Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде на Дунава за офф-риболов

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Хайде на Дунава за офф-риболов

на дунава някой пробвал ли го е щото ме съмнява дали ще има ефект

Коментар

Пробвано е миналата година
      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Ха, ти върна ли се от Дунава?Какво направи?
        Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
          Ха, ти върна ли се от Дунава?Какво направи?
          Да ти кажа аз какво направих.Видя,че джипа е пълен с бали нали?Мехата искаше да му занеса сол и бира.Да,ама ти не дойде,Багерчето и той не можел да дойде и моя милост тръгна със Сим"сомчето"!
          Първо загубих едната кутия бира,после загубих цигарите си и за капак едната биричка се пробила и ми намокрила/удавила/телефона.
          Когато отидох при бедното рибарче се случи и нова бела-скъса се жилото на съединителя на сомчето.Нито телефон,нито цигари,нито мотор!
          Нали се сещаш какви мисли и слова съм имал в главата!?
          Неволята ме научи да бягам бързо/с моите 100кг/ и тогава да яхна мотора.Без да сменям скорости никъде се прибрах по тъмно.Та това направих аз.
          Чавдар Владимиров
          0887/912075
          Ленд Ровър Диско 1
          Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
            Да ти кажа аз какво направих.Видя,че джипа е пълен с бали нали?Мехата искаше да му занеса сол и бира.Да,ама ти не дойде,Багерчето и той не можел да дойде и моя милост тръгна със Сим"сомчето"!
            Първо загубих едната кутия бира,после загубих цигарите си и за капак едната биричка се пробила и ми намокрила/удавила/телефона.
            Когато отидох при бедното рибарче се случи и нова бела-скъса се жилото на съединителя на сомчето.Нито телефон,нито цигари,нито мотор!
            Нали се сещаш какви мисли и слова съм имал в главата!?
            Неволята ме научи да бягам бързо/с моите 100кг/ и тогава да яхна мотора.Без да сменям скорости никъде се прибрах по тъмно.Та това направих аз.
            Хм, а ти ми разправяше, че комарите на Дунава изчезнали.Я виж те толкова са озверели, че вече бутилка с бира пробиват.А риба май няма ли няма.
            Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
              Хм, а ти ми разправяше, че комарите на Дунава изчезнали.Я виж те толкова са озверели, че вече бутилка с бира пробиват.А риба май няма ли няма.
              Риба има ама сичката маломерна.За една седмица висене на Дунава 1 сомче 1 платика 1 таранка 1 червенаперка и един распер хванат след дълго мъчене на маркови воблери и блесни които не дадоха резултат.Распера удари на ръждясала блесна купена преди 3 години от битаказа 50стотинки.Комари има ама не е чак толкоз страшно поне мен не ме ядат

Коментар

За първи път отидох за риба сам, но и сам войнът е войн, нали?
                Прекарах амфибията на един остров:

Натоварих всичко в лодката и сканирах по протежение на острова:

Намерих си подходящо място:

Метнах си дънните, а между тях започна да буха един распер. С люти псувни по негов адрес грабнах спининга и резултата не закъсня:

Беше яка риба и вижте к'во направи куките на воблера:

Явно това беше знак, че днес ще имам проблем с куките!

Тъкмо разкачих воблера от кепа и на най-отдалечената ми пръчка последва удар. Затичах се към нея, засякох, усетих, че се е хванала риба. Линията тръгна надясно, минавайки под 2-ра и 3-та въдица. По начина на кълване (леко подръпване) и тръгване, помислих, че е или шаранче около 5кг., или мряна, затова напънах да вадя рибата направо.
                Обачееее!!! Шок и ужас! Пред очите ми се изниза цяла товарна композиция....на около метър пред мен имаше ОГРОМЕН амур (20+), беше като прасе, с голяма и дебела опашка....красавец отвсякъде!
                Като видях с какво си имам работа, веднага отпуснах аванса и той се стрелна навътре, после го придърпах пак към мен, един колега се притече на помощ и взе кепа, а кепа изглеждаше като детска играчка пред амура и нямаше шанс да влезне в него!
                Уплашен от кепа, рибокът се стрелна пак навътре, пак го докарах до брега и тръгна наляво, после пак навътре, пак навън....и така около 10-на минути....по едно време му извадих главата, за да глътне въздух и тръгна към мен на една страна....тук вече си рекох, че е мой, натегнах аванса и почнах да навивам като с лебедка, докарах го почти до мен и както си изглеждаше като мъртво уморен, изведнъж тръсна с глава и...линията се отпусна!

Извадих въдицата и що да видя - счупена кука!

За изпускането обаче сам съм си виновен - първо - бях си забравил харпуна и второ - много бях натегнал аванса.

А распера го пуснах...в тенджера с вода да се вари , после го обезкостих и го метнах в тава да се пече с чушлета, боб, морковчета, доматки и кисели краставички:
                Последно редактирано от GODzillata; 22-08-09, 08:54.
                Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Браво колега.Освен благородно да ти завиждам друго не мога да кажа.
                  Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                    За първи път отидох за риба сам, но и сам войнът е войн, нали?
                    Прекарах амфибията на един остров:

Натоварих всичко в лодката и сканирах по протежение на острова:

Намерих си подходящо място:

Метнах си дънните, а между тях започна да буха един распер. С люти псувни по негов адрес грабнах спининга и резултата не закъсня:

Беше яка риба и вижте к'во направи куките на воблера:

Явно това беше знак, че днес ще имам проблем с куките!

