Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой скутер е за предпочитане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой скутер е за предпочитане

Колегата 'pe6o' е прав може да карат година две и повече но тръгнеш ли да правиш този жалки копия е някакъв ужас. Имах честа да разглобя двигател на китайски скутер - елементите в него сигурно ги правят на дърводелски стругове . Грозна картина са с времето изчистват някои проблеми но като цяло са зле.
    По добре е да заложиш на марки доказалите се марки.
    За 2000 лв втора злоупотреба може да намериш добър Сузуки Бъргман които ще ти одере кожата, както е приказката - само че не влиза в М класа =)

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
      Давам ти 2000лв. Искам да ми вземеш скутер 2-ра ръка, да седна на седалката и да го карам 2-3 години без да влиза в бокса освен за масло!
      Ще се справиш ли?
      Моето момче, имам сузуки адрес 50 кубика , 2 тактов. Моделът му е 88-89 година. Взел съм го преди 10 години за 600 лева(внос от Япония) и му спуквам задника ежедневно. Карам го целогодишно и не стои в гараж-пред вратата е готов да го яхна. На година минавам около 6000-8000 км. Навъртял съм му над 60 000 км, при положение ,че година и нещо не съм го карал(счупена тазобедрена става от падане с мотор). Най-сериозният ремонт :Преди 4 години му смених рамката, защото от малкото каране на задна гума и качване по 4 юнака отогоре му се изкриви. Правил съм преходи по 250 км за 1 ден. Карам го и по-асфалт и по-черно. ЕДИНСТВЕНИЯТ път , когато реши да ме изостави : Скъсах ремък на път за Пловдив. Колега ме дръпна 2-3 км до една мото-къща на входа. Там ми услужиха си инструменти(отверка и ключ 17) . Имах ремък в багажника и след минути излетях отново.

Коментар

Ми аз не съм екстремис,скутера го ползвам да си ходя на работа и до сега не съм имал никакви проблеми.Много важно че пласмасите са му калпави,зависи на кой за какво му трябва?
        Кия Спортидж 2000тди
        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Мда 2т 50 кубиков двигател на 22 години и около 120 000 км без ремонт
          Моля без обиди към различните возила! Не ми е ясно защо някои хора, които очевидно не харесват и не карат китайски скутери, ( което не е много сигурно ) трябва постоянно да плюят по тях и хората, които ги предпочитат. С какво толкова ви пречат?

ПП
          Калпави пластмаси комплект, чисто нови си купувам за 50 лв и скутера е като нов, а вие колега за 100 лв само преден калник не можете да си вземете

Коментар

На твоите думи, а и начин на мислене ще отговоря с този бисер от народнотото ни творчество : "Аз не искам да съм добре, а искам Вуте да е зле".
            ПП: преден калник нямам, а пластмасите ми и след 22 години употреба са в завидно по-добро техническо състояние от твоите китайски еднодневки. Карай си на воля твоето жалко подобие на скутер, но ще дойде денят, в който ще ти паднат розовите очила и ще разбереш за какво говоря.

Коментар

Гледам, че се разгорещил спор между хора дето са пробвали или едното(нов китаиски) или другото(стар японски/италиански), обаче май само аз имам наблюдение и върху двете Значи ето ви директно сравнение:

миналото лято карах Scoot WASP 4 тактов....чисто нов с две години гаранция е около 1400 лв.
              Предимства:
              - ниска цена на придобиване чисто нов
              - безумно евтини части ако се наложи следгаранционно
              - 2 години пълна гаранция(плащаш само маслото и смяната му - цената е смешна)
              - много нисък разход на гориво - между 2 и 3 литра на 100. С 5лв. пълниш резервоара
              - 13 цолови гуми

Недостатъци:
              - окачването е като на лагерница от дърво. Просто няма такова - минаваш през неравност и го усещаш в гърлото.
              - набира бавно и мудно заради 4Т двигателя
              - в момента (3та година) има бъг и не работи фара. Моя приятел дето е собственик го мързи да ходи до сервиза на Хладилника да го оправи и го кара през деня. Ремонта най-много да е 30-40 лв.
              - изминах миналото лято около 1000 км, за един месец - никакъв проблем, ама никакъв.

