Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ли минават транзит все още през България??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо ли минават транзит все още през България??

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
    По скоро си мислех за друго - раздел на английски - с инфо за страната и възможности за туризъм , защото човек като тръгне в определена посока , черпи инфо от всякъде, аз лично съм изчел доста чужди форуми . Тъкмо популярноста и посещаемоста ще вдигнат нивото . Какво лошо има някой да пита нещо , и да почерпи информация, директно от извора ... дано модераторите и админите помислят за тази възможност.
    За нещо такова ми бе идеята,която ме накара да драсна тази тема.
    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Дамм, има много красиви неща в България. Някои от тях даже носят палки и униформи...
      На някой да му се е налагало да кара кола, мотор... с чужда книжка в България? Аз след едно такова приключение вече даже на ваканция не си идвам. Не го виждам туриста...
      Дано ме разбрахте. Не е само до красотите. И до красавците е.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Карам постоянно с чужда книжка в България. Не е чак такава болка.

Темата е безсмислена от самото начало. Тоя дето е минал транзит нищо не му пречи при друго пътуване преди или след транзитното минаване да се е овъргалял под всички пейки в Слънчев Бряг и да е маркирал всички храстчета по главната алея с някоя местна красавица за нищо пари. Просто няма да бие тъпана по форумите.

Не мога да го разбера това безкрайно страдание че някой не ни бил харесал и/или не бил спрял. Аман от тези постоянни сравнения.

Кога ще разберете че България е физически отдалечена от всички тези държави които цитирате по-горе. Как няма да минеш транзит като си си цепил задника 2500 километра на някаква тясна седалка. В България или се ходи изрично по направление, или се минава транзит. Няма средно положение.

И Велинград не е бил, не е, и няма да стане Баден Баден. Ако не за друго - най-малкото понеже НЕ СЕ намира на половин ден път с каляска от покоите на местния цар, крал или каквото е там, и така - през последните 1000 години.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не съм съгласен, но и не ми се спори. Goblin, така ги виждаш ти нещата, много хора обаче ги виждаме под друг ъгъл и точно за това темата, не е безсмислена.
          Последно редактирано от drago varvar; 03-11-10, 18:01.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Безсмислено е да реагираш по такъв начин на нечие решение. Човекът е тръгнал към Турция. Турция е точно толкова далеч че да може да мине за леко екзотична, и точно толкова близо че да можеш да отидеш там когато разполагаш с малко свободно време.

По същия начин - България е точно толкова далеч че когато човек пътува за Турция - да е вече подивял от каране, и да не му се спира никъде. Райска градина да стане - все същото ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
              По скоро си мислех за друго - раздел на английски - с инфо за страната и възможности за туризъм , защото човек като тръгне в определена посока , черпи инфо от всякъде, аз лично съм изчел доста чужди форуми . Тъкмо популярноста и посещаемоста ще вдигнат нивото . Какво лошо има някой да пита нещо , и да почерпи информация, директно от извора ... дано модераторите и админите помислят за тази възможност.
              Еxactly!

...
              Аз си карам с чужда книжка без проблеми ... но си нося с мен копие от ЗДП.

Без да се взима първия пост от темата за пример - и според мен има проблем с байпасването на БГ от много мото пътешественици. Проблема не е в КАТ, не е в седалките и километрите, не е от физическата отдалеченост. Тия хора са тръгнали да пътуват. Проблема е в имиджа ни. Perception. Проблема си е в нас. Знам, лесен отговор няма, но ние трябва да си го оправим това.

Ще ви дам пример: най-активния човек в България който води мото пътешественици тук от цял свят не е Българин! Got that?

Как и да го гледам, БГ е на път и към Близкия Изток и към Африка и към Азия, ако си тръгнал от Европа. Но много хора на път за Азия минават северно от Черно Море, а други минават Гърция-Турция и пак заобикалят БГ. В БГ има много неща да се видят, многото планински пътища (и многото разбити такива) и цялия ефект на "пътуване във времето" за един западняк дават доста добър adventure облик на страната ни. Сигурен съм, че повечето мото туристи остават с добро впечатление, въпреки сигурните моментни разочарования.

Просто всички трябва да допринасяме за това... ми е мисълта.
              You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Хубаво е да се допринесе нещо , защото в министерството наблягат на брошури , и странен клип по ТВ Дискавъри , което пак е добре , преди и това го нямаше. Не че ще се промени рязко имджа ни на страна с евтини жени , евтин алкохол , евтина власт и т.н. , ама като се добави природа с уникални места , предполагащи приятно пътуване , може пък да се заинтригува някой . Mисля че от това само можем да спечелим всички .

За финал, едно хубаво писание, от нашия съфорумник Симеон , писано по друг повод , но засягащо малко и темата :

""Ако сте в прогимназията, вярвайте на читанките и на ТВ СКАТ, че по-красиво от България няма. Няма нийде такива планини и плодородни (временно не обработвани) ниви, такова слънце, вода и небе. Такива ябълки и домати. Такива исторически места. Такова ласкаво море с най-хубавите курорти. Такова правителство…пардон, за природата говорим.

Да, ама и в сръбските, да не говорим за македонските и гръцки читанки, пише същото, само че за тях си.

