Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обявим война на бракониерите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да обявим война на бракониерите.

Щом куката е в устата на рибата какъв е проблема каква е куката

Коментар

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
      Щом куката е в устата на рибата какъв е проблема каква е куката
      Самата идея на "спортния" или "любителски" риболов е следната:
      Да накараш(излъжеш) рибата да дойде и да захапе кука на която си сложил червейче, царевичка, блесна, муха или каквато и да е друга стръв.

В този вид риболов положението е различно.
      Той се извършва основно в зимните месеци, когато рибата е групирана на определени места. Тогава всичката риба от голям район се събира на едно място. Те стоят с глава срещу течението и са буквално една до друга.

Риболова се състои в това да пуснеш куката по течението, тя минава през ятото и закача нещо.. обикновено е около устата по простата причина, че всички риби са с глава срещу течението.
      Няма нищо спортменско в това да закачиш случайно риба.

Другото по-неприятно е, че по този начин се лови голямо количество риба, което обикновено е значително над 3-те килограма, разрешени за един излет.

Коментар

Може да се направи една разходка до някой язовир,а вечерта да се спретне едно капанче на мрежарите. Доста от тях са самите горски. Виждал съм такива на Голям Беглик. Жалко ,че нямах добър обектив за фотоапарата.Но сега съм подготвен за снимки от километри.С новия си обектив мога от 5 км. да снимам въшка в главата на циганин.

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
          Може да се направи една разходка до някой язовир,а вечерта да се спретне едно капанче на мрежарите. Доста от тях са самите горски. Виждал съм такива на Голям Беглик. Жалко ,че нямах добър обектив за фотоапарата.Но сега съм подготвен за снимки от километри.С новия си обектив мога от 5 км. да снимам въшка в главата на циганин.
          Браво колега само така.Снимайте и пращайте на саита на ИАРА нека се видят там горките горски,че няма кой да им увековечи подвизите.
          Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
          На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
          Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

А за това какво да кажем. според вас на колко са години.
            Прикачени файлове

Коментар

Не зная на колко години са,но виждам,че на никой не му пука за тези дървета освен на такива като нас. Така е защото тези отрязани дървета ще платят заплатите на 25-30 некадърника в тази държава.

Коментар

Аз съм ловец. на това място имаше много хубава пусия. плодовита а сега останаха поляни за пикник. напълниха джоба на някой горски. извинявам се за правописа.

Коментар

Лошото е ,че не е някой. На такова хоро винаги са се хванали доста хора.А къде е мястото ???

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                    Лошото е ,че не е някой. На такова хоро винаги са се хванали доста хора.А къде е мястото ???
                    с Граматиково раевата така се казва мястото.

Коментар

• До: Да обявим война на бракониерите.

"И рибар съм и ловец съм", риболовци с главно Л не знам вече на кой господ да се моля.Аз съм от Казанлъшкият край. При нас знаете е язовир Копринка, хубав чист с големи възможности за въспроизвотство.Има ли сила на тази грешна земя която може да спре мрежарите?Няма!Говоря с много мъка, защото нито горски нито ловни не искат да си гледат работата.Язовира не бил на ловно не бил на горско не бил на язовири и каскади нито на енергото.Е значи е на мрежарите.
                      ,
                      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

• До: Да обявим война на бракониерите.

Първоначално публикуван от the shaman Преглед на мнение
                        Самата идея на "спортния" или "любителски" риболов е следната:
                        Да накараш(излъжеш) рибата да дойде и да захапе кука на която си сложил червейче, царевичка, блесна, муха или каквато и да е друга стръв.
                        В този вид риболов положението е различно.
                        Риболова се състои в това да пуснеш куката по течението, тя минава през ятото и закача нещо.. обикновено е около устата по простата причина, че всички риби са с глава срещу течението.
                        Няма нищо спортменско в това да закачиш случайно риба.
                        Мисля, че истината за този начин на ловене на риба - с малка гола тройка и плувка, е друга. Правил съм много и различни експерименти за изясняване на това явление и изводът ми е, че някои видове риба - предимно скобарът, възприемат малката драскаща по дъното тройка като някаква естествена храна, затова обикновено куката се намира в устата на уловените риби. Като едно от доказателствата мога да посоча, че успешното приложение на този метод има изразен сезонен характер, докато скобарът целогодишно се движи на стада и обитава същите места по реката.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X