Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Далече ли е Иран?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Далече ли е Иран?

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
    [B]... Да ви кажа честно цялата тази работа изобщо не я приемам на сериозно, на каквито и да се правим - малки или големи, ние сме тук да си играем. Вижте темата - къщички(палатки), ръкавички, прапонетки. Който с каквито играчки и както поиска - така да си играе, в това отношение съм демократ...
    Прав си, то целия живот е една игра та едно пътешествие ли .Недей се подава на разсъждения и "квалификации" защото ще се появят много "но" и "ами ако"

"... Реално мога да ви изброя N на брой класификации, които вие неизбежно трябва да направите, за да напишете тези няколко изречения - определили сте първоначална идея на моето пътуване, насока в която да се развива (за да се изкриви първоначалната идея), след това сте ме класифицирали, като човек поставящ класификации(съвсем уместно разбира се),и докато сте писали, че се подлъгвам да класифицирам, сте се подлъгвали, че вие не се подлъгвате. И на всичкото отгоре сте прав за всичко, което сте написали, но само в границите на определена класификация, това би била вашата лична конвенционална истина, в случая усещане за това, което се случва... " - без това може би няма да ги има форумите , но ето че пак стигаме до " класифицирането".

Успех в начинанието.

Коментар

Баш игра си е, само играчките са малко по-големи от на сина ми. И сме добри приятели, някой като каже, че ще играе на някоя игра, веднага някои предлагат да играят с него, други си предлагат играчките.
      Какво значение има колко са големи и скъпи играчките - с всичките става интересна игра.
      Пътешествията на Дъг са много по-рискови, неговите мотори са все дърти баби, а тази хонда 125 просто не се чупи.
      Бойко, не приемай забавленията на сериозно, че ще престанат да са забавления. Пътуваш за забавление, нали.
      Последно редактирано от Ivan_J; 05-02-11, 08:39.

Коментар

Как на 10 дена ще е Иран от България. Много го отдалечихте. На 6-тия ден най-късно си на границата при Догубаязид и то без да си даваш много зор. Около 2300 км са през центъра на Турция по дължина.. Одрин, Истамбул, Болу, Анкара - това са магистрали и от там главен път (на места, като магистрала) през Киркале, Йозгат, Сивас, Ерзинчан, Ерзурум, Догубаязит.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Разсеяхме зимната скука, а сега по сериозната, мъжката част. Да има вариант Иран да отпадне, по независещи от мен причини, така че работя на няколко фронта – например две седмици по черноморското крайбрежие на Турция до Арарат, и другото за България – която не познавам. Независимо от Иран две седмици из Гърция на море с другарката. Но моторът така или иначе трябва да върви, а аз да посменя екипировка – качих 15 кила и няма как.

1. Моторчето е на около 30 хил. И досега не са сменяни верига и пиньони.

- Chain and Sprocket Kit DC HD Heavy Duty

- Chain and Sprocket Kit DID

- Kyoto Heavy Duty

Препоръки?

2. Виждали ли сте аксесоар – козирка за каска, в моята има много живот, но това ме мъчи дори със слънчеви очила понякога не виждам.

3. Ръкавици – непромокаеми и дишащи, препоръки?

4. Маршрут не правя, харесвам си точки и ги събирам по пътя, знам че не е много сериозно,но при една-две държави човек може да си го позволи.

Коментар

Бих заложил на DID от изброените. За твоето моторче ще е от евтините. Ако искаш да е още по-евтина, пиши ЛС да ти дам координати. Зъбчатките - заложи на българското - NHM.
            Козирка, ръкавици и т.н. има в Луис. Преди два дена пуснах поръчката, ако беше казал по-рано щях да те включа. Доставката е 15Е, ако се комбинираш с 2-3 става без пари.
            А за без маршрут - така трябва

Коментар

Далече е Иран, поне на още година
              По независещи от мен обстоятелства се налага да отложа това пътуване. Останаха варианти Б ( Сирия - Йордания за две седмици) и В (Турция до Арарат, Немрут), за които счетох за неуместно да пиша тъй като са "проверени" дестинации, с любими, многократно четени пътеписи, а и до скоро Иран беше на дневен ред. Междувременно от няколко дни има бунтове в южна Сирия, Йордания също виси.
              На 16 април живот и здраве по план заминаваме заедно с приятел (с Трансалп 650)- мечтаната дестинация е Сирия , Йордания. Имаме две седмици максимум да изчакаме, преди да вадим визи, карнети. Ако положението се влоши остава резервния маршрут.
              Моля всеки, който има някаква информация за района, познати сирийци(и сирийки!) - да удари едно рамо с информация, съвети, препоръки. Не ни се бута между шамари. Но и не ни се спи на топло. Сънуваме път!
              Благодарим!

