Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване Минск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронно запалване Минск

http://roker.kiev.ua/techinfo/rare/m...orom-g-401.jpg

Това му е схемата. Суперелементарна. Може да използваш собственната му инсталация, без да режеш нищо.
    Ако някой ден си намериш оригинално работещо запалване от Минск за без пари, да можеш да го върнеш в заводския си вид.
    Имай предвид, че нощно време фара ще свети толкова, колкото да не се блъсне някой отгоре ти.
    Когато натиснеш клаксона (наподобяващ граченето на дива патица) фара ИЗГАСВА за времето на натискането. Мигачи няма да имаш.
    Сега забелязах, че на схемата липсва контактен ключ. Можеш да го направиш с ц/к ключе от плюса на бобината към маса. Когато се съедини плюса с маса искра няма.

Коментар

Ще пиша в близките дни до седмица дали е запалило и след това ще кача снимки на проекта.
      Общо взето съм намерил и оригинално електронно запалване, ама това с чукчето го взимам за всеки случай. Абе ще запали то с моя инат. Дано скоростите поне да са добре, защото за малкото време в което работеше изключваха и аз регулирах регулировъчния болт според инструкциите, ама да видим. Защо взимавах толкова статори за Карпати само не знам. Сега ще събират само прах.
      Благодаря на всички за помоща, за акъла и инфото.

Коментар

Момчета, почти запали. Сложих електронното, искрата дойде. Имах проблем с ротора. Не искаше да зацепи. Като погледнах в отвора имаше като шупла, махнах я и зацепи, ама слабо. Имаше към 1мм луфт наляво надясно, ама го чукнах и стегнах и уж заспа. Извадих шублера, направих я на 3мм, ама не мога да завъртя толкова наляво. Не стигат ушите, опира в ограничителите. Викам чакай да го ритна. 5минути го ритах и почна да пука по 2-3такта. Така хубаво ме ритна, като Иж почти. Щеше да ми строши краката. Давайте акъл. Ако го бутна, ще запали сигурно. Ритна ме като засечен кон, дето не познава стопанина си.

Коментар

Явно предварението му е много, за това и не може да запали на манивела, но със сигурност ще запали на бутане. А луфта между чукчето и наковалнята ако си го направил 0.4 мм, ще те помоля да го направиш 0.3 мм. при което ще можеш да намалиш и предварението , тогава ще пробваш пак и на манивела и на бутане. .....

Коментар

С електронното е. Няма чукче. Утре обмислям от крайно ляво да въртя и да ритам. Вярно крака ще ме боли, ама се надявам да запали.

Коментар

Дееба и извращението. Не иска и не иска. Как ли не местих центровката, освен да припуква от време на време друго не прави. Бутах го всеки оът като променя центровката. Само припуква на 5-10секунди. Искра 1см, смукачи, гориво капе от кривката. Добре, че още е хладно.
              П.С Сега проверих и маслото, което не е намаляло. Ако беше зле масления семеринг, до сега да го беше изпило.
              Последно редактирано от venkabg; 18-06-16, 07:48.

Коментар

При това електронно няма ли някакъв допуск за реглаж на аванса , както при ЕТЗ ?

Коментар

Айде момчета, почвам да пия. Запали звяра. След много псувания, се спънах в одрязаната букса на електронното и се поразмислих защо черна жица вместо на маса, ходи на датчика. Размених мойте жици на датчика и стана чудото. Запали от раз. За съжаление му е високо нивото и на ниски се дави. Пробвах го на улицата, ама ще иска един зъб по-малко. Зор му е тръгването. Втора веднъж ми изключи, втория път не. Така че още не знам. Благодаря на всички за помощта. И тая машина като всички руски пали само на смукач, и загрял, и студен. Сега центровката е на крайно ляво положение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X