Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво оръжие има

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преди време разговарях с един професор, който ми разказа, че още през
    80та година участвал в Чехословакия в един проект за създаване на
    разузнавателен БЛА за целите на СИВ.Не мислете, че руснаците показват
    всичко най-ново по военните изложения или по Дискавари.Когато се за-
    говори за прослувутият ядрен щит на американците един руснак изтъкна
    около десет начина за справяне с него(с наличното въоражение на
    Русия).А това с роботизираните летателни или сухоземни апарати, които
    да водят самостоятелни бойни действия се мисли отдавна.Колкото и да
    се развиват тези системи успоредно с тях ще се развиват технологиите за
    смущаването им(които са доста по-евтини).Ще се получи нещо като бронята на танка и калибарът на оръдието.

Коментар

• Ми, Хантъре, няколко мнения по-нагоре съм си написал - 200 долара за играчката и още 200 за камера с предавател. Отделно приемникът и мониторът, ама това не е страшно. Проблемът е, че хеликоптер трудно се управлява и сега тренираме с тренажори и гейм-падове на компютъра.

Споменах хексогените, щото реших, че говориш за надцевки против хвърчалките в реална война. И през ум не ми мина, че искаш да стреляш по нашия хеликоптер. То само това остава...

Това, което според теб съм "сътворил" е реалността - 3 световна няма да има, но N-та локална ще има през година. И престанете с това задържане на територията. Там е друга наука. Тук говорим за полеви действия.

Пък, щом за теб кибернетиката, нанотехнологиите и изобщо техническите науки са "нещото от Дискавъри", толкова по-зле.

Какви примери да ти давам за американците, като явно не си чел история, еле пък между редовете? В редица войни са изибили 20 млн. коренно население, помляли са англичаните, после мексиканците и са си спретнали кротка аграрна държавица, докато не идват двата им златни шанса. Кой излиза единствен победител от Първата Световна? Американците. През Втората, тотално наритват япондурите, кеф ти по море, кеф ти по земя и накрая пак излизат най-отпред, докато европейците не могат да се освестят сума време. Немците и славяните си разораха континента по типичното "двама се карат, третият печели". Сега ми кажи, че не е така, ами иначе...

Стефане, ква война те гони в Могадишу?! Рейнджърите и Делта форс ходиха да гепят един генерал, щото вече не слушаше, а разузнаването им се беше пообъркало, та ги нахендри. Ама за специалните части това е нормално. Къв стратегически гаф? Чудо голямо... При такива рискови опрерации, това е резултатът. Викаш, лесно било в града, щото където и да гръмнеш все нещо ще удариш. Ама другата страна на медала е, че накъдето и да погледнеш, все стрелят по теб. Няма нужда да ти обяснявам как е от момента, в който тайната операция стане явна. И понеже американските специални части нищо не разбират, я да споменем едни безславни имена като Будьоновск, Беслан, Дубровка. Ама за кво се моря да ги пиша, като веднага ще си изсмучеш от пръстите оправдание за руската тотална некомпететност на всички нива в тези ситуации...

Ква световна катастрофа, кви пет лева в Ирак?! Всичко е как си требе и корабът потъва нормално. Най-накрая изплува стратегическият съюз Русия-Иран, а разни фашистки лобита навряха САЩ в капана им. Та, ако има някакви неприятни последствия в световен мащаб, те са, че Русия пак се гласи за евразийска хегемония, т.е. световна.

Проблемите в Ирак са политически. Като не си си оплел кошницата с Иран - така ще е. Така се владеят територии - като привлечеш значими местни или съседни деятели, за да си вържеш гащите. А, как се губят, ли? Ми, просто - като настроиш против теб същите. Та, от тая гледна точка има американо-иранска война, на територията на Ирак. И познайте кой ще я загуби. Този, дето вчера загуби и двете камари на Сената.

Съвременните конфликти от този тип се печелят още преди да са започнали. И полевите военни нямат много общо с тая работа.

Коментар

• Ето че пак не ме разбра,а виж колко простичко е.Ти вкарваш едно
        ново оръжие в действие,аз му вкарвам противодействие.Как и по
        какъв начин ще го елиминирам си е моя работа.Това е като в реалната
        война-никой не те пита с какво и как.Що ли оставам с усещане че
        освен теб други не са в час с науките,били те хуманитарни или тех-
        нически.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Много добре те разбрах. Ти му вкарваш противодействие с "птичарката", то пък вкарва противодействие на този, дето я държи и така кой колкото издържи икономически. Само дето, човекът е по-скъп от една тайванска играчка и не подлежи на едросерийно и масово производство. Единствено, което ще направиш с птичарката е, че следващият модел ще е и самонасочваща ракета срещу любителите на стрелбата по панички.

Същата работа е и с бронетехниката:
          - дебела броня - бронебойни снаряди - още по-дебела броня - още по-бронебойни - ептен дебела композитна броня - кумулативни снаряди - динамична броня - тандемни снаряди. Накрая - изместване приложението на танковете от нападателни в поддържащи средства и търсене на ново поле за изява.

