Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обявим война на бракониерите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да обявим война на бракониерите.

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
    Много се радвам,че прегърнахте идеята ми за война със бракониерите.Дай боже да продължим във същия дух.Нека не им даваме преднина и въздух,та да се почувствуват и те като застрашен вид.
    Как по-точно бихме се приборили при положение,че имат власт?Жив пример е Ямбол,местност гърлата.Масово се пускат сетки,но няма как да се извадят от ИАРА.Въпросният наемател на обекта е забранил категорично влизането на служители на ИАРА през бариерата.Даже сега обмислял да забрани нацяло риболова там!Тази информация я имам от охраната на бариерата.То там му е бащиния и прави каквото си иска.Незнам как ще го направи това при положцение,че е разрешен риболова целогодишно от Министерство на земеделието и храните!
    Последно редактирано от STROIL; 28-11-09, 16:40. Причина: Допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      Как по-точно бихме се приборили при положение,че имат власт?Жив пример е Ямбол,местност гърлата.Масово се пускат сетки,но няма как да се извадят от ИАРА.Въпросният наемател на обекта е забранил категорично влизането на служители на ИАРА през бариерата.Даже сега обмислял да забрани нацяло риболова там!Тази информация я имам от охраната на бариерата.То там му е бащиния и прави каквото си иска.Незнам как ще го направи това при положцение,че е разрешен риболова целогодишно от Министерство на земеделието и храните!
      Именно! Според мен това е един от примерите, в който нещата "някакси не се връзват". За всички Ямболци е ясно кой държи Гърлата, а в неговия свят нещата изглеждат доста по-различно ....

Коментар

Първоначално публикуван от _Mitaka Преглед на мнение
        Именно! Според мен това е един от примерите, в който нещата "някакси не се връзват". За всички Ямболци е ясно кой държи Гърлата, а в неговия свят нещата изглеждат доста по-различно ....
        Да бе това е Муню Тодоров ама има една подробност,че е частна собственост закупена от въпросния Муню за крупната сума от 250 000 лв.И сега там той коли и беси.Не е луд този който изяжда зелника а този който му го дава.Вината е във корумпираните управници които му подариха "Гърлата"и се облажиха доста добре.От дете ходех на риболов там но сега не мога защо лиВъв всеки град или село има по един или повече Мунювци благодарение на нашето търпение и толерантност или може би най-точно СТРАХ.
        Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
        На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
        Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Да бе това е Муню Тодоров ама има една подробност,че е частна собственост закупена от въпросния Муню за крупната сума от 250 000 лв.И сега там той коли и беси.Не е луд този който изяжда зелника а този който му го дава.Вината е във корумпираните управници които му подариха "Гърлата"и се облажиха доста добре.От дете ходех на риболов там но сега не мога защо лиВъв всеки град или село има по един или повече Мунювци благодарение на нашето търпение и толерантност или може би най-точно СТРАХ.
          точно така СТРАХ,живеем в страна в която страха има водеща роля,защо ли
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Донякъде съм съгласен с изказването за страха на хората. Но само донякъде. Да, факт е, че като си ходим за рибка в повечето случаи не можем да се противопоставим на бракониерите, а какво остава на т.нар. "Муньовци", които дерибействат на местна почва. Но според мен нещата се коренят в нещо друго, което е още по-лошо от страха на хората и то е, че не сме едно цяло, не сме обединени в името на общата ни страст и хоби. Познавам десетина ямболци, които са активни риболовци и с тях сме говорили и сме се разпитвали дали има под някаква форма някакво обединение (риболовен клуб или местно сдружение или каквото и да е от този тип), в което на момента бихме станали членове. Отговорът винаги е отрицателен Или поне аз (ние) не зная за съществуването му. Нека се замислим всички ние, дали ако има един местен СИЛЕН Ямболски риболовен клуб, ако всички ние членуваме там (но със сърцата си, а не защото така е модерно) и се борим за интересите на риболовците от региона, дали няма да е мъничко по-трудно на местните Муньовци, на местните дерибеи, та и на бракониерите, да си разиграват конете както и където пожелаят за НАША сметка?!?!

Нека се замислим всички ние по този въпрос, според мен истината е в силни местни рибарски сдружения, които имат своя законов статут, определени права и задължения. Ако това е факт, убеден съм, че нещата няма да бъдат толкова черни, колкото са сега ...

Коментар

Re: Да обявим война на бракониерите.

Рай за бракониерите са забранените реки.
              Защото нормалните риболовци не ходят там, ИАРА също не ходят съответно няма кой да им пречи.

