Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обявим война на бракониерите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да обявим война на бракониерите.

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
    За ИАРА не съм съгласен да ми съдействат.Как ще ме подкрепя импотентна организация.Щом самите те не могат ,то на мен само ще ми пречат.Пример.Това лято ме мързеше да режа 4 мрежи,пуснати от охраната на стената на чзовира.Местният бабаит на ИАРА каза че няма служебна кола да проверил какво стаа.Шефа бил на банкет с возилото(най-вероятно при този с мрежите.)
    Атакааааа.Вечният лаф:И ся к`во прайм?Сигурно е бил служебен банкет.Ревът като луди:Нямаме гориво.Нямаме хора.Много сме зле,едвам кретаме!Брееейй още малко и ще им повярвам!Лично съм виждъл шефа на ИАРА-Ямбол със служебната нива,закачено ремарке и бърза за гроздобер!Невиждам никакъв смисъл от тази организация(збирщина от некадърници с васт,които тормозят редовните хора)

Коментар

Какво е определението за закон и как трябва да се спазва така нареченият закон.Това определение няма почва у нас поради простата причина,че властта омайва и води до самозабрава.Много,малко хора имат качества да бъдат строги пазители на закона в пълното му измерение.Всичко зависи от това кой е поставен на този пост и какви са му намеренията.Дано доживеем деня във,който тези така наречени институции ще работят за хората.Или по-просто казано да живее правдата.
      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Re: Да обявим война на бракониерите.

Няма как да стане без съдействие от наша страна - независимо дали ИАРА тработи или не. Саморазправата не е вариант, но и да седиш и да гледаш как някой вади мрежи пълни с риба, а ти седиш с въдичката на стръв и си викаш 'днес не е ден за риболов' е мако глупаво.
        Миналия месец направих забележка на 2 ма младежи защо ловят маломерни пъстърви в забранена река и те ми казаха -ааа така ли ние не знаем, че е забранена и избягаха.
        Истината е, че повечето риболовци дори не четът закона и не ги интересува,
        другото е че този закон е трудно да бъде прочетен защото просто трябва да имаш голямо желание да го намериш.

Трябва да се размърда институцията ИАРА по един или друг начин и с наша помощ да се спрът бракониерите.

Коментар

До: Re: Да обявим война на бракониерите.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
          Няма как да стане без съдействие от наша страна - независимо дали ИАРА тработи или не. Саморазправата не е вариант, но и да седиш и да гледаш как някой вади мрежи пълни с риба, а ти седиш с въдичката на стръв и си викаш 'днес не е ден за риболов' е мако глупаво.
          Миналия месец направих забележка на 2 ма младежи защо ловят маломерни пъстърви в забранена река и те ми казаха -ааа така ли ние не знаем, че е забранена и избягаха.
          Истината е, че повечето риболовци дори не четът закона и не ги интересува,
          другото е че този закон е трудно да бъде прочетен защото просто трябва да имаш голямо желание да го намериш.

Трябва да се размърда институцията ИАРА по един или друг начин и с наша помощ да се спрът бракониерите.
          Колега много си прав,но все пак лапетата с петте хванати рибета не са ни ощетили толкова колкото тея с мрежите дето вадят яко и после хоп на рибната борса по 10 лева килото.Защото истинските бракониери закона го знаят по-добре и от нас,но не го спазват.
          Незнам аз съм оптимист и смятам ,че въпреки всичко ако човек забележи нещо подобно трябва да сигнализира на съответния орган,а пък за бездеиствието им смятам че няма да е още дълго,все пак ЕС ни налага доста точки които трябва до спазваме.
          Е,аз си казах оптимист съм

Коментар

За оптимизма си прав,
            и аз все си мисля че някой ден нещата ще се променят,
            няма значение колко риби си хванал според мен важното е как - ако е с въдица ОК не виждам проблем - но ако си с мрежа, с ток и т.н си е бракониерство и трябва да бъде наказано.
            Децата също трябва да се възпитават от малки, а не да ги учим как се лови с "парашут".
            Във връзка с това се сетих едно Ромче на една рекичка. Гледаше детето как лова и го чух да казва на другото "ей това ми е мечтата".

Системата трябва да се размърда по някакъв начин - е сега например пъстървата е забранена - аааа къде го пише. От дете се занимавам с компютри интренет и т.н. но в сайта на ИАРА не мога да се оправя и да намеря каквото и да е.

Коментар

Първоначално публикуван от ccceco Преглед на мнение
              ..............а пък за бездеиствието им смятам че няма да е още дълго,все пак ЕС ни налага доста точки които трябва дa спазваме.............
              Колега,леко сме далеч от ЕС!Скоро време,ако не ни изгонят от там и на Европейския Съюз ще видим сметката!За оптимизма,нищо лошо даже е похвално!

Коментар

Колеги Риболовци ето за какво става въпрос.
                http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=32963
                И това не е единичен случай, хайде кажете какво да правим, и аз ходя там понякога - има ли смисъл да ходя пак ???

Коментар

Колеги как да обявим война на бракониерите.като органите които трябва да ги хващат си затварят очите. Да неби да незнаят кой е бракониер във гората и кой в реката.А лично тези органи направиха гората на поляни.Мой приятел ми беше казал сега е по добре да си горски а не митничар.Извинявамсе ако съм обидил някого но е факт има и много съвестни между тях.

Коментар

Ами тя и анкетата беше защо,как,кога,истината.Много питат как други пък,кога ама е крайно време да си кажем истината в очите. ЗащоАми защото след нас и потопа ще изглежда смешен.Ако не спрем унищожението на природата тя ще ни унищожи нас.Винаги съм се питал,какво е да си риболовец и от доста време насам си го представям така.Риболовец е този които отива с ясната мисъл,че ще вземе толкова колкото ще изяде за едно ядене и всичко останало ще пусне за да има какво да улови и на следващият път.Следя форумите за лов и риболов непрекъснато се увеличава липсата на такъв.Защо ли
                    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!

Коментар

Цялата работа идва от бомбите и тока И преди е имало мрежи обаче риба имаше .Окакто гърмят и бият с ток рибата риба няма да клъвне на въдица
                      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        Колеги Риболовци ето за какво става въпрос.
                        http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=32963
                        И това не е единичен случай, хайде кажете какво да правим, и аз ходя там понякога - има ли смисъл да ходя пак ???
                        И по Дунава е същото

Коментар

В цяла България е същото но в задачата се пита до кога.

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                            В цяла България е същото но в задачата се пита до кога.
                            Ми много просто -докат борсите искупуват риба маломерна и риба и със не ясен происход така ще е Да забранят промишления риболов под всякаква форма да видим нямали да има риба

Коментар

Промишленият риболов е доста печеливш бизнес не вярвам да го забранят.

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                                Промишленият риболов е доста печеливш бизнес не вярвам да го забранят.
                                Поне за река Дунав могат да забранят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X