Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България за шест дни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• България за шест дни

Тазгодишното ни офроуд пътешествие решихме да го заменим с една обиколка по пътищата на България за шест или седем дни.
    Замислили сме една разходка, по груби сметки около 1500-1600-1700 км., на зиг-заг из нашата татковина.

Целта ни е първия ден да тръгнем от Нови Искър през:
    Панчарево, Бистрица, Железница и Белчин да се доберем до Самоков, от там да се насочим към Мала Църква, Бели Искър > Долна Баня > Сестримо >Юндола. От там ще се отправим към Якоруда > Белица > Баня > Добринище > Гоце Делчев > Сатовча > Доспад > Девин >Смолян.
    Ще преспим някъде из Смолян и на сутринта поемаме по направление:
    Арда > Гудьовица и Гоздьовица > Рудозем >Мадан> Златоград > Момчилград > Кърджали.
    Преспиваме някъде край брега на язовира и в утрото на третия ден потегляме обратно към:
    Момчилград, оттам Крумовград > Маджарово > покрай яз. Ивайловград > Тополовград.
    Ден 4-ти:
    Тополовград > Елхово > Малко Търново > Резово > Царево > Приморско.
    Ден 5-ти:
    От Приморско към Ясна поляна> Маринка > Дебелт > Трояново > Карнобат > Сунгурларе > Градец > Раково > пр. Вратник > Стара река > Елена > Дряново.

Последният ден трябва да пропътуваме разстоянието от Дряново през Севлиево > Ловеч > Угърчин > Луковит > Роман > Мездра > Лютиброд > Своге и обратно в Нови Искър.

Тръгваме два мотора: Моето дърто Сузуки и на 100U Африката.
    Потегляме след броени дни.
    Отворени сме за всякакъв вид съвети, предложения и градивна критика.
    Последно редактирано от Evgeni Enduro; 23-08-13, 12:41.
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

От: България за шест дни

За, Маджарово и яз.Ивайловград, мога да съм Ви от помощ или от +.

Коментар

Фотоапарати, много снимки и разказа да ти върви в главата, докато снимаш.
      Например: Потегляме от Нови искър - снимки на мотора, багажа, какво си взел, какво не, с каква цел и.т.н.
      След това - Навлизане във Витоша - два три пейзажа, снимки от първо спиране.
      След това, в РилоРодопския масив, снимки, общи изгледи и.т.н. Вземи си голяма SD карта за фотоапарата, минимум 16 GB. По-добре 32, за да не губиш време в зяпане по снимките. Така и така, когато се върнеш една от 30 ще става за показване. Снимай на поразия и си представяй разказа. Ако лепите гума - снимаш, мостче - снимаш, колебание кой път от маршрута да изберете - снимаш, бензиностанция... Всяко спиране да има поне 3, 4 снимки.
      Вземи си и GPS, за запис на траковете. Ако нямаш, звънни да ти дам моя Etrex. После публикуваш и трака по дни, височини, средни скорости.

Така става по-интересно, пък и ние дъртофелниците, дето вече нямаме шанс да издържим на такова препускане, ще се изкефим максимално.

Колкото и снимки да направиш, все ще са ти малко при разказа !!!
      Резервна батерия, зарядни за вечерта, да не забравиш.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

От Малко Търново до Царево пътя е отвратителен! Ако можете - избегнете го. От М.Тъново към Бургас има разкошен нов път с бързи завои.
        Успех! :-)

Коментар

Те ще тръгват с истински мотори, не ги плашат малко дупки и повече кръпки
          Пичове, не ви трябват съвети и мнения - пари, карта и палатки. Другото ще го видите по пътя.
          Аз гледам да карам без план - имам някаква посока и някъде натам карам. Така ми е по-интересно.
          Други карат по часовник, на тях така им харесва.
          Карайте както на вас ви харесва.
          Безаварийно и весело пътешествие си направете.
          Пък после и да не пуснете снимки, важното е вие да си направите кефа. Аз например предпочитам да карам и да се любувам на гледки, отколкото да снимам.
          Тук повечето сме ги минавали тези маршрути с моторите

Коментар

Евгени, много добро пътешествие сте замислили. Само по пътища ли ще карате или планирате и малко по безпътицата да походите?
            От Юндола към Смолян има много добри черни пътища, красиви и живописни. Аз бих избегнал посоката Гоце Делчев и бих цепил покрай Медени поляни, Голям Беглик, Широка поляна...
            Преди две години обикаляхме по почти същия маршрут, но предимно по черни пътища. Ако ти е интересно прегледай тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137084
            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
              За, Маджарово и яз.Ивайловград, мога да съм Ви от помощ или от +.
              Пътищата ги знаем, карали сме там. При желание обаче може да се включиш.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Фотоапарати, много снимки и разказа да ти върви в главата, докато снимаш.
              Например: Потегляме от Нови искър - снимки на мотора, багажа, какво си взел, какво не, с каква цел и.т.н.
              След това - Навлизане във Витоша - два три пейзажа, снимки от първо спиране.
              След това, в РилоРодопския масив, снимки, общи изгледи и.т.н. Вземи си голяма SD карта за фотоапарата, минимум 16 GB. По-добре 32, за да не губиш време в зяпане по снимките. Така и така, когато се върнеш една от 30 ще става за показване. Снимай на поразия и си представяй разказа. Ако лепите гума - снимаш, мостче - снимаш, колебание кой път от маршрута да изберете - снимаш, бензиностанция... Всяко спиране да има поне 3, 4 снимки.
              Вземи си и GPS, за запис на траковете. Ако нямаш, звънни да ти дам моя Etrex. После публикуваш и трака по дни, височини, средни скорости.

