Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ченгетата ни сгащиха на бензиностанция

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ченгетата ни сгащиха на бензиностанция

Само да вметна че доста от господата полицаи облечени във власт, забравят че закона е още над тях, всеки ден гледайки как карат патрулки без фарове и говорещи по телефоните и още куп примери, трудно би убедило всеки гражданин че точно тези господа спазват за стриктно изпълнение на законите в тази страна. Интересно как се очаква да се спазват и законите от другите граждани? Отделно и господата политици и те са в издънка постоянно...а какво казвате за обикновенните граждани и примерите които виждат всеки ден да са глухи и слепи за всичко и като роби да си плащат за всяко нещо
    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Преди време един уважаван от мене човек имаше в подписа си тук, във Форума, една добра мисъл:

" Истината винаги е 3D - откъдето и да я погледнеш, винаги изглежда различно"

Мъдър човек, мъдра мисъл...

Преди 35-6 години, когато ми вреше кръвта, и ми се караше - каквото и да било, ама много ми се караше - вечер открадвах колата на нашите, и си карах - ей така - за кеф - ама за много голям кеф.
      Някакъв нарушител не съм се имал да съм - имах категория М, Правилника за движение по пътищата и Закона за приложението му го знаех наизуст. Категория М се взимаше по същия начин, както и В, ама пустите годинки..
      За това, как съм управлявал - тогава вече бях защитил МС ( за незнаещите - Майстор на спорта ) по картинг.

Ама много ми се караше.

Верно, спряха ме, хванаха ме..

Е....

Това не значи, че съм бил престъпник тогава, не значи, че съм и сега - смея да твърдя от височината на петдесетте ми години, и положението, което съм извоювал, че не съм бил тогава за затвора, може би..

Не бих подтикнал синковеца към такива стъпки, ама като сетя аз какъв бях...

Всеки си съди от височината на неговата камбанария..

По принцип, законите не бива да се нарушават - поне аз съм възпитан така.

И ей сега се сетих за златния талон - ами не съм се сетил да си извадя такъв, но си мисля, че по-скоро ми се свидят двата лева за него, и времето, потурчено за висене в институцията, отколкото необходимостта от него - аз лека полека мисля как да си купувам индулгенции за по-високо място...за житейски грехове, не пътни..

Коментар

Колега Куздов ,нали се Казва КАТ.Пътят и около него са прерогативи на този транспорт.След като виждате ,че има глупаво поставени знаци,дупки застрашаващи безопасността ,толкава ли е сложно да съставите акт за АН на собствениците на пътя. Мене също са ми гонили с Нисата на село милиционерите ,не ме хванаха и дойдоха в къщи.Взеха двата лева на баща ми тогава ,че съм карал без каска.И кво от това?

Коментар

Стига с Куздов де, не е нито причината, нито повода, писах по-горе. Де всички да бяха , като Куздов.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не мога за разбера защо някои хора, като ги хванат в нарушение, вместо да си платят за грешката, започват да правят всевъзможни "комбинации"...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              Мини през градинката на църквата "Св.Никола". Всеки ден. Цели тумби са. И никой не ги притеснява.
              ....Тук вече попрекали доста май.
              Дали...? Едно е да си мислиш (или дори да си сигурен), че са такива, друго е да ги хванеш със стока. Или там са на сергия и сипват направо от чувала на кантара? Искаш ли да се направиш на купувач, пък аз ще ги заключа. Може и скрита камера да направим, оператори имаме бол във форума. И после пак ще си говорим кой-кого закриля, прикрива, покрива и т.н. Щото приказки много съм чувал, малко съм виждал да действат.
              П.П. Тя темата по начало си беше "Хванаха ме, как да мина метър?" Кой каквото си надробил, да си го сърба и дано си извади поука.
              Последно редактирано от kuzdov; 07-02-13, 20:37.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                Не мога за разбера защо някои хора, като ги хванат в нарушение, вместо да си платят за грешката, започват да правят всевъзможни "комбинации"...
                Къде видя грешка.

