Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Далече ли е Иран?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Далече ли е Иран?

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
    Сега по въпроса.На снимката съм аз и обикновено не съм с толкова конска физиономия (фотографа е калпав, но не му го казвайте ), с момчетата се засякохме съвсем случайно.
    Ще ти кажа аз кой е калпав . Стягай си гъза и си вземи по-голяма мотаретка да ти е мирна главата или ако не искаш поне този път мини през някой колега да ти ремонтира окачването и лагерите на предницата, не че няма да карат още ама ще ти е по-комфортно след ремонта.

Коментар

Привет Милене, във всяка една държава, най-голямото богатство са хората, възможността да влизаш в непринуден контакт с тях е нещо което не трябва да се изпуска (а доколкото разбирам това ти е и една от целите). Етническата и верска картина в Иран е доста пъстра и тъй като не искаш да си завоевател, а да си част от тях, е добре да знаеш чия земя газиш. Поради тази пречина мисля, че тази карта ще ти е полезна ! http://www.panasianbiz.com/wp-conten...thnic-iran.jpg
      Ако искаш имам и по-подробна на руски, но ще трябва да я сканирам.И тъй като ме разкри, аз ще почерпя, а ти ще разкажеш как прекара при абитата.
      BMW F 800 GS Cum sapiente loquens perpaucis utere verbis! - Когато говориш с умни хора, употребявай колкото се може по-малко думи!

Коментар

Две неща, за които имам нужда от консултация.
        1. - Дисаги -Тези модели, които бих си купил на драго сърце ми идват скъпи. Има едни на Moto-Detail - 40 литрови, за 120 лева, които са добре като цена, но не ми допадат като модел, подозирам и самите те да са тежки - някой да има опит с подобни? Препоръки за нещо по-добро?
        За отзад съм взел непромокаем сак от Louis, има едни от по-дебела гумирана материя.Това е конфигурация, която трябва да изпробвам пролетта на мотора - или да остана на стария вариант с раница. С раница -НЕДОСТАТЪЦИ - 2,5 килограма собствено тегло, пропуска вода, закрепването отнема много време, а веднъж привързана достъпът до багажа в нея е много труден.. ПРЕДИМСТВА - имаш раница за разходките, иначе трябва да носиш допълнителна такава(по-малка), може да привързваш допълнителен багаж отвън - шалте, палатка.
        2. Ръкавици - имам летни такива, кожени с протектори на драгомир. Стават. Но не и за студено, не и за сухо. Трябва - да са непромокаеми, ветроустойчиви, да не спарват ( в разумни рамки) - препоръки за конкретни модели, при цена до 100-120 ?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          Ще ти кажа аз кой е калпав . Стягай си гъза и си вземи по-голяма мотаретка да ти е мирна главата или ако не искаш поне този път мини през някой колега да ти ремонтира окачването и лагерите на предницата, не че няма да карат още ама ще ти е по-комфортно след ремонта.
          Ти това за предницата що не ми го каза в Турция бре серсемин!

Коментар

TRACARH - Идвай с мен и ще ти разказвам по път.
            Само казваш кога, за черпене не се дърпам.

Коментар

Качи се Явор на моторетката да я тества за проблеми и вика ..."все едно е*а шестнайсетгодишна ". Между нас казано много бързо приключи сеансът.

Коментар

Ми кво да ти кажа в Кападокия, пич отивай на сервиз ли? Сигурен съм че в София все ще се намери някой да ти удари едно рамо за подготовка на моторетката за дълъг път. Изкара фантазия за мотора си май много време прекарваш върху него щом го сравняваш със 16 годишна

Коментар

Хахаха, Яворе това беше твоя реплика, забравил си!
                  Много благодаря за полезния съвет, ще потърся майстор напролет,дали ще трябват някакви специфични части да поръчвам?
                  Специални и най-искрени благодарности на Явор. Благодаря ти, че ми обясни как се рита манивела, животът стана някак по-лесен. А аз си мислех че моторът трудно пали. И за гумите, никога нямаше да се сетя че са меки .. Поздрави на теб, на морето и Морските братя!
                  П.П. Очертава ли се някакво пътуване при вас?

Коментар

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
                    Две неща, за които имам нужда от консултация.
                    1. - Дисаги -Тези модели, които бих си купил на драго сърце ми идват скъпи. Има едни на Moto-Detail - 40 литрови, за 120 лева, които са добре като цена, но не ми допадат като модел, подозирам и самите те да са тежки - някой да има опит с подобни? Препоръки за нещо по-добро?
                    ....
                    Ползвах такива, здрави са, пазят от вода и прах, имат много опции за закрепване, разтегаеми с достатъчно обем според мен.
                    Със сигурност са по-тежки от 2,5кг и ако ги напълниш....
                    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Ако обещаеш да пишеш пътеписи, имаш подарък тези дисаги от мен

Коментар

Здравей,
                        Аз имам дисаги на МОТО-ДЕТАЙЛ, единствения недостатък за мен са твърде обемистите покривала за дъжд - от някакъв твърд и дебел найлон са и в сгънато състояние заемат доста място. Иначе са ок, доста съм пообиколил с тях. Това е цял комплект с горната чанта.

Относно палатката и чувала - аз съм си харесал Ferrino Lighttent 2 - 13x37см опакована и High Peak PAK 600 - +14'С - 13х20см, и мисля че това е най-оптималния вариант и като цена - малко над 300лв излизат. Сегашните ми са малко по-големи и въпреки че пак събирам палатката, чувала, шалтето + малко дрехи в куфара, мисля за редуциране на обема

Коментар

Бях обещал да кача карта ...
                          Ето я тук, 35МБ .rar
                          Това е хартиена карта на Иран, но още и на Турция, Ирак, Арабският полуостров и т.н. Среден Изток в мащаб 1:4,000,000.
                          Резолюцията е висока, свободно позволява печат на отделни части или цялата.
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Здравей, пак съм аз.
                            Ето линк в който може да прочетеш как се качват снимки http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=72528 .
                            За инструментите ОК, ти си преценяваш според моторетката какви ще са нужни(гаечни ключове, отвертки).
                            За частите - не си ли помислил за жила и лостчета за спирачка и съединител(по 1 бр. е достатъчен), за всеки случай ако мотора "вкуси" иранската ''почва" (каманак).Ааа, и такъв изолирбанд "duct tape" дет му викат, ще ти е много полезен. Крушки за фара и мигачите.
                            Ммм, наистина няма нужда да даваш излишни пари(около 500лв. , че и повече) за да спестиш 1-2 килограма .
                            Засега, толкова.
                            Аз немога да изразя мнение за дисаги и ракъвици . "Малко" е рано ама, няма да е лошо да направиш снимки на багажа както Димо направи в подготовката на "Пътят до коприната.С мотор по Pamir Highway...." . Защото тогава става много по интересно, а и се вижда конфигурацията на багажа, а така можеш да помогнеш на някой. Много глупости писах, надявам се да малко да съм помогнал .
                            Поздрави!

Коментар

Ако се домъкнеш до Варна, ще ти обслужа мотора безплатно. От теб частите и консумативите, от мен работата.
                              Ако беше с 125о куб мотор, нямаше да е безплатно

Коментар

Лека-полека първоначалната идея клони към израждане - мое мнение ... кой както иска да го разбира. А към Милен - слушай сърцето си, и не се подлъгвай да квалифицираш останалите пътуващи - дали само препикавт местата по пътя си или имат други идеи - всеки си има лично разбиране , за своето ПЪТУВАНЕ .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X