Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нарезна ловна пушка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на нарезна ловна пушка

По последните няколко поста съдя, че нещата се поизясняват.Ми доколкото зная тигъра не е драгунов и е бил абсолютно дърво с надута цена.Относно ремингтъна - имам приятел, който залага на/и ме убеждава за/ браунинг и според него ремингтъна не си струва парите и не бил добър, но това е може би сравнено с браунинга.А неговия браунинг е страшно добра пушка, ма не ми напомня на армейска.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
      По последните няколко поста съдя, че нещата се поизясняват.Ми доколкото зная тигъра не е драгунов и е бил абсолютно дърво с надута цена.Относно ремингтъна - имам приятел, който залага на/и ме убеждава за/ браунинг и според него ремингтъна не си струва парите и не бил добър, но това е може би сравнено с браунинга.А неговия браунинг е страшно добра пушка, ма не ми напомня на армейска.
      Няма как BAR да не "страшно добра пушка" , в калибър 308 WIN и оборудвана с бързомерец си е перфектната карабина за гонка , само че и цената си я бива . Не разбрах защо държиш да е точно армейски образец , да не би заради патроните !?
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Аз не бих заложил на Ремингтън. Никога. Ако имаш късмет ще попаднеш на бразилски, условно качество, нещо като ширпотреба. Една такава пародия в кал.22 и след основна преработка почти работеше. Не ми се говори точно за тази марка или по-точно какво се внася у нас. Сигурно някъде има и качество.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не ми се говори точно за тази марка или по-точно какво се внася у нас.
          Аз съм стрелял с американска, военно изпълнение .338. Лошо не мога да кажа. Браунинг БАР .308 също е перфектния вариант ама хайде да не е с бързомерец
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
            Браунинг БАР .308 също е перфектния вариант ама хайде да не е с бързомерец
            Едно от условията беше , че ще се използва за гонка , иначе аз предпочитам варио оптиката , а и винаги мога да я сваля ако ми пречи .
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Незнам как си прострелвал ИЖ-94. Я кажи, че много я плюят, а на мен ми харесва. Исках такава, но много хора ми направиха извадка и се отказах. Забрави Калаша. Имам, но .223. Надеждно оръжие, но не е създадено за лов/ това не му пречи да е най-разпространеното бракониерско оръжие на няколко континента..., ама като друго няма!/
              За гонка - автомат - Уинчестър Вулкан 3006 много става. То става всичко, щом си кадемлия!
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Незнам дали съм кадемлия, ма на един приятел жена му два пъти получава разкритие, карат я в болницата и нищо.Третия път отидох у тях да пия кафе, пак мъка, жена му вика тоя път и аз да отида с тях до болницата - и роди!Иначе за пушката - тежка, изключително грубо изработена, разтрака се след година употреба, тегав спусък(поне при този екземпляр беше така).Много я плюели - половината от хората я плюят, другата половина я хвалят.Факт е, че хората успешно ловуват с нея, въпреки лошите мерни прибори и това, че им тежи.Не е имало проблеми с екстракцията.На 90-100 метра с хубава чешка оптика нарезната цев даде много слаби резултати, гладкоцевната(за която нямам спомен била ли е шок) на около 40 метра с 13/0 даваше по 1-2 съчми по краищата на мишената.Това си спомням, било е 2004-05 година някъде, но мойто мнение не е много меродавно, аз минавам за лаик и не съм специалист като други хора, а и опита ми през годините не е особено много.
                Мишените мисля бяха квадрат със страна около 50-60см.Но беше отдавна, не е изключено и да греша и да не те подвеждам, да си вадиш грешни заключения за пушката.
                Всеки трети е шести

Коментар

СВТ-40 ??
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

С твоите изисквания друже, ти предлагам Беркут-7,62-54 произвотство на Ижевските заводи, лека,мощна, самозарядна и дурако-устойчива самозарядна карабина.Може и някоя от Сайгите,но в по-големите калибри-7.62-51,7.62-54.
                    Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

От тоя миш-маш(иж маш) май не мога да избягам.Май най-вече разни варианти руско производство са това, което ми се иска.Да можеше да се сдобия с едно свд като законно ловно оръжие, ма нейсе.М/у другото четох ей сега една тема тука за токарев и така на пръв поглед ме грабва, но сигурно сдобиването с такава добър екземпляр ще е трудно.И сайгите ги разглеждам, да, и то точно по 54.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Стига вече с "руско" и "7.62х54". Има къде къде по-доказани и ефективни оръжия и калибри. Е ако вземеш руско за толкова пари - толкова качество...

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                          Стига вече с "руско" и "7.62х54". Има къде къде по-доказани и ефективни оръжия и калибри. Е ако вземеш руско за толкова пари - толкова качество...
                          Колега, искаш да кажеш къде-къде по доказани и ефективни ловни оръжия и калибри.Аз съм споменал, че обичам лова, ама още повече обичам да излизам с оръжието, което го чувствам добре.Поради това и казах, че съм наясно, че това което търся е свързано с компромиси от ловна гледна точка, и че ще мие трудно да ловувам с такова оръжие, но това за мен не е проблем.Просто повечето такива пушки, покриващи тези изисквания май са руски.Конкретизирам малко - самозарядна, с дължина на правия изстрел 200м, също така да има добра точност до 300м.На заден план остава теглото, маневреността и усещането за качество.От друга страна е важно оръжието да е надеждно.Те такова животно има ли или да си я избирам по чисто ловни критерии?
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                            ...нарезна ловна пушка, самозарядна.По принцип харесвам предимно армейските оръжия, така че ако знаете за ловна, която е развита на базата на армейско оръжие и е сполучлива като качества, моля споделете.
                            СВТ - та и хич не е "развита", ми си е в натуралния вид (пък и гледам имаш тежнения към руско).
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добре де, критериите ясни, ама основния не ми е ясен - ценовия клас. Ако имаш 5к, можеш да купиш чисто нова СЛР-95 за 400 лв, можеш да вземеш и ХК за 4хил лева.

Да,има такова животно. Един колега ти каза СЛР дълга цел. Моето мнение е СЛР къса цев. Много са разпространени, в три калибъра, като най-добрия естествено е 7.62х39. Надали ще е проблем да откриеш приятели или колеги с двете и да направиш тест на късата и дългата цев някоя неделя в балкана. Резервни части и аксесоари - бол. Приклади, ложи, полуложи, релси, фиброоптични мерни прибори...... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=142081

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                СВТ - та и хич не е "развита", ми си е в натуралния вид (пък и гледам имаш тежнения към руско).
                                Бе чак тежнения...ми дай ми няква насока за образци западно производсто, подобни на тия руски пръчки, не съм наясно.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X