Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нарезна ловна пушка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на нарезна ловна пушка

Образци - бол. Но наистина ще трябва уточнение на бюджета.
    Аз от лятото съм в дилема дали да почна да събирам едни 38 000 (тридесет и осем хиляди) лева , или да не се `абя...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Добре де, критериите ясни, ама основния не ми е ясен - ценовия клас. Ако имаш 5к, можеш да купиш чисто нова СЛР-95 за 400 лв, можеш да вземеш и ХК за 4хил лева.

Да,има такова животно. Един колега ти каза СЛР дълга цел. Моето мнение е СЛР къса цев. Много са разпространени, в три калибъра, като най-добрия естествено е 7.62х39. Надали ще е проблем да откриеш приятели или колеги с двете и да направиш тест на късата и дългата цев някоя неделя в балкана. Резервни части и аксесоари - бол. Приклади, ложи, полуложи, релси, фиброоптични мерни прибори...... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=142081
      Прав си, цената винаги има значение, но искам да си изясня повече неща за качествата на дадени образци, от тях да си избера някои и да стесня кръга, и тогава вече ще преценям колко пари да дам и за кое.Дай конкретен модел, данни и впечатления за него от марката НК.Да ти кажа тука покрай нова година видях няколко човека с блазери и едната я разглеждах(не съм стрелял с нея), казват че са много добри, скъпи са и стават даже да се показваш с нея, ма някак си не е моя тип, липсва ми армейския елемент.Иначе добре прикладвам с нея и така лекичка ми се видя.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Образци - бол. Но наистина ще трябва уточнение на бюджета.
        Аз от лятото съм в дилема дали да почна да събирам едни 38 000 (тридесет и осем хиляди) лева , или да не се `абя...
        Ми според мене не се хаби, освен ако не ти предоставя някви изключителни предимства при евентуални бойни действия или ако не си колекционер и не е с изключителна колекционерска стойност.
        Всеки трети е шести

Коментар

Тя си има всякакви достойнства, откъдето и да я погледнеш, ма аз нямам никакъв шанс за толкова пари за пушка.
          ...Та няма да се абя - де.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз като лаик, но мераклия да стана ловец и да имам няколко пушки искам да питам нещо. Нарезната не е ли по-скоро за 2ро пушкало? Струва ми се, че има доста по-стеснено приложение от гладкоцевните. Може би някоя комбинирана екзотика, но в крайна сметка не са тип военни. То с това освен прасета и елени /като лаик не знам дали изобщо се стреля по това благородно животно по легален начин/, какво друго може да се гърми? А и прасетата с оптика не са ли малко спорадични? Все пак ми се струва, че в храсталаците не е много удобно за нарезно? Наистина с джепането става нещо подобно, няма съчми и снопове, но пак... Пернати, зайци и прочее освен с .22 няма да остава нищо от тях, а? Не са ли и трудни за целене ако се движат, пък било и с бързомерец. Може би за отстрел на чакали и вълци? Какви са реално предимствата на нарезната, като се абстрахираме от усещането, че наподобява бойно оръжие, което не е и много като да е факт... занижени показатели и прочее? Не разбирам много, та за това се възползвам да попитам в тази тема, интересно ми е като цяло.

Коментар

Ми цената ще е максимум колкото на най-купуваните дръгели на горубляне и то ако е от западен производител и покрива всичките ми изисквания.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Аз като лаик, но мераклия да стана ловец и да имам няколко пушки искам да питам нещо. Нарезната не е ли по-скоро за 2ро пушкало? Струва ми се, че има доста по-стеснено приложение от гладкоцевните. Може би някоя комбинирана екзотика, но в крайна сметка не са тип военни. То с това освен прасета и елени /като лаик не знам дали изобщо се стреля по това благородно животно по легален начин/, какво друго може да се гърми? А и прасетата с оптика не са ли малко спорадични? Все пак ми се струва, че в храсталаците не е много удобно за нарезно? Наистина с джепането става нещо подобно, няма съчми и снопове, но пак... Пернати, зайци и прочее освен с .22 няма да остава нищо от тях, а? Не са ли и трудни за целене ако се движат, пък било и с бързомерец. Може би за отстрел на чакали и вълци? Какви са реално предимствата на нарезната, като се абстрахираме от усещането, че наподобява бойно оръжие, което не е и много като да е факт... занижени показатели и прочее? Не разбирам много, та за това се възползвам да попитам в тази тема, интересно ми е като цяло.
              Ми комбинираната не мисля, че е екзотика.Познавам ловец, който точно с комбинирана чз ловува(освен пернато), и на който се възхищавам като ловец, защото е ловец, а не месар.Има много добро зрение и е в състояние да произведе точен изстрел до 200м.Пушката му е без оптика.Човека казва, че има право само на един точен изстрел и винаги животното трябва да има шанс.Ако го изпусне лошо няма.Аз м/у другото съм проходил в средите на месарите и отдавна съм се отвратил от техните прийоми и начина им на мислене.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-01-13, 09:15.
              Всеки трети е шести

Коментар

Taка е това с месарите. А екзотика казвам, защото все пак не са така често срещани и разпространени. В крайна сметка остава въпроса, какво ще се ловува най-вече...