Коментар

Следим новините за Сирия и региона - време не остана. Май е напечено.
                Междувременно моторчето е при доктор Sev да го стяга. Имам проблем с изнамирането на акумулатор - поръчаният на Varta не пасна, а обиколих повечето известни ми магазини и не били виждали такова нещо. Габарити 105.(височина) - 80 (широчина) - 70 (на вътре ; мисля че е 12v, 24 Ah. Някой да знае къде мога да закупя подобно животинче? Стария беше изкипял, и след наливането на вода и опита за зареждане държи 2v - паля с манивелата, но се чудя до кога. В краен случай ще тръгна така и в Турция ще търся, но предпочитам този път да тръгна с подготвен мотор.

Коментар

Аз трябваше да взема нещо по-екзотично за на баща ми моторетката - кръстовището на Раковска и Сливница.

Нямат налични, но за 2-3 дни беше при мен. Цените са добри в сравнение с други популярни места...
                  You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Напиши YB2.5L-C в гугъл и си избери продавач.
                    Тая моторетка няма стартер, нали?
                    Ако е така, можеш да сложиш и акумулатор за UPS и забравяш за него.

Коментар

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
                      ... мисля че е 12v, 24 Ah...
                      Това нещо е абсурд да е 24 Ач... 2,4 по-може...

Иначе кофти за провалените планове, но както са казали хората - поне да е "всяко зло за добро"!

Коментар

Аве,АМСАЛАК.Миналата година,що не дойде с нас ,беше на половината път,като се видяхме.
                        Сега сериозно.Аз в момента съм в Кьолн,и живея на една пряка от главния магазин на ЛУИС.незнам,точно за коя дата си замислил отпътуването ,но на 13ти брат ми лети за бг..та , ако решиш,какво точно ти требе,мога да ти го доставя.Виж каталога и ми пиши на л.с.
                        ОТКАЧАЛНИК СИ МИЛЕНЕ,ХИЧ НЕ БИВАШ,НО МНОО МЕ КЕФИШ,и на връщане се отбий през Бургас да се видим,хем ще съм се прибрал,хем Явор,ще ти побъзика матаретката,ако е издържала.
                        Димитър Анастасов
                        d.anactacov@gmail.com

Коментар

Благодаря на всички!
                          Shider - 2,4 е пропуснал съм запетаята . Ili4 - чичето в магазина ми каза, че не съществува такъв акумулатор .
                          Иване, благодаря ти - в крайна сметка поръчах един от Монтана. Просто от wemoto не можело да се поръчват акумулатори по съображения за безопасност. Веригата и пиньоните DID също пристигнаха.
                          За провалени планове не се притеснявам, то господ бил сбъркал в плановете за човека, та аз да не бъркам.
                          Сирия и Йордания също увисват - в Сирия знаете какво е положението, а ако не мога спокойно да се разходя из нощен Дамаск и да се препичам на мегдана в Алепо, за какво изобщо съм отишъл? Имаме още една седмица да изчакаме и ще се тръгва...вече и на мен ми е интересно накъде.

Коментар

Първоначално публикуван от МИТЬО(питона) Преглед на мнение
                            Аве,АМСАЛАК.Миналата година,що не дойде с нас ,беше на половината път,като се видяхме.
                            Сега сериозно.Аз в момента съм в Кьолн,и живея на една пряка от главния магазин на ЛУИС.незнам,точно за коя дата си замислил отпътуването ,но на 13ти брат ми лети за бг..та , ако решиш,какво точно ти требе,мога да ти го доставя.Виж каталога и ми пиши на л.с.
                            ОТКАЧАЛНИК СИ МИЛЕНЕ,ХИЧ НЕ БИВАШ,НО МНОО МЕ КЕФИШ,и на връщане се отбий през Бургас да се видим,хем ще съм се прибрал,хем Явор,ще ти побъзика матаретката,ако е издържала.
                            Ха ха ха, и ти много ме кефиш. Питона умрял го върнахте а , и сега очакваш и пакистанчето да прерита някъде? Това е червена хонда! Те са безсмъртни, само собствениците се сменят .
                            Миналата година бях тръгнал за Северното черноморие, но като видях отбивката за Свиленград, взех че завих. После в Коня се заприказвах с някакъв турчин и той ме попита дали отивам в Гьореме - викам му там отивам! После питах една мацка къде е това чудо и така се озовах при вас. Ни визи имах за нататъка, ни време, а и много ми се караше покрай морето. Тази година плануваме .
                            Благодаря за предложението, аз вече смених гардероба, каската - поохраних се и нямаше как. Сега шия едни дисаги, защото всичките, които си харесах са една идея по-дълги и няма място за краката на другарката. Ако не се получат може да ти пиша, има едни в лоуис дето ще свършат страхотна работа - ORTLIEB SADDLEBAG SET ,но засега ще се въздържа.
                            Явор ще го моля да помага ако тръгна догодина за Хималаите, че там може да потрябва тава отдолу,стойки за туби с бензин и т.н. Не знам дали може да се вдигне лесно клирънса - при моя е само 135мм.
                            Жив и здрав и да се видим някъде край морето! Поздрави на цялата компания !