Така става по-интересно, пък и ние дъртофелниците, дето вече нямаме шанс да издържим на такова препускане, ще се изкефим максимално.

Колкото и снимки да направиш, все ще са ти малко при разказа !!!
              Резервна батерия, зарядни за вечерта, да не забравиш.
              Снимки ще правя когато имам възможност,защото времето ни е сравнително малко, а дневният пробег не е малко. Фотото ми е с карта 4 гб, не знам дали ще тръгне с по-голяма.
              ГПС ще имаме, НО в раницата. Не харесвам много тези машинки и ги ползвам само в крайна нужда. Плюс това сложа ли го на кормилото, половината забележителности, гаранция съм ги пропуснал

Първоначално публикуван от Karl Преглед на мнение
              От Малко Търново до Царево пътя е отвратителен! Ако можете - избегнете го. От М.Тъново към Бургас има разкошен нов път с бързи завои.
              Успех! :-)
              Това не ни притеснява. Мислехме даже да се пуснем по Велека, но местните ми разправят за някакви частни ловни полета и скандали със собствениците, та може и да се лиша от подобникараници>

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Пичове, не ви трябват съвети и мнения - пари, карта и палатки. Другото ще го видите по пътя.
              Аз гледам да карам без план - имам някаква посока и някъде натам карам. Така ми е по-интересно.
              Други карат по часовник, на тях така им харесва.
              Съвети, относно дестинации и забележителности винаги са ми от полза. Палатката със сигурност ще е в нас, но ще се ползва през вечер. Маршрута ни е грубо нахвърлян, по път ще си го нагаждаме според настроението.

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
              Евгени, много добро пътешествие сте замислили. Само по пътища ли ще карате или планирате и малко по безпътицата да походите?
              От Юндола към Смолян има много добри черни пътища, красиви и живописни. Аз бих избегнал посоката Гоце Делчев и бих цепил покрай Медени поляни, Голям Беглик, Широка поляна...
              Преди две години обикаляхме по почти същия маршрут, но предимно по черни пътища. Ако ти е интересно прегледай тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=137084
              Черните пътища не са ни приоритет, тъй като сме притиснати от времето, а и на моя мотор ще има още един човек. Това съвсем не значи, че няма да кривнем някъде и по черно. Споделения от теб маршрут сме го минавали много пъти и по черно и по асфалт и с кола и мотор. Затова сме го шунтирали този път.

Всъщност 90 % от цялата дестинация сме я минавали с мотори, но не на един дъх.
              А+
              LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                Сливен> пр. Вратник > Стара река > Елена > Дряново.
                Преди месец в дъжд, без забележки.
                Успех!
                още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Гена, Бродилово - Ахтопол е прекрасен черен път по левия бряг на Велека, знаеш го, от него се разклонихме, за да покорим връх Папия, от юг, преди две години с теб. За ДРа и Африката е перфектен.Освен ако в последната година нещо не е разрушен. Но пък винаги може да се върнете, заобиколката няма да е голяма.
                  Успех желая!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                    Гена, Бродилово - Ахтопол е прекрасен черен път по левия бряг на Велека, знаеш го, от него се разклонихме, за да покорим връх Папия, от юг, преди две години с теб. За ДРа и Африката е перфектен.Освен ако в последната година нещо не е разрушен. Но пък винаги може да се върнете, заобиколката няма да е голяма.
                    Успех желая!
                    Да, за него не се бях сетил. Ще питам Тодор за състоянието на пътя и ще се пуснем по него.
                    А случайно да имаш трака до "Казанчето"? Или поне от къде минаваше пътя за него, че ми е мерак да идем до там!?
                    А+
                    LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                      А случайно да имаш трака до "Казанчето"? Или поне от къде минаваше пътя за него, че ми е мерак да идем до там!?
                      Точно в района на "Казанчето", няколко километра преди него и след него, GPSa полудя, не знам дали си спомняш.
                      От влизането в Кости, карането до Казанчето и няколко км след това трака въобще не е верен и не съвпада с реалните пътища.
                      За първи и единствен път тогава ми се е случвало.
                      Просто от Кости натам трябва да караш по спомени и питане.
                      Ако го искаш да ти го изпратя?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                        Точно в района на "Казанчето", няколко километра преди него и след него, GPSa полудя, не знам дали си спомняш.
                        От влизането в Кости, карането до Казанчето и няколко км след това трака въобще не е верен и не съвпада с реалните пътища.
                        За първи и единствен път тогава ми се е случвало.
                        Просто от Кости натам трябва да караш по спомени и питане.
                        Ако го искаш да ти го изпратя?
                        Вярно, че имаше някакъв проблем. Нищо, здраве да е!
                        Ние така или иначе коригирахме малко маршрута, за сметка на още един ден из Странджа, така че ще имаме време да го намерим това Казанче.
                        Тръгваме на 3 септември!
                        А+
                        LZ1DRZ

Коментар

И тази наша разходка приключи, за съжаление!
                          С незначителни технически проблеми изминахме 1600 км. за шест дни. Направили сме над 1300 снимки, които трябва да пресея и да споделя с вас.
                          Моля модераторите да преместят темата за да започвам да споделям впечатленията си и видяното, докато спомените са ми все още пресни
                          А+
                          LZ1DRZ

Коментар

Хайде хайде, че нямаме търпение!

Коментар

Евгени има интересен начин за описание на преживяното.
                              Особено когато е в комбинация със снимки.
                              Аз бих изчакал търпеливо, за да разкаже цветно приключението, както и предизвикателствата по пътя.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X