Тъкмо разкачих воблера от кепа и на най-отдалечената ми пръчка последва удар. Затичах се към нея, засякох, усетих, че се е хванала риба. Линията тръгна надясно, минавайки под 2-ра и 3-та въдица. По начина на кълване (леко подръпване) и тръгване, помислих, че е или шаранче около 5кг., или мряна, затова напънах да вадя рибата направо.
                    Обачееее!!! Шок и ужас! Пред очите ми се изниза цяла товарна композиция....на около метър пред мен имаше ОГРОМЕН амур (20+), беше като прасе, с голяма и дебела опашка....красавец отвсякъде!
                    Като видях с какво си имам работа, веднага отпуснах аванса и той се стрелна навътре, после го придърпах пак към мен, един колега се притече на помощ и взе кепа, а кепа изглеждаше като детска играчка пред амура и нямаше шанс да влезне в него!
                    Уплашен от кепа, рибокът се стрелна пак навътре, пак го докарах до брега и тръгна наляво, после пак навътре, пак навън....и така около 10-на минути....по едно време му извадих главата, за да глътне въздух и тръгна към мен на една страна....тук вече си рекох, че е мой, натегнах аванса и почнах да навивам като с лебедка, докарах го почти до мен и както си изглеждаше като мъртво уморен, изведнъж тръсна с глава и...линията се отпусна!

Извадих въдицата и що да видя - счупена кука!

За изпускането обаче сам съм си виновен - първо - бях си забравил харпуна и второ - много бях натегнал аванса.

А распера го пуснах...в тенджера с вода да се вари , после го обезкостих и го метнах в тава да се пече с чушлета, боб, морковчета, доматки и кисели краставички:
                    тия куки са готени по принцип,но за гьол!имам почти идентичен случаи със същите куки и също почти толкова голям рибок!и от тогава предпочитам по скъпи но по качествени куки!макар че за амура здрава кука няма!

Коментар

Има,има-Гамакатцу,около 15 градуса наклон на жилото към стеблото-прави,с лек орлов връх.Онзи ден прибрах един около 6 кила тъдява.С ухо-плетено за повод и жилава сопа.Верно е голям скутер амура,мислех,че дунавския шаран е дивака на заведението,но съм бил у лево с представите...
                      ...Ще снимам куките,но такъмите са в джипа-утре.

Коментар

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
                        тия куки са готени по принцип,но за гьол!имам почти идентичен случаи със същите куки и също почти толкова голям рибок!и от тогава предпочитам по скъпи но по качествени куки!макар че за амура здрава кука няма!

Takа де, въпрос на аванс и нерви е всичко!
                        Миналата година ми изправи кука 2 нули.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Има,има-Гамакатцу,около 15 градуса наклон на жилото към стеблото-прави,с лек орлов връх.Онзи ден прибрах един около 6 кила тъдява.С ухо-плетено за повод и жилава сопа.Верно е голям скутер амура,мислех,че дунавския шаран е дивака на заведението,но съм бил у лево с представите...
                          ...Ще снимам куките,но такъмите са в джипа-утре.
                          Това е куката! Откакто ги открих не ловя с други.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ето нещо и от мен .Петък след-обяд метнах въдиците в джипа и айде на реката .По пътя се одбих в едно село да копна за попово прасе.Да ама не няааама попови прасета.До 18ч едвам измъкнах 8 брКак да е няма се връщам я Отпраших на Дунава с пълна газ сякаш доде стигна и Дунава ще исъхнеПристигнах на залез слънце и заметнах на дълбоките места значи на 444км.До 23,30 презаредих 2 пъти но резултат нямаше Събрах си партакежа и айде 6 км надоле демек на Калимока Да ама не местото беше заето от ШуменлииКак да е запознахме се и бях поканен на тяхната маса.Като се почна едни бири идни ракии не ви е работа Часа стана 2,30 доде са свия в джипа да дремна малко (щеше де ми е трудно да опъна палатката) Сутринта забърках качамака и метнах до тях.Обаче като рекох да презаредя и трите въдици бяха в закачкаПоследва ново местене на около 800метра надолу Метнах за шарко и задрямах на рибарския стол на 2 метра от въдицитеПо едно време чувам да дрънчи нещо в съня ми отварям очи и какво да видя едната пръчка отиваше към реката .Скочих от стола и се проснах по очи левия ми крак ми беше изтръпнал и въобше не го чуствахУспях да хвана пръчката и прес това време се опитвах да се изправя на кракаНаправих една крачка и последва още едно падане кракът се едно го нямашеСледва повторно изправяне и започнах да навивам конеца шарко си опита да влезе под чуканите но не успя и драсна нагоре по течението аз вече се бях окопитил и много много не се отпусках на левия ми крак .Дръпнах шарко до брега и понечих да го взема с кепа да ама не в момента в който пусках дръжката на макарата барабана се завърташе наобратно и щарко драсваше навътре След три неуспешни опита се отказах от кепа и го измъкнах направо с кордата обаче в момента в който излезе на суша шарко направи последен напън от който куката се откачи и шарко легна на брега и ме остави да го хвана На около 50 м имаше други рибари които са набюдавали драмата като са мислели че съм загубил нещо та го търсята това е от мен за таз седмица
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от meha1971; 23-08-09, 17:07.

Коментар

Много проскубен тоя шарко.
                              Браво, браво!

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                                Много проскубен тоя шарко.
                                Браво, браво!
                                Проскубан е щото живарника ми е малак едвам го натиках вътре после голям зор доде го извадя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X