В момента съм горд собственик на Пиаджо Веспа ЕТ2 2000г. 50 кубика 2 такта. Ако не знаете Веспа е бащата/майката на всички скутери.
              Предимства:
              - Веспа е Веспа - окачването е меко и стабилно. начина на завиване е прекрасен. Управлението е супер.
              - набира страхотно поради 2тактовия двигател до 50 км/ч. след това до 70 км/ч. малко по бавно. С двама движи с 60 км/ч.
              - има по-голям багажник и дойде с топ бокс - има и кука за закачане на пазарски чанти, както и жабка за ръкавици.
              - ниска цена на придобиване - 650 лв. за да го купя
              Недостатъци:
              - висока цена на части и подръжка като цяло. От както съм го купил съм сменил маншон към карба; свещ; горивопровод; задна гума; заварявах ауспуха веднъж; акумулатор; смяна на маслото на диференциала; смяна на предни накладки; сервизиране на карба; смяна на спирчна течност на предни спирачки.
              - изключително леферна електрическа система - в момента има оттечка поредна и трябва да ходи в сервиз за да се види какъв е проблема
              - вчера умря за пореден път, заради ауспуха - трябва да търся и нов ауспух, защото беше ясно, че заварявания няма да изкара много
              - висок разход на гориво - поне 4 на 100 плюс допълнителен разход за доливане на масло, защото е 2Т
              - малки са София гуми - 10 цола и дупките са си голям проблем.

Общо взето това са ми впечатленията като Веспата макар и с малки проблеми е уникално чаровен скутер. Даже мисля да й правя пълна реставрация зимата. купил съм доста козметични неща, ще се пребоядисва и най- вероятно преокабелява. Има си и кик стартер и копче, абе супер скутер е, но си иска внимание, а не всеки купува скутер за да го ровичка перманентно. Ако човек си търси нещо дето само да кара без да го мисли няколко години, отговора е китайски. За 1000 лв. няма друга алтернатива на двете опции по-горе. Вече ако се търси сериозен скутер за дълга употреба из града с години, отговора е един и се казва Honda SH125i. Който е бил в Италия или Испания ще ме разбере прекрасно - това е скутер с доказано качество, здравина, икономия на гориво, големи гуми....няма какво повече да се иска от скутер.
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Имам преки наблюдения в/у няколко япончета (моя е Ямаха Джок) и няколко китайчета. Няма да изпадам в подробности, но ако някой иска да му е мирна главата, нека да си купи Японец- втора употреба! Ще помоля тези които защитават китайските, да дадът координати на майстор който е готов да даде гаранция за направен от него ремонт по двигателя (за района на София). Няма да е реклама, ще е полезно за тези които все пак предпочетът новото-лъскаво пред старото-качествено. Не ми се пишеше в тази тема, но реших да предпаза някой хора от това, да стигнат до истината по трудния начин.
                Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Колега pe6o74, в момента имам 2 китайски скутера 50cc 4т и една ямаха скутер 100сс 2т в гаража. Технически смея да твърдя, че съм грамотен и си ги поддържам сам. Може ли да ми кажете при смяна на глава и бутало на ямахата, частите от къде ще пристигнат, от Япония ли!? За съжаление моят японски двигател не може, като вашия, да кара 120 000км без основен ремонт, а издиша на скромните 40 000км.Та кажете ми, кои розови очила са за сваляне, моите или вашите?

Коментар

+1 за китайските скутери>приятел има такъв 50cc 4T от 3 години единствените му проблеми са по спойлерите, двигателят пее не му е правено нищо, а и не е създавал проблеми.Малко мудно набира, но все пак е 4Т 50сс, разход 2-3/100.
                    Ако ти трябва малко по-бързичка машинка си търси японско 2Т, а и на външен вид са доста по красиви
                    Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Привет!
                      Споделям моя пример с вас, мисля, че много пасва на темата. Преди месец купих мотопед Sym Orbit 50cc 4T, нов с гаранция две години. Карах го месец и на 150 км, реших, че трябва да сменя маслото сега, а не на упоменатите 300 км в инструкцията. Купувам масло от магазина, от където купих и мотопеда и когато развивам пробката на картера, резбата излезе заедно с пробката. Ужас и изумление. Развих и филтъра, за да го почистя и там намерих стружки колкото си искам. Ясно ми е, че като всяка нова машина е нормално да има малко стружки, но тези мисля, че бяха малко в повече. Обърнах се към сервизните механици за помощ и отговора бе:"Ние ти съдействаме, но ти си свали картера, занеси го на стругар да ти нареже резба и ако не стане, ние ще вземем мотопеда и ще направим същото". Моето лично мнение е: купих чисто нов мотопед, карах го месец и сега е в гаража без масло и ремонта е за моя сметка.

Коментар

В никоя истинска машина не е нормално да има стружки, била тя и нова. Може би само в кросовите 4-тактови ямахи. Там ги намирам най-редовно. На много китайски бомби в цялата страна им тиктакат часовниците. Само , че повечето са при хора , които не пишат във форума. Доста други са гръмнали вече. Но собствениците от срам не споделят, защото ще им се присмеят.