Нашият страхотен туризъм печели 7—8 пъти по-малко от хърватския, където морето е без пясък въобще, но в Пула Колизеят е, комай, по-внушителен от Римския и значително по-цял. В Несебър веднъж годишно спира за малко един по-голям кораб с туристи, а пред Дубровник винаги има два-три. Грамадни.

На Словения хървати и италианци са отпуснали трийсетина километра море, но ходили ли сте в Постойнска яма — най голямата пещера в Европа, а на езерото Блед? А от Любляна се стига до Клагенфурт — с най-хубавото в Австрия кафе-компле — за един час. Вече казахме за Копаоник, за който повечето чувате за пръв път.(Преди две години — и аз). Ами наблъсканите с История и красоти 70—80 километра Черногорско крайбрежие… А курорта Саранда в Албания? А Чехия и Унгария, които и море нямат…

На известна възраст трябва да поизтрезнеем и се откажем от фалшивия нездравословен „патриотизъм“. Неверните преценки водят към нездравословни заблуди.

А за да преценявате вярно и САМИ!! — от нас пътните карти и някое-друго напътствие.

Големият Узбекски (персийски) поет Омар Хайям в своите Рубаи съветва да похарчим всичко спестено тук, в Този свят! Защото в Онзи всички отиваме, без да можем да отнесем нищо със себе си.

Освен спомените.

Хайде — на път!

Иначе, пак да си обичаме България, защото, както казват в моето село —

East or West, Home is Best! което ще рече: В гостях хорошо, а дома лучше."

Коментар

Във връзка с горния цитат - и Словения, и Хърватска имат нещо което ние нямаме: Намират се на един хвърлей камък от Запада. Оня с туристите. Който е виждал потока немски, италиянски и австрийски коли със ски по покривите, течащ към Словения и към Хърватска в петък вечер - ще ме разбере.

Боли ги западните туристи че нашите писти са по-хубави (ако са по-хубави), ако до едните се стига с един до три часа шофиране, а до другия - с два часа самолетен полет.

Коментар

Хора, хвана ме яд на някакъв тип ( уж мото пътешественик), който си качва скъпоценното моторче в Словения на някакъв смотан влак, минава през България без да е слезнал дори за кафе от вагона, вижда неща които се виждат и покрай гарите и в Европа, снима два блока и изръсва в един от мотофорумите на Европа, колко гадна е тази страна. Омръзнами от такива шубета които минават транзит страната или я заобикалят защото видишли там не е хубаво, там е България.

Коментар

И понеже те е яд, без да се усетиш му правиш реклама пускайки линкове във форум който предполагаемо е по-посещаван от техния, та да могат роботчетата хубаво да го индексират и да му качат рейтинга

Толкова ли много свободно време имаш, и толкова ли малко неща имаш за които да се ядосваш, та се връзваш на чуждата глупост ? Толкова могъл - толкова написал.

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
                        ...
                        Какво не ми се разбра в горния пост? Това е могъл, това е видял... пикая му на пътеписа (и не, няма да се извиня за нецензурния език)... Не ги ща точно тоя тип хора тук. Ясен всяка възможна седмица ходи до Гърция на TDM-а, а лятото беше до Сицилия - той е пътешественик, а тоя... ми... мисля, че мнението ми се изясни достатъчно, а?
                        Последно редактирано от господин никой; 03-11-10, 23:42. Причина: пунктуация...

Коментар

Нямам идея колко чуждестранни мототуристи преминават през страната ни...и колко я заобикалят.Факт е обаче,че за разлика от тях, от няколко години насам все повече пешеходни туристи посещават България и кръстосват планините. На Рила тази година дори преобладаващото иноземно общество беше от Давидовата страна/ което мен лично доста ме очуди,не съм и предполагал че евреите толкова масово пешком ще щурмуват рилските върхове и хижи/.Всъщност тези туристи се придвижват из България или пеш,или с междуградскоселския транспорт,та предполагам са се нагледали и на красиво ,и на занемарено...И отново се връщат..Всичко е според човека,кой каквото го тегли и каквото търси,това ще намери....
                          На мен например не би ми хрумнало да кача мотоциклета си на влак да го повозя..но занапред ще го имам предвид

P.S. Дадох примера с нашествието в Рила не защото съм впИчатлен от чуждото нашествие-Рила по хубава от това няма да стане,както няма да стане и по мръсна...просто темата е такава,вярно за чиляци с мотори ,ама...
                          Gnome Rhone AX2 800 1938
                          Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                          Husqvarna Te 510 1989
                          Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Смятам да ги нападна яко и пусна наши красотички.
                            Преведете ми това нещо, че заради него не мога да се регна.
                            how many cylinders does a Tuono 1000 have?

Коментар

Re: От: Защо ли минават транзит все още през България??

Колега предполагам отговора е 2, не се интересувам много от такива мотори, но доколкото видях в нета Tuono 1000 e 2 цилиндъра. Става въпрос за някакъв модел на априлия.
                              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                              http://www.facebook.com/JeepBG
                              LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                                how many cylinders does a Tuono 1000 have?

Напиши "2", та да видим дали ще стане

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X