Коментар

Според мен месарите са 90%,добре че има и достойни.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Да си дам и аз моите 5 пари по темата:

Препоръчвам на колегата да си взема като за начало един СЛР, независимо с каква дължина на цевта, но задължително втора употреба. Така след време при желание ще може да го продаде с мин загуба. Има много по форумите, така че избора е голям. Да го носи 1 сезон на лов, да му се радва като си спомня казармените години, да си стреля за кеф и т.н. След това време сам ще може да реши какво оръжие му трябва съобразно лова, който практикува, изисквания, които има към оръжието и бюджета с който разполага.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

СВТ-то е старо армейско оръжие, Беркута е съвременна карабина в която има смели конструктивни решения.Цевта им е равна или с10мм. по-малка от на СВД не съм сигурен, но като цяло много ми хареса.Ако имах възможност бих си купил.Мисля че в България ще е над 1500лв ама не не съм срещал помагазините.Сигурно в Пловдив при вносителя руското ловно може да се пита.
                      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                        Да си дам и аз моите 5 пари по темата:

Препоръчвам на колегата да си взема като за начало един СЛР, независимо с каква дължина на цевта, но задължително втора употреба. Така след време при желание ще може да го продаде с мин загуба. Има много по форумите, така че избора е голям. Да го носи 1 сезон на лов, да му се радва като си спомня казармените години, да си стреля за кеф и т.н. След това време сам ще може да реши какво оръжие му трябва съобразно лова, който практикува, изисквания, които има към оръжието и бюджета с който разполага.
                        С радост приемам съвети от хора като тебе и ще си позволя да ти задам въпрос.Понеже вече няколко пъти ми препоръчаха колегите тука слр, та дай съвет ако реша да избирам м/у слр с по-дълга цев, тигър и сайга, кое от трите?

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
                        СВТ-то е старо армейско оръжие, Беркута е съвременна карабина в която има смели конструктивни решения.Цевта им е равна или с10мм. по-малка от на СВД не съм сигурен, но като цяло много ми хареса.Ако имах възможност бих си купил.Мисля че в България ще е над 1500лв ама не не съм срещал помагазините.Сигурно в Пловдив при вносителя руското ловно може да се пита.
                        Днес след като ми спомена за беркут, на сайта на миш-маш гледах, но не видях такова нещо.Видях някакъв медвед, който ми заприлича на външен вид на картинките, които ми излязоха в нета при търсенето за беркут.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-01-13, 09:15.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Щом имаш такъв бюджет, това е доста добре, понеже повечето хора нямат възможност и искат за 300 лева да вземат пушката чудо. Щом те влече образец, близък до армейския, намери някой колега с СЛР и постреляй. Имат 2 калибъра .223 и 7.62х39, като втория е за предпочитане. Изпитан и доказан през годините. И най-разпространен. Имат вариант с къса и дълга цев. Избери си калибър и цев. Преди казах че струват около 400 лева - объркал съм се, новите са около 500. Можеш да си смениш приклада (но в никакъв случай не български) с по-удобен и регулируем, ръкохватката също с по-удобна. Ложа и полуложа от алуминий с релси. Пластмасови прозрачни пълнители (но в никакъв случай не български). Бързомерец качествен. Едноточков ремък. Фибро оптични мерни прибори. И си 6 точки за доста ниска цена. Лично мое мнение (противно на всички мнения) е, че мерната линия трябва малко да се вдигне, има си недостатък, но си има и предимства, които са дълга тема и не желая да обсъждам и и едва ли не да убеждавам някого.

Ето снимки на БГ пълнител и приклад на фирма в близост до Казанлък, които не стават за нищо, трябваше доста шлайфане и напасване и издържаха в реална обстанавка точно един ден и 0 изстрела:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:2
Размер:326.8 КБ
ID:5443615Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:205.7 КБ
ID:5443617
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Понеже изискванията ти се свеждат основно до това карабината да е самозарядна и да е нещо "военноподобно" и аз смятам, че един СЛР най-точно ще отговаря на условията. Виж и това http://isd-bg.com/MP15223 също стил "милитари", става за спортни и ловни цели

Коментар

Дали СЛР-а ще бъде с къса или дълга цев е въпрос само на лично предпочитание, понеже по мое мнение това не влияе на групираността на попаденията. Там играят други фактори. Лично аз предпочитам късия вариант, понеже е по-компактен, но в касата си имам дълъг, понеже ми е подарък.
                              Препоръчвам СЛР поради достъпната цена, възможностите за тунинг (поръчан от чужбина), евтиния боеприпас и възможността за бърза продажба, когато омръзне.

Идеята за Тигр при покупна цена над 3000лв въобще не ме блазни. За по-малко пари човек може да си купи къде-къде "по-истинска" карабина. Ако се държи на калибъра обаче, то едно СВТ-40 за 800-900лв, въобще не е лоша алтернатива. С един нов приклад едва ли някой ще го различи от истински СВД. Недостатък е, че трябва да се чисти редовно и с моя монтаж оптика стои малко височко ( но се свиква ).

Със Сайга не съм стрелял, затова нямам мнение.

Личният ми избор след като минах във времето през самозарядена ловна карабина (SLR-95 LHMB) и болтова (Remington 770), се нарича комбинация BRNO 304 с нисък монтаж на Вайа-91 и гонкаджийска оптика 1,25-4,5 х 24мм.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Препоръчвам СЛР поради достъпната цена, възможностите за тунинг (поръчан от чужбина), евтиния боеприпас и възможността за бърза продажба, когато омръзне.
                                С две ръце "ЗА". Купуваш, стреляш, ако не ти хареса продаваш с минимални или без загуби и ни теглиш по една за мненията дето даваме
                                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X