Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов играч в любимия сегмент - Yamaha Super Tenere XTZ1200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов играч в любимия сегмент - Yamaha Super Tenere XTZ1200

Понеже на едно място ме бъзикаха ,че едва ли не ,чакам с пачките
    пред магазина , и понеже темата Супертенере ми е "вътрешна" ,искам
    да си кажа личното мнение за тоя мотор

Снощи в редрока със Шидера,Тонико и Веско дебнехме и рефрешвахме страницата през 5 мин. да може да видим нещо ама
    не можахме. Да си кажа очаквах да видя нещо малко по друго като дизайн .Очаквах фара и предния спойлер
    да наподобяват на малкото тенере ,а той фара повече копира р1.2010 но то това стана ясно още като публикуваха
    черния силует в страницата им.С дизайна тепърва ще има да свикваме.Паралелен двигател инжекция с две свещи на цилиндър и 11.0 компресия ,
    можеше да ни отпуснат още малко мощност, гювеч ,
    но и 110 кс да е ,пак е добре при тоя Нм .Сега по същество какво ми хареса

1.Това че е Супертенере
    2.Предполага се че ще има висока крейсерска скорост. Това е Най-Важното .Всичко друго на мен ми е втеростепенно.
    Много мразя да стигам някъде за много време. С двама човека ако поддържа 160-170 и като дадеш газ да отлепя,
    друго не ща.
    3.Двигателя като концепция
    4.Дизайна като цяло
    5.Най вече ,че не се подведоха и не се отказаха от спиците
    6.До колкото разбирам излиза от магазина със страничните куфари (first edition)
    7.Разделената седалка е много удобна екстра
    8.Предната регулеруема слюда - най накрая тенере с хубава ветрозащита ,поне така ми изглежда

Кое не ми харесва
    1.Теглото . Ми той сух 230 кила бе ,варадеро със спици
    2.Резервоара само 23 литра лошо -преди беше 26 .3 литра са 50 км.
    3.Електрониките и най вече тия простотии по спирачките ,че тоя АБС и тежи на всичкото от горе.
    4.Обърнатата предница .Ще трябва да се мисли най малкото за твърди протектори,както е на МТ-то

Сега за кое съм на кантар :
    1.Кардана - има плюсове и минуси всички ги знаем какви са
    2.Това ,че не е моношарнир е добре защото опростява конструкцията на кардана ,но повишава теглото
    и не се знае колко лесно ще се демонтира задната капла, това ще го видим по нататък
    3.19-ската предна капла -навремето бях написал ,че ако го направят с 19 цола ,няма да го погледна
    това тенере .Но полека почвам да свиквам с мисълта за тоя размер .Пък и логично е че щом ще е 260
    кила параход за какво му е 21 цолова капла ,да се прави на това каквото не е ли ?

Въпреки минусите и плюсовете мисля, че това е моя мотор .Големия ми дерт на старото тенере беше
    че примерно казано ,Варна- Кулата е 9 дена път с камили. Караш със 150 и гориш над 8 на 100.
    С новото тенере даваш газ и си там. И то без да го мислиш много от къде ще минеш .
    Я мини с нормално окачване и със 17-ска алуминиева Батак - Доспат . Сега с Бмв-то ,Варна- Бургас
    карам с 250 и съм мъж ,ама после Бургас - Малко Търново, кво прйам, подскачам с 80 и накрая като
    стигна си оглеждам дали всичките ми пластмаси са по местата и задължителен преглед за криво по
    предната капла.Отщява ти се път и палатка и всичко.

Иначе не е вярно ,че чакам с парите пред магазина .Но е вярно, че няколко години го чаках тоя
    мотор и сериозно мисля, живот и здраве , да го зимам ,ако не ми се издънят с някакви "детски болести"
    щото иначе Ктм Адвенчъра знаиш колко бързо ще ми залепне , че вече са и по евтини и изпитана техника.

Не си спомням досега да съм писал толкова дълго нещо през целия ми живот

Коментар

До: YAMAHA XTZ1200 SUPER TENERE

Алуминиеви безкамерни джанти с спици и кардан, време беше за алтернатива.

