От: ГЪБИТЕ - лов или бране
Благодаря за инфото
На никого не се сърдя, а няма и защо. Тази есен брахме със същия приятел масловка до мина Чукурово и някоя друга печурка имаше. Това, което той ми каза е, че масловката няма двойник, със сигурност, а за позеленялата вода и сезона без двойници (пролет) и той каза, че не е сигурен, та да съм питал. Е, питах и разбрах 
За масловката ще кажа само, че бях изключително доволен, когато я брахме - имаше тонове. НО когато се прибрах и започнахме да я чистим у нас, всички искаха да ме бият накрая
от 4 големи плика, направихме 6 порции. Като рецептата беше, да се оставят без нищо в тенджарата да си пуснат водата и накрая като се изпари почти цялата, сложихме масълце и я почакахме да потъмнее. Стана страхотна, не мога да отрека, но половин ден бране и още толкова обработка за 1 ядене, ми се вижда много
Тази пролет ще ходим в Еленския Балкан за пачи крак..ако има разбира се. Казаха, че бил също много вкусен.
Благодаря за инфото
На никого не се сърдя, а няма и защо. Тази есен брахме със същия приятел масловка до мина Чукурово и някоя друга печурка имаше. Това, което той ми каза е, че масловката няма двойник, със сигурност, а за позеленялата вода и сезона без двойници (пролет) и той каза, че не е сигурен, та да съм питал. Е, питах и разбрах 
За масловката ще кажа само, че бях изключително доволен, когато я брахме - имаше тонове. НО когато се прибрах и започнахме да я чистим у нас, всички искаха да ме бият накрая
Тази пролет ще ходим в Еленския Балкан за пачи крак..ако има разбира се. Казаха, че бил също много вкусен.
и докато се ровихме из нета с един приятел да си търсим компост(мисля че така се казва) попаднахме на тази статия
Коментар