Та, работата е, че БЛАтата от дистанционно управляеми разузнавачи отиват към автономни нападателни платформи и това е неизбежно. Пък ти ми говори как ще ги сваляш с прашки.

Надпреварата във въоръжаването е като еволюцията на живота - не е плавно и стабилно развитие, а скокове, падове и безинтересни плата.

Усещанията са строго субективни и не мога да тълкувам твоите

Коментар

• Е тогава ще чакам следващият ти модел с ракетката,дано до тогава съм му измислил противодействието.В краен случай най-простото
            решение.А това за усещанията-нали ти си крайният и най-компетентен
            фактор.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Това за нашия хеликоптер го давам само като илюстрация какво правят разни майтапчии в свободното си време, пък който може, да екстраполира какво правят военните.

Няма да пускаме ракети срещу вас, въпреки, че не е сложно да се направи за еднократна употреба. Няма и да слагаме дъски с пирони, за да спираме джиповете, щото нашето е игра, ако някой е забравил и говори за ловни пушки...

Обаче, вече се заяждаш и по-нататък няма да ти отговарям на емоционални мнения.

Коментар

• Е, поне тука руснаците строяха заводи и институти. Американците - затвори и грабища. Да се чудя ли коя хегемония да приветствам?
                Не подценявай проблемът Ирак. Това е катастрофа. През следващите 12-18 месеца партайгеносе Буш ще обяви победата и ще избяга от Ирак. Той ми го каза. Така или иначе в общи линии ще приключи всичко до изборите през 2008, ако не го свалят преди това. Но който не гледа ЦНН така и няма да научи за славната победа на доблестното хамериканско оръжие. Ще продължи да си мисли че някой просто е бит, ебан и изхвърлен от пустинята верно сред Страх и ужас. И понеже целият свят ще знае именно това, на Америка няма да и остава друго освен следващите 10 - 15 години да си стои в къши и да не може да воюва с никого. Толкова повече че тя вече не може. Виж края на виетнамската война и политическите, в това число вътрешните и последствия за американската политика. Край с еднополярния модел на света. 15 години след Историческата Победа на американското могъщество. Това ли не е катастрофа? И то мигновенна. За целия свят при това, защото ще последва естествен многополярен хаос. В който бързо се забъркват войни, в това число и световни. Нямай грижата. Войната е като вирус - появи ли се веднъж - няма спиране. Все ще намерят за какво.
                А от красивите самодвижещи се машинки в магазина за играчки до селскостопанските им братя има много хиляди долари. Макар че някои са на една и съща платформа като Ямахите например Въртолетчетата. От тях до бойните има освен стотици хиляди долари и наистина секретни алгоритми и дребни та също секретни технологични подробности. Това просто не е лъжица за всяка уста слава богу. Но че идват - идват. И противодействието им естествено.

Коментар

• Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                  Това за нашия хеликоптер го давам само като илюстрация какво правят разни майтапчии в свободното си време, пък който може, да екстраполира какво правят военните.

Няма да пускаме ракети срещу вас, въпреки, че не е сложно да се направи за еднократна употреба. Няма и да слагаме дъски с пирони, за да спираме джиповете, щото нашето е игра, ако някой е забравил и говори за ловни пушки...

Обаче, вече се заяждаш и по-нататък няма да ти отговарям на емоционални мнения.
                  Да ти кажа това с вертолета не е толкова просто. В света има 2 (две) фирми които използват за снимки радиоуправляуми вертолети и там машинките определено не струват колкото казваш, а и наема е от порядъка на 50-100 хиляди долара на час!
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• Онези машини струват повече, еле пък заради камерите с оптиките, сервото и стабилизаторите. Ама онова са за професионални, че и художествени снимки. Това, за което говоря снима колкото да видим къде кой шава и как се е намърдал. Това е напълно достатъчно.

Стефане, кво ми говориш за цени, като има кой да ги плаща? Айде, да не вадим ценоразписите на ВМЗ. Имам впечатления средно колко струват "иглите, стрелите и РПГ22, барабар с изстрела си". Цени от 200 долара са несериозни, но докато вие разправяте как "те, такво дживотно нема", ние си го пилотираме и резултатът е обещаващ. Щом нямате въображение какво правят военните, ваша грижа. Самоуспокоявайте се, че това са технологии, които на практика са неприложими...

Кво драматизираш за катастрофата в Ирак? За едни е катастрофа, а за други е триумф. Едната стратегическа групировка вече съвсем се демаскира. Руснаците превзеха Израел отвътре, иранците го биха отвън, сега остава да си пуснат една т.нар. ислямска революция и в Ирак и познай кой ще владее Близкия Изток отсега нататък. А, близкоизточната материя за американците е твърде сложна. Никога не са били силни там и това как фино ги изработиха ингилизите през 79-а, само го доказва. В заключение - честито на печелившите. Русия най-сетне излезе стабилно в Индийския океан, косвено сложи ръка на Ирак и успоредно започна да извива ръцете на Европа. Гледай само къв цирк става с енергийните игри в ЕС. Руснаците като не ги пуснеш през вратата, ще ти влязат през прозореца... барабар с рамката и по метър стена около нея... Единствената драма е, че новият хегемон ще е бързо забравеният стар такъв.

