От: Honda XRV Africa Twin
Чак днес ми остана време за ... простотии!
Измерванията са правени с мотортестер МОТ240 на Бош ... по принцип е мислен за коли, ама и за нашите баби става ....
Ето какво представлява:
На който му е интересно ... ето и какво, къде и как е "вързано":
Пояснявам .... мерим напрежение на акумулатора, заряден ток и обороти на двигателя.
Тук двигателя е угасен, мотора е само на контакт.
Виждате напрежение на акумулатора 13 волта, консумиран ток 1,6 Ампера, обороти НУЛА!
Знам, че снимката е кофти, ама ... от ръка и за набързо .... толкова. Все пак става ясно за какво иде реч.
Тук вече съм запалил двигателя ... работи на празен ход и съм пуснал и ДВАТА фара на къси .... крушките са Н4.
Добре се вижда и колко ток "остава" за зареждане на акумулатора.
На тази снимка вече съм на "Дълги" и двата фара и леко съм повишил оборотите на двигателя.
Напрежението и тока са повече от красноречиви.
Всичко по Африката е такова каквото е излязло от завода.
Ако, някой има различни стойности на напрежението ... от измерените ..... да вика поп, за да чете една молитва и да поръси добичето със светена вода.
Та дано изгони злите демони от него!
Чак днес ми остана време за ... простотии!
Измерванията са правени с мотортестер МОТ240 на Бош ... по принцип е мислен за коли, ама и за нашите баби става ....
Ето какво представлява:
На който му е интересно ... ето и какво, къде и как е "вързано":
Пояснявам .... мерим напрежение на акумулатора, заряден ток и обороти на двигателя.
Тук двигателя е угасен, мотора е само на контакт.
Виждате напрежение на акумулатора 13 волта, консумиран ток 1,6 Ампера, обороти НУЛА!
Знам, че снимката е кофти, ама ... от ръка и за набързо .... толкова. Все пак става ясно за какво иде реч.
Тук вече съм запалил двигателя ... работи на празен ход и съм пуснал и ДВАТА фара на къси .... крушките са Н4.
Добре се вижда и колко ток "остава" за зареждане на акумулатора.
На тази снимка вече съм на "Дълги" и двата фара и леко съм повишил оборотите на двигателя.
Напрежението и тока са повече от красноречиви.
Всичко по Африката е такова каквото е излязло от завода.
Ако, някой има различни стойности на напрежението ... от измерените ..... да вика поп, за да чете една молитва и да поръси добичето със светена вода.
Та дано изгони злите демони от него!
Коментар