R1200 до сега беше клас само по себе си.

Коментар

БМВ направиха S 1000RR да плашат Ямаха Р1 - това май е обратния удар върху Р 1200 ГС
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Конкуренцията сред производителите, само може да ни радва нас потребителите.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Цена 17000 евра
            BMW F800GS

Коментар

От къде е тази информация? Това с всички екстри и аксесоари ли е ?
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

давам 25000 и по техен избор ляв-десен бъбрек

Коментар

В разговор помежду ни, Мони каза че в Horizons Unlimited е пусната информация че в Англия цената е 13400 паунда.
                  Per aspera ad astra.

Коментар

Аз съм пристрасте!!! Имаше някъде тема за най-добър мотор....е тва е!!! Страхотна визия! И ако поме малко прелеча на предшественика си(сиреч здравина вървеж и надеждност) просто ще е върха!

Коментар

От къде е тази информация? Това с всички екстри и аксесоари ли е ?

Коментар

Цената била 16 999 евро в Холандия с всички данъци и такси. А за нов БМВ R1200 GS Адвенчър с всички данъци и такси цената била 14 999 евро. Така че нещо не са във възторг холандците от новата Ямаха.
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

а тук са по евтини

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/se...=&drivingMode=

Lieferbar ab 05/2010, aber nicht auf den Tag genau
                          Die Fotos sind aus einem Katalog
                          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Не ми се иска да влизаме в грозни препирни, като холандците, които го наричат откровено - свиня, но сравненията неизбежно са с R1200GSA.
                            И тук съвсем сухо може да се отбележи, че новата Ямаха сравнена с БМВ R1200GSA :
                            - Е по-тежка - с 11кг.
                            - Има по-малък резервоар - с 8л.
                            - Има по-малък ход на окачването - с 10мм
                            - Е по-мощна - с 4 кW
                            - И е по-скъпа (с около 2 000 евро) Драго, цената в твоя линк е 14750 ЕУР без ДДС и 17552 с ДДС- 19%.
                            Да, вече има кардан (като БМВ), има си и тракшън контрол и ABS и всички други електронни глупости...които има в БМВ-тата от 2002 насам.
                            Вероятно ветрозащитата му е по-добра от преди ( доста по-широк е) , но пък радиатора е изнесен встрани до резервоара, което го прави уязвим.
                            Съответно трябва да се слага още ролбар, което ще качи още кг.
                            Всички очакваха повече от наследника на Супер Тенерето и при такава голяма пауза, затова сега критиките са много. Викат му ехидно японският GS.
                            За съжаление по отношение на цената в БГ съвсем пък не съм оптимист. Тези на Цариградско никога не са били силни в това.
                            Но пък феновете са щастливи защото този мотор ако не е по-добър, то поне е на нивото на съвременните тежки ендура.

Така че честито на феновете
                            Последно редактирано от Димо; 25-02-10, 18:09.
                            ______2
                            Е = MZ

Коментар

А мен мотора определено ме разочарова,очаквах нещо по-адвенчър.Той повече е конкуренция на Варадеро и Мултистрада.Това е ТДМ със спици.Пък и много тежък бе!

Коментар

Гледам го, чета ви постовете, пак го гледам ... за мен това е една доста неумела компилация между Варадеро /отред/ и ГС /назад/. Можеше поне малко да префасонират тия седалки - все едно са присадени от ГС. Или може би точно това са целили - не знам. Но дълго чаканият мотор /от някои/ се оказа отдавна по пътищата.

А за тия, дето си мислят, че това е адвенчър - модел - вижте му гумите, даже те са чисто шосейни - Tourance EXP. И колкото ръбати куфари да му накачулят, колкото тръболяци и спот - лайтове да му наредят отпред, адвенчър - визията му си остава същата като на Варадеро с ръбати куфари и допълнителни фарове. Демект - нелепа.

Чакам Жорката да си купи, за да му врътна кръгче - дано ме изненада приятно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X