Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване Минск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електронно запалване Минск

Това е най-необезценяващият се мотор- нови бяха 50 лв, а сега за скрап са 40.

Коментар

Първоначално публикуван от symphony Преглед на мнение
      Това е най-необезценяващият се мотор- нови бяха 50 лв, а сега за скрап са 40.
      Къде са ги продавали по 50 лв.? Аз 1992 г. дадох две зам. кметски заплати, осем хиляди и нещо лева тогавашни.
      Освен кондензатора на електронното други повреди не е имало. Ползвал съм го за лов и риболов, не съм му вадил душата и си го поддържам. Идвали са много да го купуват, но съм обявил "защитна" цена от 1000 /хиляда/ лева за да не ме тормозят с пазарлъци.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Не знам, в пост номер три така пише. Иначе моя опит с минск се изчерпва само с бутане. На един приятел на баща мубяхя дали служебен /от пожарната/ чисто нов и ние с големи мераци за каране. Така и не успяхме. Само веднъж успяхме и после бутахме 6 км на връщане. Тоя мотор е за любителите на садо-мазо.

Коментар

Първоначално публикуван от symphony Преглед на мнение
          Не знам, в пост номер три така пише. Иначе моя опит с минск се изчерпва само с бутане. На един приятел на баща мубяхя дали служебен /от пожарната/ чисто нов и ние с големи мераци за каране. Така и не успяхме. Само веднъж успяхме и после бутахме 6 км на връщане. Тоя мотор е за любителите на садо-мазо.
          Грешката е моя!Сори!Карпати-то беше 50 лв.......преди 89 г.
          Но Минск-а е същата руска авторска тъпотия!
          Последно редактирано от Goblin; 17-05-16, 15:26.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

С добро и с усмивка - след редактирането умолявам политизирането на тази техническа тема и дълбокия анализ на цели народи да бъде оставено за другаде

А за авторското - уви, и карпатито не е авторска руска разработка. Според статия в За Рулем от края на 80те години (май се казваше "Кога ще се научим да правим мотори") - двигателят на карпатито е двигател на Ява Стадион, морално остарял и спрян от производство в Чехословакия през 1956та година. Минска беше някакво дкв, но не "онова" дкв което Валтер Кааден под марката МЗ докарва на ръба на спечелен световен шампионат. А най-маркиращото което съм запомнил от тази статия беше че по план първата предна дискова спирачка на съветски мотор е предвидена за след 12-14 години, примерно 1999-2001 броено от тогава.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Така, момчета, днес напреднах малко. Подадох на електеонното 220V през крушка 15 вата. Датчика имитирах с две батерии по 1.5 V(последователно). Хвърчи искра 1 сантиметър. Не прекалявах да не прегрея стабилитрона в запалването. Явно самата бобина и електронно е здрава. Спирам да ровя там. Просто електронното не получава достатъчно напрежение. Руснаците му дават съпротивление на намотката за палене от 400 ома до 500ома. Мойте беха 360 на единия статор и 316 на другия. След пренавиването вече е 480ома. Надявам се след като обърна едната намотка вече да запали. Просто бобиньора според мен не е спазил посоката.
              Поздрави!
              Не разбирам как два статора не дават в нормите съпротивлението все едно са окъсили? Дали пък руснака не ги е навивал едно към гьотура или пък да не са добре изчислени?

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                ...Дали пък руснака не ги е навивал едно към гьотура или пък да не са добре изчислени?
                А какво пречи да е и двете
                Браво за мерака. Лош опит няма.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И днеска явно няма да му е ден. Обръщах бобините и вече никакво напрежение не стига. Явно добре са били. Слагах и двата статора, но искрата едва я виждам. Вече не знам откъде да го подхващам. Цяла сутрин маси пускам, с уреди меря, спойки.....ритане и дори не иска да обади. Ако имах сега един Минск работещ........
                  Има нещо тотално сбъркано......баси ако беше с чукче до сега да беше пропяло 300пъти...

Коментар

А защо не помислиш да му монтираш магнет от Ковровец ?

Коментар

Не ми се иска да се връщам 50години назад.
                      Поиграх си и с разстоянието на датчика(дават го 0.3), аз го правих и 0.2 и 0.1. Видима разлика не се забелязва. Оставям го малко да ми помине, че и крака ме боли. Поздрави!

Коментар

Запалването на минск е перфектно,с цели 6 волта над това за карпати,имаш ротор,статор,датчик на хол,комутатор,бобина,свещ и проводници,ако всичко е наред проблеми няма,едно да не работи не става.

Коментар

Само не разбрах дали си пробвал да запали с друга бубина и дали си сменил свеща преди да разперкаш електронното ? И да знаеш, че бобините не се делят на такива за електронно и за чукче и наковалня, а се делят на работещи и избили, видиш ли,че покрай капачката е омазнено и почерняло, слагай друга ,а тази я хвърли в боклука.

Коментар

Пробвах с бобина за Балканче. Друга от Карпати или Минск нямам. И да пробвах с 3-4 свещи. Въпроса е, че като е слаба искрата на кабела, няма как да стане силна на свеща. Другата седмица ще намеря от Минск статор и електронно и ще пробвам. Въртят ми се някои мисли в главата.....Може пък Карпатито да прави повече обороти при ритане. Дано само ротора на Минска и Карпатито да са същите. Иначе ще трябва да го вадя, а такава малка скоба нямам. Поздрави!

Коментар

Ако ти е слаб магнита на ротора искрата също е слаба.

Коментар

Бе я някой да качи селектричесхата схема..
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X