Коментар

Изчетох темата .Така и не става ясно за какво е акта,дали го има и т.н.А личното ми мнение е ,че акт е малко.Ами ако докато невинно са се разхождали за бензин са бутнали някого? Или ако случайно стане ПТП ?За какво са тези закони?Да на никой не му се плащат данъци,такси и застраховки за АТВ или кросов мотор за кеф в гората ама така не става.Причината да не си купувам машина за кеф са разходите по нея/данък,застраховка,наем -гараж и т.н./ кой не може да си плаща няма да кара или като го хванат ще си плаща без да мрънка.Колкото до хранилките за местните пазители на Ззакона за движение..........не ми се коментират всички си ги знаем.
                  Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Забелязвам,че някои хора много обичат да са ту на единия бряг,ту на другия. За някакви глупости са адски принципни,обясняват как трябва да се спазват законите,какво трябва да се направи и най-вече как да стане. В последствие пресичат на другя бряг и си плюят на принципите. Направо не ми побира акъла,как може да има две мнения по въпроса. Независимо,как са написали акт на момчетата,ако са непълнолетни или нямат категория ги поздравявам. Защото никой от вас не е виждал,какво може да причини неправоспособен водач.Колко съдби може да очерни,на колко хора може да промени живота. Виждал съм с очите си експертиза,как неправоспособен моторист удря излизащ трактор от селски път и хвърля трактора на 10 метра навътре в канавката. А майката и бащата на момчето години обикалят по съдебни инстанции с надежда да получат някакво обезщетение. Конкретния случай не е ясен,дали тия пичове са неправоспособни или не,но ако е така аз лично предпочитам да гледам на нещата,че куките са им спасили живота,а не че са нарушили скапаните си вътрешни разпоредби. А на колегата,който е купул мотор на сина си го поздравявам,но се надявам сина му да не е дете и да има книжка,иначе обратното може да го направи само някой глупак.

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                      Изчетох темата .Така и не става ясно за какво е акта,дали го има и т.н.А личното ми мнение е ,че акт е малко.Ами ако докато невинно са се разхождали за бензин са бутнали някого? Или ако случайно стане ПТП ?За какво са тези закони?Да на никой не му се плащат данъци,такси и застраховки за АТВ или кросов мотор за кеф в гората ама така не става.Причината да не си купувам машина за кеф са разходите по нея/данък,застраховка,наем -гараж и т.н./ кой не може да си плаща няма да кара или като го хванат ще си плаща без да мрънка.Колкото до хранилките за местните пазители на Ззакона за движение..........не ми се коментират всички си ги знаем.
                      Този форум е за всичко "извън пътя", явно си недоразбрал за какво е форума.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Грешка е че се кара МПС без регистрация и право на управление по пътищата където се движат и други участници. Това е, грешно е и трябва да се наказва.

Има и правилен начин - ремарке и предвижване до извън пътен участък или мотокрос трасе. Не е като да сме оставени без избор.

И още нещо. Аз за да съм спокоен избирам мотор с регистрация, плащам му ГО и преглед. И не виждам, защо някой трябва да кара същият мотор без регистрация по пътищата?
                        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                          Грешка е че се кара МПС без регистрация и право на управление по пътищата където се движат и други участници. Това е, грешно е и трябва да се наказва.

Има и правилен начин - ремарке и предвижване до извън пътен участък или мотокрос трасе. Не е като да сме оставени без избор.
                          Те не са карали,моторите са в покой на бензиностанция,с какво е нарушен ЗДП.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Ши кажа, че не си прав. Омаловажаваш нарушението им, а доколкото имам наблюдения, надали е единственото. После така си продължават и като възрастни, щот' "К'во толкова, по-добре ли е да се дрогират?" и т.н. Въпрос на възпитание.
                            П.П. Драги ми trapper! Как за толкова години не разбра, че КАТ не слага никакви знаци и няма пряко отношение към изграждането на пътната маркировка и сигнализация? Има си агенция за това и камара чиновници, които преценяват кое, как и защо. Не, че няма всякакви абсурди и недомислици, ама процеса с уважението е двупосочен. Параграф 22 някакъв....
                            Напротив КАТ верно не поставя знаци а фирми избрани от АПИ(агенция пътна инфраструктора) за това със общестенни поръчки, и те не си ги мятат където им скимне а по проект СЪГЛАСУВАН от КАТ, и това до 3-та категория пътища по нататък са общините но пак със съласуване от КАТ.
                            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              ...Искаш ли да се направиш на купувач, пък аз ще ги заключа. Може и скрита камера да направим, оператори имаме бол във форума...
                              Те това не е ли точно полицейска работа, а?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Този форум е за всичко "извън пътя", явно си недоразбрал за какво е форума.
                                ......без коментар.

Тъжно е ,че винаги толерираме нарушенията,съчувстваме на наказаните.................а като ни се случи да сме от потърпевшата страна в ПТП или нерегламенторано отнемане на имущество викаме олеле и търсим съдействие от представителите на местната полиция.После викаме ,че видиш ли нищо не ставало от тях и т.н.Ами за мен е просто ако никой не толерира нарушаване на правилата някак вероятно ще е по лесно.Струва ми се че за нас Българите безнаказаното нарушаване на законите/най вече на ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА/ е национален спорт.Както и "оправянето" като ни хванат .............това пък е направо повод за гордост и "израстване " в собственните ни очи.
                                Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X