От: ГЪБИТЕ - лов или бране
	
		
			
			
				
	
Мушкай смело, печурка е, а пък ако не можем да ги познаем по снимка ще се видим в един по-хубав свят
 
							
						
					
					Първоначално публикуван от Liebherr4eto
					
						
						
							
							
							
							
								
								
								
								
									Преглед на мнение
								
							
						
					
				
				
			
		
 
							
						




 
  
 . Наторяването им, допълнително, просто ще подсили тази токсичност в определените и качества /ядлива гъба е такава, която има съдържание на вещества, които могат да бъдат преработени от човешки организъм в определени количества за или "отровна", демек силно токсична с вещество, което нашите организми не са в състояние да преработят, като нивото на токсичност, както при радиоактивността, зависи от степента (силата) на изложеност за единица време/. За да се получат допълнителни елементи на токсичност би следвало да има протичане на реакция му гъбите и торовете, като би следвало поне едно от двете да има заложени в себе си опасни елементи. Все пак трябва някой компетентен в областта на химията и биологията да каже дали конкретната гъба би реагирала с даден тор в резултат, на което да се образува нов отровен елемент, чужд и за двата първоизточника...
. Наторяването им, допълнително, просто ще подсили тази токсичност в определените и качества /ядлива гъба е такава, която има съдържание на вещества, които могат да бъдат преработени от човешки организъм в определени количества за или "отровна", демек силно токсична с вещество, което нашите организми не са в състояние да преработят, като нивото на токсичност, както при радиоактивността, зависи от степента (силата) на изложеност за единица време/. За да се получат допълнителни елементи на токсичност би следвало да има протичане на реакция му гъбите и торовете, като би следвало поне едно от двете да има заложени в себе си опасни елементи. Все пак трябва някой компетентен в областта на химията и биологията да каже дали конкретната гъба би реагирала с даден тор в резултат, на което да се образува нов отровен елемент, чужд и за двата първоизточника...
							
						

 ...каво да кажа. Предполагам че карболка е причината защото Доганово ми е район за гъбаци от 80-та г. на миналият век и има доста карболка. Това само предположение де, но "корийката"
...каво да кажа. Предполагам че карболка е причината защото Доганово ми е район за гъбаци от 80-та г. на миналият век и има доста карболка. Това само предположение де, но "корийката" където си скубят гъби основно там е далеч от всякакви обработваеми площи. Иначе за гъбите до и в торените ниви си прав. В същото село има едни ниви в които печурките стават уникално големи но някои ги подминаваме
 където си скубят гъби основно там е далеч от всякакви обработваеми площи. Иначе за гъбите до и в торените ниви си прав. В същото село има едни ниви в които печурките стават уникално големи но някои ги подминаваме
 
							
						
Коментар