Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нарезна ловна пушка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на нарезна ловна пушка

Има и един малко по-скъп, но определено не по-малко "армейски" вариант: SIG 550, ловния вариант. Швейцарско качество, като бойно оръжие го слагам редом до Калаша, също с възможности за тунинг. Виж доколко калибъра му 5,56мм е подходящ за ловни цели е др. въпрос. Май го има във ВИПа.
    В интерес на истината тая краста на колегата ми е позната. Не го винете за "странния" му ловен избор. Той ловец (си мисля ) няма и не иска да става, нито пък му трябва истинско ловно оръжие. Просто това е единсвения начин да имаш легално армейско оръжие и колегата по тоя начин се здобива с него и ще му се кефи. Може и да греша, ама на такова ми мирише ...
    Сега се сещам на една от IWA в Нюрнберг имаше и ловен вариант на РПК, предлаган от руснаците в 223 или 7,62. Имах и каталог с картинки, ама не ме карайте да го търся....
    Последно редактирано от Dagobar; 13-01-13, 21:19. Причина: допълнение
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

А не, колега, тука си във грешка и трябва да те поправя ... сдобива се пише без "з".А с тоя зиг ме впечатли и тия дни ще отскоча до там да го разуча, да видя няма ли малко по-голям калибър и колко малко е по-скъп.Така и така ще ходя за един колан до там.
      Всеки трети е шести

Коментар

Само да допълня, ЗИГа. във ВИПа. му гледах рекламата в едно бг оръжейно списание 2011 година. Надявам се още да е актуално и да го има.

Коментар

Има го, поне в сайта им го предлагат.На тая цена не е чудно, че не се "харчат" много...http://www.guns.bg/Sig_Sport_550_223...t0-p15677.html
          Последно редактирано от emil5koff; 13-01-13, 22:09.

Коментар

Ей го на и РПК по някви сайтове, в цивилния (ловния) му вариант:
            http://www.rusmilitary.com/html/firearms_rpk.htm

Коментар

Ето едни интересни неща от колекцията на Кучето с големи топки:

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              След дълги и мъчителни размисли от дата вчера съм собственик на едно те такова те:
              [ATTACH=CONFIG]508609[/ATTACH]

SAR -M9F в калибър 7.62х39. На първо четене е по- добре изработена от СЛР ите, приятен е и лоста от ляво за поставяне на положения огън и предпазител. За съжаление му предстои "доработване" , защото в момента се движи тегавко. Нещото отпред (тва дулен спирач компенсатор не бих го нарекъл ) което според мен е взето от ПК ще бъде заменено, сгъваемият приклад също нещо не ме вкарва в екстаз, та и той ще отиде за смяна барабар с полуложата. Интересни са тритиевите точки за стрелба при ниска осветеност. Като гръмна ще напиша какво е поведението на животното.
              Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]491959[/ATTACH]

На вашето внимание- Сара и Сателита:
              Galil SAR на единична и Фабарм SAT8...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

http://www.oragie-lov.com/index.php?...90%D0%A2%D0%9E
                ... при предварителна заявка можело да се достави в .308 кал., с регулируем приклад , монтаж за оптика , лек спусък , първи впечатления от едно ,,пипане''...

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
                  http://www.oragie-lov.com/index.php?...90%D0%A2%D0%9E
                  ... при предварителна заявка можело да се достави в .308 кал., с регулируем приклад , монтаж за оптика , лек спусък , първи впечатления от едно ,,пипане''...
                  Не знам каква трябва да бъде предварителната заявка, щото STI в .308 карабини не произвеждат един вид - справка страницата им у интернет. Единствените пушки в .308 от този вид на родният пазар е "цивилната" НК 417 и от няколко дена и Зиг 571 SAPR в цивилна модификация.

davc - снимките вече не са актуални- в момента Галилката вече изглежда така:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p52.jpg
Прегледи:1
Размер:34.2 КБ
ID:5443894
                  Калашката също израелският дядо мраз и донесе нови аксесоари за накичване.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Mad Dog до къде стигна с твоя SAR? Претърпя ли интервенции? Как се държи?
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

С теб не мога да споря.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                        Mad Dog до къде стигна с твоя SAR? Претърпя ли интервенции? Как се държи?
                        Държи се прилично, не лае, не хапе и не пикае в обувките на гостите. Претърпя леко "опикатинване" но само по малко. В момента си чака новият дулен спирач от америчко... единствено съм недоволен от фосфат лака - пада от поглед - та ще ходи тия дни на бояджия.... смятам да го пръсна в Мултикам.....

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
                          С теб не мога да споря.
                          Можеш.... но дали има смисъл точно по тази тема е въпрос на друг разговор.

Коментар

Че ще се взима калаш е ясно и пак ще остане място в касата за още една пушка, ама аз да питам на кой да заложа - миш машовския или арсеналския вариант?Е, има май и известна разлика в цената...
                            Всеки трети е шести

Коментар

Разгледай на живо и двата, стреляй и си прецени.В последно време продукцията на Арсенал, която е за БГ пазара не е много баш, или поне тази която е за МО и МВР.
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                                Разгледай на живо и двата, стреляй и си прецени.В последно време продукцията на Арсенал, която е за БГ пазара не е много баш, или поне тази която е за МО и МВР.
                                Мне няма да имам възможност да стрелям най-вероятно.И за миш маш зная, че са имали проблеми с качеството цели десетина години, от около 90-та до около 2000-та.Сайгата ми е 99-та и си е добре, аз очаквах да е много по-зле.Все пак това не са ювелирни оръжия, но си има изисквания към качеството.Не съм чувал за сръбските варианти как стоят нещата.

Е те и МО и МВР не са много баш, ма това друга тема.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X