Коментар

Колега limo, случилото ти се не е никак добре. Най-вероятно някой некадърник ти е завил неправилно пробката и е направил нова резба. Стружките може да не са от разработването на двигателя, а именно от резбата. На моя двигател при първата смяна на маслото не видях стружки. Аз бих сменил маслото отново след още 50км.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vespa.jpg
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5290482Винаги притежавам скутер, ползвам, когато позволява времето. Обичам да изглежда "ретро" , но да е бърз и да носи 100кг. За китайските няма да кажа нищо, незнам, няма и да пробвам. Това лято имам "Веспа 150" на 40 000км. изпълнява всичките ми условия.
                            VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                              Гледам, че се разгорещил спор между хора дето са пробвали или едното(нов китаиски) или другото(стар японски/италиански), обаче май само аз имам наблюдение и върху двете Значи ето ви директно сравнение:

миналото лято карах Scoot WASP 4 тактов....чисто нов с две години гаранция е около 1400 лв.
                              Предимства:
                              - ниска цена на придобиване чисто нов
                              - безумно евтини части ако се наложи следгаранционно
                              - 2 години пълна гаранция(плащаш само маслото и смяната му - цената е смешна)
                              - много нисък разход на гориво - между 2 и 3 литра на 100. С 5лв. пълниш резервоара
                              - 13 цолови гуми

Недостатъци:
                              - окачването е като на лагерница от дърво. Просто няма такова - минаваш през неравност и го усещаш в гърлото.
                              - набира бавно и мудно заради 4Т двигателя
                              - в момента (3та година) има бъг и не работи фара. Моя приятел дето е собственик го мързи да ходи до сервиза на Хладилника да го оправи и го кара през деня. Ремонта най-много да е 30-40 лв.
                              - изминах миналото лято около 1000 км, за един месец - никакъв проблем, ама никакъв.

В момента съм горд собственик на Пиаджо Веспа ЕТ2 2000г. 50 кубика 2 такта. Ако не знаете Веспа е бащата/майката на всички скутери.
                              Предимства:
                              - Веспа е Веспа - окачването е меко и стабилно. начина на завиване е прекрасен. Управлението е супер.
                              - набира страхотно поради 2тактовия двигател до 50 км/ч. след това до 70 км/ч. малко по бавно. С двама движи с 60 км/ч.
                              - има по-голям багажник и дойде с топ бокс - има и кука за закачане на пазарски чанти, както и жабка за ръкавици.
                              - ниска цена на придобиване - 650 лв. за да го купя
                              Недостатъци:
                              - висока цена на части и подръжка като цяло. От както съм го купил съм сменил маншон към карба; свещ; горивопровод; задна гума; заварявах ауспуха веднъж; акумулатор; смяна на маслото на диференциала; смяна на предни накладки; сервизиране на карба; смяна на спирчна течност на предни спирачки.
                              - изключително леферна електрическа система - в момента има оттечка поредна и трябва да ходи в сервиз за да се види какъв е проблема
                              - вчера умря за пореден път, заради ауспуха - трябва да търся и нов ауспух, защото беше ясно, че заварявания няма да изкара много
                              - висок разход на гориво - поне 4 на 100 плюс допълнителен разход за доливане на масло, защото е 2Т
                              - малки са София гуми - 10 цола и дупките са си голям проблем.

Общо взето това са ми впечатленията като Веспата макар и с малки проблеми е уникално чаровен скутер. Даже мисля да й правя пълна реставрация зимата. купил съм доста козметични неща, ще се пребоядисва и най- вероятно преокабелява. Има си и кик стартер и копче, абе супер скутер е, но си иска внимание, а не всеки купува скутер за да го ровичка перманентно. Ако човек си търси нещо дето само да кара без да го мисли няколко години, отговора е китайски. За 1000 лв. няма друга алтернатива на двете опции по-горе. Вече ако се търси сериозен скутер за дълга употреба из града с години, отговора е един и се казва Honda SH125i. Който е бил в Италия или Испания ще ме разбере прекрасно - това е скутер с доказано качество, здравина, икономия на гориво, големи гуми....няма какво повече да се иска от скутер.

Много изчерпателно и вярно, извода.... два еднакви екземпляра, китайски няма, изводите са субективни. Априля скарабео150 е перфектен с големите си гуми. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=25353 датата и сезона на обявата!!!
                              VARADERO SD2

Коментар

Привет!
                                Споделям с вас случилото се, за да може други да избегнат по възможност подобна нелепа ситуация. Поразрових се доста и с помощ на мои колеги разбрах, че въпросната резба била всъщност Хеликойлова пружина. Колегите ми обясниха, че се ползва доста при големите агрегати, там където има алуминиев блок с цел да се направи резба и да се запази алуминия. Но според тях, за да излезе пружината, това означава, че нещо не е наред, тъй като след поставянето си, тя се затяга. В момента единствената алтернатива пред мен е комплект с Хеликойлови пружини, който го чакам да пристигне другата седмица. ANARCHY, аз ще се вслушам в съвета ти и след 50 км отново ще го сменя и ако пак има стружки отново ще го споделя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X