Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой скутер е за предпочитане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой скутер е за предпочитане

Поточните линии може да се едни и същи, обаче използваните материали може да са различни. Това е така при производството на маратонки, например. Nike и Nikэ /примерно/ се произвеждат на едно и също място, но лепилата, както и другите вложени материали са с различно качество, което предопределя и качеството на крайния продукт.

Коментар

Привет, колеги! Аз лично заложиш на Хонда x8r-x! Засега нямам грижи. Лично за предпочитам японски, но има изключителни италиански скутери!!! Въпрос на избор! Преди да се спра на него гредаш и за китайски, но реших да не рискувам и заложих на утвърден и доказан производител! Нищо лично към колегите, избарали китаийска моторетка! Най-важното е скутетерът да ти приляга, да ти върши работа, да не ти създава прекалено много ядове и разбира се, не на последно място да ти доставя удоволствие!!! С пожелания за безаварийно каране!!! С поздрав!!!

Коментар

Първоначално публикуван от marin.sm Преглед на мнение
        Искам мнението на някой притежател на моторче KEEWAY KEE 110.
        Интересува ме реалния разход на гориво и нормалната му скорост с която се движи извън града?
        Това от тези със скоростите ли е? Модела не е ли Partner 110? Имам такова от три години , миналото лято се опитах да го строша (не с краштестове , естествено) като го карах с постоянно изпънато жило на газта включително и по черни пътища, но не успях и сега съм принуден да го карам и това лято... а така ми се искаше да си взема новия модел...Кажи ми дали това е модела от който се интересуваш и ще ти напиша подробно с милилитри
        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Поредният китайски кенеф завчера дойде в гаража ми , естествено не на ход . Купен чисто нов , 50 кубика , 4 т , зелен . Навъртяни километри - 2000 . Пали след 10 минутно ритане и не може да тръгне . Хайде на операционната маса : скъсан вариаторен ремък и нулева хлабина на всмукателния клапан - явно вторият е направен от капачки за буркани . Най-големият майтап е , че оригинално е с 2 т ауспух , даже спортен - с гайда и крайно гърне . Сега е готов , с тайвански ремък - поне да изкара повече от ресурса на двигателя . Хвала на производителя !!!

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
            Поредният китайски кенеф завчера дойде в гаража ми , естествено не на ход . Купен чисто нов , 50 кубика , 4 т ... скъсан вариаторен ремък ...
            Тц . Става въпрос за друг мотор . Какво очакваш от скутер ? Всички скутери са "легени" , аз нали затова преминах на този Кийуей ...имах италиански скутер.

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
              Поточните линии може да се едни и същи, обаче използваните материали може да са различни. Това е така при производството на маратонки, например. Nike и Nikэ /примерно/ се произвеждат на едно и също място, но лепилата, както и другите вложени материали са с различно качество, което предопределя и качеството на крайния продукт.
              Може ли да ни осветлиш повечко по въпроса за Nike и Nik(обърнато Е).Това може ли да се докаже?
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                Тц . Става въпрос за друг мотор . Какво очакваш от скутер ? Всички скутери са "легени" , аз нали затова преминах на този Кийуей ...имах италиански скутер.
                За кой друг мотор става въпрос ??? Ти прочете ли началото на темата : "Да може да се кара с М категория , да е двуместен и по възможност по-тих и безпроблемен .
                Новите китайци са от порядъка на 1000-1300 лв , четиритактови с до 4г. гаранция.
                Старите японски и италиански скутери са за същите пари , но са на по 6-11 години и са двутактови.
                Гледам , че има и едни ЕКО /в мобилето ги предлагат нови/ , за по 1300лв на ток - чисто нови и карат по 70км. с едно зареждане.
                Кое е за предпочитане? "

Темата е от 2011 и още от тогава си пишеш НЕ по темата !!! Легени са всички псевдо китайски производни , в това число и твоят с незнайно име и произход .

