги, става най-вече въпрос за това едни хора да вземат едни пари, с тази тема се занимават най-вече хора, които си нямат хабер от понятие от това какво е необходимо.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...
                Та, както винаги "представителите на българския туризъм" чакат някой друг да им свърши работата, пък те после само да "папат" от тая работа. Толкова ли е трудно да се направи един многоезичен сайт от заинтересовата страна (въпросните "представителители"). Хем всеки поотделно ще е заинтересован да има пълна информация за неговия град, хем тя ще е систематизирана и на едно място.

...или "българския туристически бизнес", дето носи милиарди на държавата, няма силите да отдели някоя и друга стотинка за поддръжка и актуализация на такъв сайт? Отделно дето за това могат да се "дръпнат" и европейски пари.

...или просто нямаме акъл и математиката ни е чужда?
                Правилна ти е констатацията. Българският туристически бизнес точно това прави - чака някой друг да му свърши работата, по възможност без да го закача за нищо, след което само да събира. Математиката определено не им е чужда на чорбаджиите, но много мразят действието "изваждане", в случай че не става въпрос за лично потребление. Мразят да изваждат за да плащат добре на качествени кадри, мразят да изваждат за квалификация на персонала (а после рИвЪт, че нямало подготвени хора и трябвало да внасяме от Филипините). Мразят даже да платят един членски внос (с годишен размер по-малък от кръчмарската им сметка за една вечер) и да инвестират в браншовата си организация, която би трябвало да им защитава интересите.
                Типично по български всеки гледа да се спасява по единично и много внимава да не се мине ...

Разбира се, не е лошо да има един хубав национален информационен сайт, представящ страната и забележителностите й. Само че, една такава информационна система трудно може да обхване всички интересни места с необходимите детайли. Това ще я направи прекалено обемиста и трудна за поддръжка и актуализация.
                Много по-лесно и много по-бързо може да стане, ако бизнесът и местните власти във всяка община или регион, заинтересувани от развитието на туризма, вземат инициативата и направят информационни сайтове и центрове, представящи техния регион или град. Ама за целта някой трябва да се ангажира и някой трябва да се бръкне. Къде по-лесно е да си кюташ и да мрънкаш, че "някой (чети държавата) трябва да направи нещо".
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
                  Нека да ми изброи някой къмпинзите по пътя от Видин до Капитан Андреево , че на мен бройката ми е ... странна. Щото на 10 км от границата и в едната и в другата посока има поне 3 , които ги зная, ама за тук е мъгла.

To в БГ не бръмчим на къмпинги, а на хотели и то поне 3 звезди, защото сме "МОДЕРНИ ЕВРОПЕЙЦИ".
                  Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    До сега само четях и се чудех...
                    Какво значи, че някой бил преминал през България, транзит? Може би трябва да се обади лично на всеки от нас ли?! Всеки ден някой, някъде минава транзит... Но тук става дума за някакви мотористи, които били преминали... Е? Какво от това? Я си помислете, дали тези, или други, не преминават през Сърбия, или Румъния и все транзит. А колко наши групи, от наистина изявени мотористи преминаха, само тази година, през Турция - Илко (Илариончо), Димо, Бойко и Мони, Явор (Вромос) и компания и още може би дузина, по-неизвестни... и все транзит. Обаче в турските форуми нито ред, за националната трагедия, наречена транзитно преминаващи.
                    Джорджо,

Едва ли на някой от нас ни пука, дали някой е преминал транзит през България или не - всеки има право да си прави какъвто иска маршрут. Но темата има смисъл, защото едва ли можем да останем безразлични към широко ширещото се разбиране сред чужденците (било то мототуристи или не), че в България няма какво да се види и представлява само гледките от прозореца на влака и че единственият "разумен" и "безопасен" начин да се мине през България е транзит със натоварени на влака мотори. Разбира се, за това няма кой друг да виним, освен нас самите и начина по който се представя България от хората, който се занимават с туристическият бизнес и с представянето на информацията за България по света. Винаги ще има хора, който ще минават транзит през България по този начин, но лошото е, че това е масовата представа за нас.

Поздрави,
                    HONDA CBF1000

Коментар

Първоначално публикуван от sete15 Преглед на мнение
                      ...широко ширещото се разбиране сред чужденците (било то мототуристи или не), че в България няма какво да се види и представлява само гледките от прозореца на влака и че единственият "разумен" и "безопасен" начин да се мине през България е транзит със натоварени на влака мотори...
                      И кой го определи това "широко ширещо се" разбиране ? Някакъв незнаен бльон в англоезичен сайт, начесал метросексуалните си страхове с потресаващо с екзотиката си пътуаване из Турция, и още по-потресаващо пресичане на България транзит ? Кога стана правило ?

Аз пък познавам двойка французи, гонещи петдесетака, той - тънък като косъм и хилав, с очила с дебели рогови рамки - тя с бенка на носа и писклив истеричен гласец, хора които не смеят във Франция да отидат в собственият си град в краен квартал (и с право), с относително малки деца, които обиколиха България с влак, автобус и градски транспорт, с децата, без да им мигне окото, и без никакъв проблем. И си умряха от кеф.

Как е възможно големи, зрели хора да се връзвате на всяка глупост пусната от всеки чуждоземен пикльо добрал се до клавиатура ?
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Джорджо,
                        Тази година в пътуването ни до Кейп Таун двамата канадци, с които се запознахме споделиха следното: Тръгнали от Германия и така си обикаляли. Влезли в България от Румъния и са спали малко след Бургас на плажа. На следващия ден към Малко Търново и хайде Турция. Мони им разказа какви неща има в България и на тях им стана много любопитно, но не знаели предварително къде да отидат, а за другите държави са събрали информация. Сега като ги питахме какво видяха в България и те казаха, че почти нищо. Та ние минаваме транзит през места, на които сме отделили подобаващо внимание преди това. И въпреки всичко пак се стремим да не минаваме по един и същи маршрут за да разгледаме нещо ново, защото винаги има какво да се види. Примерно скапва ти с акумулатора какъв по-добър повод да разгледаш центъра на Адана с малките живописни улички и приветливите хора.

Коментар

Всичко това е до нагласа. Почти всички, които пишем тук, попадайки на ново място, разпитваме местните и си намираме интересни неща, защото ги търсим..
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Освен нагласа е и планиране - то се прави на базата на информация . В крайна сметка мнения много , и различни , но едно е сигурно - има какво да се направи по въпроса за популяризацията и информирането ...

Коментар

Информация има. Ето два случайно подбрани примера, е малко езиците им куцат но...
                              http://www.dryanovo.bg/#
                              http://www.momchilgrad.bg/?act=cms&id=69
                              още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Оффф... по-горе го написах мисля - имаме едно приятелско семейство от Германия - за десет години тези хора обиколиха цяла България. Видяха неща, които ние, като българи най-вероятно не сме успяли. И това е едно средно статистическо германско семейство... Вярно - видяха и от простотията, но определено хубавото е повече от лошото.

За... трети път - какво ме интересува поредният псевдо моторист и кандидат оръфляк... За мен тоя не е никакъв моторист - мотора на влака?!?!?!?!? Бегай...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X