Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой скутер е за предпочитане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой скутер е за предпочитане

Кита е полини чугунен цилиндЪр с алуминиева глава и бутало с 2 сегмента. Има и по-скъп вариант алуминиев цилиндър, покрит с никасил, коЙто позволява по-голЕми обороти и има по-голяма мощност, буталото е с един сегмент. Но за да получиш пълната мощност ти трябва и ауспух, лагери за коляновиЯ вал, карбуратор19, редуктор за задното движение.И може би първо някоЙ, коЙто да е правил всичките тези работи, за да ги съчетае по наЙ-подходящия начин.
    Последно редактирано от viki terzieva; 01-08-12, 15:13. Причина: Моля, спазвайте правилата на правописа и граматиката

Коментар

Чакайте малко да съживя темата. Преди 3 години трима мои приятели си взеха китайски Скот Ласп (ЧинЧи). Аз лично ги оплюх много и какво се случи - единият скутер е на 26000км без никакъв ремонт, вторият е на 20000 вече с 80 кубика кит, третият го купих вчера на 3500км. И какво стана, аз, който най-много оплювах китайчетата сега се возя на китайче. Но да не забравяме, че има разлика от китайче до китайче. Има и още нещо - ако всеки 50-ти китаец кара скутер представете си какво производство имат.
      Последно редактирано от viki terzieva; 01-08-12, 15:14.
      Николай Георгиев 0+
      тел.0887357722

Коментар

Ей го на ....китаеца ,жив и здрав,даже двамата с жената ни вози !Тоя е на дядото ,не го кара много ама си е екстра !

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

На една "нова година" се запознах с един човек, който ми каза че е първият почнал да внася китайски скутери. Не знам доколко е вярно, също така ми каза, че е първият, който е отворил магазин от т.нар. "За едно левче", пак с китайски стоки. И за двете ми каза, че след като са станали популярни, първо скутерите, после магазинчетата и се е отворила сериозна конкуренция, той прекратил конкретния вид бизнес и се насочил към нещо ново, което още не е навлязло на българския пазар. Та, той ми каза, че като ходил в Китай да договаря скутери /това беше 2010 г./ питал някакъв шеф в някаква китайска фабрика /или завод, цех или както предпочитате, може би цех е най-правилно / за скутери /по негови думи си има отделна фабрика за почти всяка една отделна част и фабрики за сглобяване и т.н./ "Добре, де на вас не ви ли се отразява кризата?" и онзи му отговорил "Аааа, отразява се, как да не се отразява. Затворени са 50 000 /петдесет хиляди/ фабрики.". "Е, как 50 000, че вие колко фабрики имате?", "Ами, 2 000 000 /два милиона/" . Този разговор ме впечатли и го споделям. Иначе аз имам Малагути Ф12, доста дърто - '94 г. Бих казал, че върви доста прилично, като за скутер, ремонти като се налагат хич не е скъпо. Става и за двама, М категория, а, бе - царско е за градско. Що работа съм си свършил с него. Малко е олющен, държа си го така - да не го крадат. Оставям го по цели нощи безпризорен и никой не го е пипнал. Малко харчи повечко, де 4-5/100 и хода на предното окачване е малък за София - 12 см., мисля, че беше, както и гумите са малки. Но си иска внимание, аз обаче не му отделям такова, само го карам, та се наложи веднъж да се пипне от майстор, ама аз си го водя на майстор, а не на "майстор" - на ул. "Плана планина", в София, мисля, че е известен в София, и пак да кажа частите не са кой знае какво, като цена. По принцип не бих рискувал с китайски, че все си представям как се разцепва рамката по време на движение, но това май са си мои предразсъдъци, знам ли... Сега, ако трябва да си купувам скутер пак бих си търсил италиански, без Веспа обаче, че тоя ретро вид не ми харесва, пък и не ми е ясно защо са по-скъпи...

Коментар

Едно лято карах Сузуки Бъргман 400 - 2005 г. Невероятен кеф за 3,5 литра на сто. Продадох го само за да мога да си купя ендуро. Извадете ми китаец, който поне на една десета да наподоби Бъргмана и ще се съглася, че крадците на ноу-хау са постигнали нещо...

Коментар

Аз имам Яамаха Аерокс 100 2004 и съм супер доволен. Дава ми разход 3.3л на 100км градско и постоянно в обОроти.
              Последно редактирано от viki terzieva; 01-08-12, 15:16.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_obreykov Преглед на мнение
                Дава ми разход 3.3л на 100км градско и постоянно в обуроти.
                Трудно...
                Yamaha WR 200

Коментар

Не е трудно , защото е постоянно в ОбУроти !!!

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                    Едно лято карах Сузуки Бъргман 400 - 2005 г. Невероятен кеф за 3,5 литра на сто. Продадох го само за да мога да си купя ендуро. Извадете ми китаец, който поне на една десета да наподоби Бъргмана и ще се съглася, че крадците на ноу-хау са постигнали нещо...
                    Китаецът може да извади топчета за тенис на маса или кецове , но от 80-те .

Коментар

Здравейте Аз от 3 месеца имам KAWADA(китайка е, поне така ми казаха)! Втора Употреба е, предишният собственик беше катастрофирал с нея! Бяха го ударили в предницата и от там е сменил само вилката! Рамата и е крива, не много но е крива, джантите и тях ги е кривнал, вече е на 6800км(реални!)... Вдига най - много 60км на равно с мен, но ми казаха, че проблема може би е в съединителя(а аз не знаех, че това чудо има такова!!!).. Та аз съм доволен за сега от Китаеца, и възнамерявам да го поправя, но това е под въпрос!!

Коментар

Ще бъда дълбоко благодарен, ако някой сподели повече информация за Suzuki Burgman 400. Имам намерението да си купя такъв (втора радост), информацията ми е нужна заради критики от рода на слаб колянови вал.

Коментар

Важното е да е японски, от марката не се интересувай. Ама е желателно да е ХОНДА. Имам блестящи впечатления оттази марка. Колегата с който работим заедно си кара скутерака целогодишно вече трета година , който го купи от София втора употреба . Имам комшийче също с Хонда 60 кубика , двутактова от нея не слиза през цялото лято , да не кажа целогодишно.

Коментар

YAMAHA JOG 27V ти препоръчвам. Върви много, харчи малко 2-3/100. Успех! И искаме снимки ако си купил нещо
                            HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Сузуки Бъргман е доста нисък, с малки гуми- по-неудобен е за бордюри в града. Аз карам Yamaha X-city 250cc и съм очарован от вървежа , комфорта и разхода 3,5л

Коментар

Имам електрически скутер. Много се кефя като мина покрай бензиностанция и знам че няма нужда да спирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X