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                  Може ли да ни осветлиш повечко по въпроса за Nike и Nik(обърнато Е).Това може ли да се докаже?
                  Може да се докаже. Аз това го знам от мои приятели, които правиха дизайна на маратонките Runners. Става въпроса за 2003-2004 г. Бяха пратили един от тях в Китай на място. Той ми ги разправя тези неща. Даде ми примери и с известни марки дрехи. Ако има откъде и се загледаш в някой модел Runners ще видиш, че си е същия като Adidas. Аз имах такива, разликата е, че като поносиш Runners-a 15-20 мин. краката ти смърдят на нещо средно между найлон, пластмаса, лепило и някаква друга химия и се разпадат за 1 месец или няколко дни зависи дали спортуваш или просто си ходиш по улиците. А за скутерите, пък знам от един друг човек, с който случайно се запознах на Нова година през през 2010 г., на хижата при връх "Амбарица". Той каза, че бизнеса му е да открива нови ниши, неразработени в БГ. Така навремето почнал с т.нар. "Магазини за едно левче". След като се навъдили много такива почнал да внася китайски скутери. Той каза, че различните части се произвеждат в различни цехове, а после се сглобяват в цех за сглобяване. Като използваше думата "цех" , а не "завод". Това за скутерите обаче не мога да го докажа, защото нямам контакти с този човек, може и просто да се е хвалил, но не изглеждаше такъв. Докато за първото моят приятел си е жив и здрав, тук в София е и може да го потвърди.

Коментар

Поредният китайски кенеф з......... Купен чисто нов , 50 кубика , 4 т , ........ Най-големият майтап е , че оригинално е с 2 т ауспух , даже спортен - с гайда и крайно гърне . ..... Хвала на производителя !!!
                    Ето това ми прилича на потвърждение, че частите се произвеждат в различни цехове, а после се сглобяват някъде си. Значи т.нар "производител", по -скоро търговец-продавач, примерно му е паднал ауспух за 2 т. на много ниска цена и.... що да не сглобиме едно моторче хибрид 2т/4т. Иначе какво обяснение има на 4т. да се сложи ауспух 2т. ? Отделно от това - как да си обясним "здравината на клапаните", за които пише Pe6o74, освен с качеството на вложения материал. Е, и технологията може да не е на ниво, ама....

Коментар

За кой друг мотор става въпрос ???
                      За въпроса на колегата от пост №68 . Аз пък не мога да си обясня едно нещо - защо толкова плюеш по това което ти дава хляб ? Защо просто не си ремонтираш "легените" , да си взимаш кинтите и да си траеш ?! Примири се най-после че всичко ще се прави в Китай и си разшири сервиза , може и работници да наемеш.

Коментар

Защото , моето момче съм Българин и за разлика от теб и много други като теб НЕ казвам на черното бяло . Нито давам грешни съвети и казвам ИСТИНАТА . А истината е като математиката и е точна и ясна !!! А тази истина , китайската - теб и доста други ВИ притеснява ужасно много и пищите като ощипани девици когато ви я кажат . Тук е форум и мога да давам мнения и полезни съвети колко и когато си искам . За моя хляб не се притеснявай - последното нещо , което искам да ремонтирам са китайските малоумни творения . За това не си и трая , а давам гласност , за да знаят хората какво са си взели и да не повтарят грешките си . Наклон на моя влак не е хубаво да даваш - както виждаш и аз не давам на твоя .

Коментар

Да не отварям нова тема, защото въпросът ми е сходен с на колегата - ще попитам тук.
                          От няколко дена и на мен ми се върти в главата за един скутер - за из града. До сега никога не съм се занимавал с превозни средства от тоя тип и ми е интересно кой от всичките би бил подходящ, като критериите ми са: да не е скъп (втора употреба ще е със сигурност), да е безпроблемен (предполагам китайците отпадат, но това са само предположения), и да носи на тунинг и да има такива части за модела ( не говоря да карам със 120км/ч в града , ами просто да набира нормално и по баирите да не бутам или да не го засилвам с крака, а не автомобилите да ме чакат и да ми бибиткат), а също и да се управлява с М категория. Все още нямам някакъв определен бюджет, но ще се стремя да е максимално нискобюджетно.

Отворен съм за предложения !

Коментар

Защото , моето момче съм Българин и за разлика от теб и много други като теб НЕ казвам на черното бяло . Нито давам грешни съвети и казвам ИСТИНАТА ....
                            Имаш сериозен проблем , толкова много злоба струи от постовете ти , че си личи че си Българин и без да го съобщаваш ..."моето момче" !!!

Коментар

Да , наистина имам сериозен проблем и той се състои в това , че казвам на глас ИСТИНАТА за китайските тротинетки !!! Явно и теб доста те боли от тази горчива истина и не намираш начин да я преглътнеш . Карай си със здраве возилото - пожелавам ти хиляди безаварийни километри .

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                                злоба струи от постовете ти , че си личи че си Българин и без да го съобщаваш
                                Без да взимам страна в спора, не че нямам собствено мнение за китайските скутери, но това със злобата и "Българина" идва малко в повече
                                SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X