Избиха рибата с ток по Златна Панега , Треклянска река и не само там,
              Въпроса е къде ни отиват парите и къде ще ходим за риба при положение, че само бракониерите се възползват от зарибяванята. Всички средства от фондове и приходи от риболовци отиват за да храним бракониери.

И след като извадиха балканката по време на размножителния и период сами се сещате какво ще ловим февруари а и за напред.

Много жалка Българска картинка.

Коментар

Донякъде съм съгласен с изказването за страха на хората. Но само донякъде. Да, факт е, че като си ходим за рибка в повечето случаи не можем да се противопоставим на бракониерите, а какво остава на т.нар. "Муньовци", които дерибействат на местна почва. Но според мен нещата се коренят в нещо друго, което е още по-лошо от страха на хората и то е, че не сме едно цяло, не сме обединени в името на общата ни страст и хоби. Познавам десетина ямболци, които са активни риболовци и с тях сме говорили и сме се разпитвали дали има под някаква форма някакво обединение (риболовен клуб или местно сдружение или каквото и да е от този тип), в което на момента бихме станали членове. Отговорът винаги е отрицателен Или поне аз (ние) не зная за съществуването му. Нека се замислим всички ние, дали ако има един местен СИЛЕН Ямболски риболовен клуб, ако всички ние членуваме там (но със сърцата си, а не защото така е модерно) и се борим за интересите на риболовците от региона, дали няма да е мъничко по-трудно на местните Муньовци, на местните дерибеи, та и на бракониерите, да си разиграват конете както и където пожелаят за НАША сметка?!?!

Нека се замислим всички ние по този въпрос, според мен истината е в силни местни рибарски сдружения, които имат своя законов статут, определени права и задължения. Ако това е факт, убеден съм, че нещата няма да бъдат толкова черни, колкото са сега ...
                Митак аз ще стана член на такова истинско сдружение но нямам време да го организирам и узаконя.Ако някой се навие с удоволствие ще помогна с каквото мога.
                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

На мен ми се върти една идея много отдаван да си направя един топуз с с една халка и някоя друга закачка и да почна да си троля в язовира доста мрежи могат да се хващат така.

Коментар

Митак аз ще стана член на такова истинско сдружение но нямам време да го организирам и узаконя.Ако някой се навие с удоволствие ще помогна с каквото мога.
                    Именно, за съжаление и аз съм на този хал, а и основно съм доста далече от Ямбол затова само се ослушвам ако някой подеме такава инициатива, моментално се включвам. Яд ме е, че нямам физическата възможност откъм време, но явно на доста от нас това е обща болка

Коментар

Именно, за съжаление и аз съм на този хал, а и основно съм доста далече от Ямбол затова само се ослушвам ако някой подеме такава инициатива, моментално се включвам. Яд ме е, че нямам физическата възможност откъм време, но явно на доста от нас това е обща болка
                      Ако ловиш основно на изкуствени примамки.. прегледай това:

http://starividri.org/index.php?page=23

Коментар

Първоначално публикуван от the shaman Преглед на мнение
                        Ако ловиш основно на изкуствени примамки.. прегледай това:

http://starividri.org/index.php?page=23
                        Благодаря ти за предложението, колега
                        От типовете риболов съм най-много на "ВИЕ" със спининговия риболов, сега покрай едно аверче си взех няколко воблера, блесни и силикони, ще се оборудвам и с един спининг такъм този уикенд, но честно казано не ми е присърце този риболов.

По душа съм шаранджия и това е риболова, който винаги и с кеф практикувам; също така и риболов на леко (директен и мач)

Коментар

В момента се води битка в съдът между Ага-Муню и ИАРА,за местноста Гърлата.Работата клони в полза на Ага-Муню,поради власт естественно!Щом Държавните служители не могат да се справят с него,какво устава за някакви рибарски организаций или сдружения!

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
                            На мен ми се върти една идея много отдаван да си направя един топуз с с една халка и някоя друга закачка и да почна да си троля в язовира доста мрежи могат да се хващат така.
                            а-а мрежите и на обикновен воблер кълват...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              а-а мрежите и на обикновен воблер кълват...
                              Ами витлото на мотора,както стана при на яз.Жребчево?Едвам се прибрахме с греблата!

Коментар

Във връзка с наближаващия зимен сезон:

http://bgpetition.com/ne-na-troinite-kuki/index.html

Знам, че е наивно с петиции да караме нашите управници да променят законите.. Но все пак погледнете и ако това са и ваши възгледи - дайте един глас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X