Коментар

След многобройни запитвания за 1. малката кубатурата и 2. ще издържи ли 125cc мотор и други в този тон, мисля да споделя възгледите си по въпроса.
                              Малата кубатура в моя случай е плод на съвсем съзнателен избор - плод на доста четене, мислене и анализ какво искам да правя с първия си мотор. Веднага казвам - това е мотор, който съм взел най-вече с цел средно големи ( за мен) пътешествия - до 10-15 хил. км. максимално - просто нямам време и средства за повече. Спокойно можех да си взема запазена Африка или Тенере. Ако имах собствен гараж сигурно щях да се боря с поддръжката на два мотора, като сегашния щях да го пазя за дългите трипове, а Африката (много ми харесва този мотор!) за екскурзии с приятелката и за през уикендите.
                              Не не съм луд. Макар че това е въпрос на дефиниция. Това просто е т.нар. минималистична идея - не съм аз откривателя, просто тя ми пасна най-много и май и ставам все по убеден привърженик.
                              The small is fun!
                              Има много доводи за и против(тях ги знаете по-добре от мен) и някой път като имам мерак може да доразвия темата. Сега ще дам пример само за един аспект на минималистичната идея. Представете си, че трябва да идете от София до Пловдив по магистралата. Качвате се на големия мотор, газ , магистралите са скучни и за час сте там. Сега ви давам Пакистанеца. Газ, газ,гаааз след караулката и вдигате 90 ! Да ама идва първото възвишение преди отбивката за Нови Хан и започвате да губите инерция... Дааа, това ще бъде дълго пътуване. Може да се изядете от мъка и нерви, но може и просто да се отпуснете. Раменете, ръцете, кръста.... просто няма за къде да бързате, а ако има сте закъснял. Я какво дърво там, не знаех че го има, а тук виждам черен път в планината, може някой ден да го проуча.. Просто започвате да забелязвате детайли и скучното, сивото добива цвят. Малките мотори могат да бъдат ЛСД - то в мотоциклетния свят. Като се замислям май верно трябва да си луд.
                              Повтарям, аз си играя както ми харесва и не плащам данък обществено мнение - с този мотор мацките ще ви заглеждат, но само за да ви се смеят! Просто така ми харесва и така го мога. Не мога да карам добре мотор, няма и да се науча защото не ми се отдава кой знае колко, а и не гледам много много в пътя. Но там където големият Том пада с беемвето през 5 метра и се отказва - без багаж, аз ще мина с натоварената моторетка, а може и вафла да ям с едната ръка (преувеличавам). Нямам опит,нямам умения, нямам клирънс - но съм с 120 килограмова въшка.
                              Ако тръгна за пустините на Казахстан, Монголия и искам "голям мотор" бих се радвал на един DR 650 SE - най-универсалната машина за подобен тип пътувания като съотношение цена-качество, поне според мен! Виждал съм го нов за 4000 долара,а около 5000 е нормалната цена, и с 50 килограма по-лек от наи-лекото "тежко" ендуро! Една тава, нормален резервоар и задължително мек багаж - няма нищо по-непрактично от едни допълнителни 15 кила метални съндъци, когато ще караш на черно. Но това е друга приказка, за която не съм пораснал. И която надявам се предстои.
                              Сега са ми интересни близко - източните дестинации и на изток до Непал, малко повече време и 125cc мотор. За Индия, най вече високите проходи в Хималаите един Pulsar ще е по-добре, но Honda CG e най-разпознаваемия мотор в страните от третия свят, разкостват го за секунди, частите са евтини, и като го сглобят не ти искат пари, а те водят на ресторант да те черпят Това от опит! Ако пък ти вземат, то са 5 лева и с тях вземат кола и чай и те черпят - пак от опит .

Коментар

Ще издържи ли 125cc Honda CG?
                                Въпросът е дали Вие ще издържите! Този мотор е конструиран от японски инженери, целево - да е надежден, ремонтопригоден и да е евтин. От този мотор Хонда най вероятно са спечелили повече от всеки един друг и продължават да печелят вече близо 40 години. Малко история интересна и от гледна точка на маркетинга на японският гигант http://world.honda.com/history/chall...5/text/01.html
                                Вижте и снимките на Димо от Иран, жега, прах по едно семейство на мотор. Димо ако го четеш, качи моля те някоя снимка за цвят
                                Малко ме притеснява - в една съседна тема Жоро Донечки обясняваше,че мотор с въздушно охлаждане не трябва да се кара на макс, а аз по жегите все така карах и за щастие нямаше проблеми. Но сега ще пътувам с приятел с Трансалп и газта ще е до край из Анадола - та се чудя дали да не пробвам да позабавя малко темпото - примерно 80 по равното (то в Турция това е ограничението за магистралите). Иване, ти ги разбираш тия мотори?
                                И последно - мисля се за що годе разумен човек - ЗНАМ че почти всеки мотор е по-добър и по-голям фън от моя, да те дръпне машината е тръпка, която не мога да изпитам. Просто така ме кефи за момента, като ми мине ще си взема нещо голямо по вкус и ще се радвам да караме заедно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X