Коментар

• А бе не мисля. В Индийския океан тепърва има да става много голяма беля. Солената вода нахълтва във водоносните слоеве и в Бангладеш няма какво да пият 350 милиона души. Те ти голяма война из цялото индо-пакистан, и Русия едва ли мечтае да стане рефер.
                      А в Ирак вече е късно за ислямска революция. Няма да помогне. Вече са се хванали за национално-освободителните идеи, даже и да са секто-освободителни. Те не правят разлика. После ще си приберат Кувейт щото той е нещо като Македония - зорлем откъсната провинция, и ще се почне. Освен това американците излъгаха и Турция. Сега кюрдите ще си направят държава, и окончателния разпад на Отоманската империя почти ще се случи. Разправях още преди войната, ама кел файда. Интересно за кво тогава хвърлят пари да подслушват интернета. Така че има да се случат още много чудеса и да се врътнат много фрактали. Не знам дали ще стане толкова чисто колкото го каза.
                      В цялата история ми е много смешно само поведението на Европа. Поне в глупостта си е наистина единна. Ама какво да искаш от изкуфяла бабичка с напреднала остеопороза. Пада и се прочее. Па е и наистина смешно. Само Германия ще кяри нещо от цялата работа заради старинната идея за обща немско - руско държава. Нали и руснаците са добродушни, що да не им бутнат малко. Пък и една трета от населението в крайна сметка е от славяни. Вчера понемчени, 300 години не са срок за генетиката

Коментар

• 6.5 страници от 7те в тази тема нямат нищо общо с оригиналният въпрос! добра работа колеги, най якия oftopic до сега тука май

чехкини и италианки и една две американки па и канадка имам.

и една българка и си мисля за втора

и швабка седи в гардероба

изобщо МВР иде при мен като имат нужда от припаси....

Коментар

• Стефане, ти хубаво не мислиш, обаче в момента Секретарят на Съвета за национална безопасност на Иран официално посещава за трети път тази година руския си колега - другаря Игор Иванов. Сигурно освен да се посмеят на американската следизборна обстановка може да обсъдят ядрената програма и някои други "переспективни направления".

А, това че руснаците нямат аспирации към стабилен излаз в Индийския океан, щото там ще стане много страшно, няма да го дискутирам даже.

Коментар

• Нямам идея какво обсъждат. Нали вече пуснаха в производство центрофугите, сега няма за какво да говорят. Трябва просто да сглобят още и да чакат. Може би кашата със средноазиатските републики. Не мисля че Русия иска да ги храни пак, а Иран от куртоазия все нещо трябва да прави. Щото пък в Джезказган и Фергана си е чисто ад и много ранен феодализъм. А освен памук друго нама. Дънките вече не са мода, и това не трябва на никого. Освен дето няма вода. Не знам и какво да правят в Индийския океан. Хем Индия още не се е превъоръжила, хем нефтопроводите още се строят. Само главоболия. Кат му дойде времето ...

)) Ама ти кво очакваш? Списък на цевите и количествата боеприпаси? Които имам? Че то районния прокурор дава мило и драго за поне да разбере с коя ръка стрелям и пак не го огрява, пък тука сичко на тепсия ...)) Човекът който зададе въпроса има всички оправдания за това - виж на какви години е, ами ти кво имаш на ум, а?))
                            Добре де. Имам и двайсетина джобни ножчета, няколко са интересни. И изобщо джобните ножчета ме кефят свръх много, жалко че нямам пари за колекция.

Коментар

• Само стой и гледай какво ще става тепърва в руско-иранските отношения и изобщо в Близкия Изток. И после да не кажеш, че не си бил предупреден

Това за памука и за дънките не го разбрах. Навремето ни набиваха в главите, че памуковите влакна са почти чиста целулоза и като такива са стратегическа суровина, щото нали се сещаме от какво се прави горивото на всички огнестрелни боеприпаси...

Коментар

• А стига бе, вече и космическите ракети ли ще са барутни? Ебати регреса. С такива фишеци си играят само американците още, ама те като станат критерий за ракетни програми, верно тежко му на света.
                                Не се сещам за кво друго толкоз барут ...)
                                Ммм ... Не съм сигурен че скоро ще стане кой знае какво. Арабите не са се променили, стоят си просто мързеливи и дребни тарикати. По цигански. Обаче руснаците спряха да хранят с лъжичка право в устата всеки който го мързи да стане и сам да си обере бостана. Май закриха авантата.
                                Бе, чакай да се сбият хубаво, пък ще видим. Мене ако питаш, те още не са наясно кой с кого ще се бие и против кой друг. За какво никога няма да се замислят, щото все едно алах бил един. На мене поне ми е много любопитно. Обаче с голямо нетърпение всъщност чакам момента в който дневните загуби ще превишат раждаемостта. Тогава и ще повярвам че белите които ще им дават оръжие са си върнали разсъдъка и цивилизацията ни може би има още един шанс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X