Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Връщам се към една много тежка за мен страница. Преди около 3 год. пред очите на сина ми един изрод уби нашето куче-немска овчарка на по-малко от година. Сигнализирах полицията, посетиха събитието, изрода се оправда, че кучето го нападнало. От ДВСК изисках да направят аутопсия, заведох гражданско дело, което след около година спечелих. Присъдиха обезщетение около 800 лв. Заведох изпълнително дело и на изрода като цяло му струваше това повече от 1500 лв. -обезщетение + разноски + лихви.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Маноле провери имал ли е бележка за излет и за кой район е тя, ако е било в населено място пак е в нарушение.
      За мъст забрави той шефа от горе гледа.
      Последно редактирано от derhunter; 27-12-11, 10:22.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
        Маноле провери ималлие бележка за излед и за кой раьон е тя ако било в населено място пак е в нарушение.
        За мъст забрави той шева от горе гледа.
        Това може да го направи полицията. На него едва ли ще му дадат каквато и да е информация. Още повече, че се пазят един-друг. Трябва някой да ги задължи да го сторят.

Коментар

Има закони http://babh.government.bg/uploads/Fi...tnite-2011.pdf .Препоръчвам те да се консултираш с адвокат и "ловеца" да си понесе последствията.
          Знам от опит колко е неприятна подобна ситуация-преди години бяха натровени много кучета във вилната ми зона.
          п.п.някъде бях прочел,че последните поправки по този закон предвиждат и затвор за убийство или мъчение на животно(дори и бездомно).
          Последно редактирано от B58; 27-12-11, 09:44.
          0888 364 731

Коментар

Задължително действай с полицията.Дори в гората да е убито пак трябва да се види този човек към коя дружинка се числи .Дали имат бележка за лов в този ден и дали този„ловец“е вписан в бележката.Никой дори ловец да е няма право ей така да грабне пушката и да тръгне да трепа.Всичко е строго регламентирано.Изкрено ти съчуствам и аз гледам няколко кучета и си ги обичам и знам какво ти е.
            Не се поддавай на емоции а трезво помисли как да го съдиш и да му стъжниш живота да запомни как се трепат на хората кучетата.
            Питай адвокат какво да направиш та оня да се проклина.
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Съжелявам за кученцето

Аз също имах подобна драма, пред портата на къщата ми сгазиха кучето. Беше му първото излизане от двора, влизах с торбите от пазар и ми се радваше. По нашата улица се кара максимум с 20км. в час, пътя е черен. Шофьора на колата ме погледна, погледна кучето пред него и даде газ Няма да ви казвам каква драма беше вкъщи, още ми е пред очите картината, щерка ми също още тъгува за кученцето. Беше цвергшнауцер, с родословие, купен за 700 лв. Не че това е важното в случая. Закарах го веднага в близката ветеринарна клиника, беше още жив. Издадоха ми документ становище докторите. Ходих в полицията, пуснах жалба с всички приложени документи и свидетели. Нищо!!! Даже ми "припомниха", че не трябва кучето да е навън без каишка.

Всичко друго минава, мъката остава!
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Разкошно кученце! Жалко !
                Спомням си колко време и с какъв мерак търсеше кученце точно от тази порода /имаше тема тук/. Мога да си представя с каква любов си го гледал след като го намери. Разбирам и колко си бесен в момента. Но за да успееш да постигнеш някакво възмездие, ще ти се наложи да успокоиш страстите малко и спокойно да прочетеш отново това, което колегите са ти написали. Съветите са добри, въпреки че не знаем при какви обстоятелства се е случило това. Наистина си изпуснал момента за хубав възпитателен пердах. Сега остава да си намериш добър адвокат, да пуснеш жалба в най-близкото полицейско управление / Клисура все пак е в нечии полицейски район/, да осигуриш свидетели и да гониш до дупка по законния ред, с пълното съзнание, че ще става бавно.Ако си търпелив, имаш всички шансове да доведеш нещата до край.

Коментар

Само аз ли си мисля, че голямо куче порода кангал не се извежда извън двора без да е на повод?Ако е убито при други обстоятелства нека авторът на темата да ги разясни.

Коментар

Съжалявам за станалото!!!На скоро бях експерт по един подобен случай.С тази разлика,че не се знаеше кой е стрелеца.Завежда се преписка по случая в РПУ.Прави се съдебна ветеринарно-санитарна експертиза.Най-общо казано си се води следствие.

Коментар

Моито,, кученце''/цял свят му е крив/ без повод от двора не излиза именно за да не го объркат ц нещо друго .Защото ако аз видя нещо като моето срещу мен без повод или намордник 100% ще го гръмна!!!!!!!!
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

И моето "кученце" на село също от двора излиза 2 пъти в годината, и то вързано. Вече 3 пъти се опитват да го отровят, хвърляйки му разни "вкусотийки".
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Връщам се към една много тежка за мен страница. Преди около 3 год. пред очите на сина ми един изрод уби нашето куче-немска овчарка на по-малко от година. Сигнализирах полицията, посетиха събитието, изрода се оправда, че кучето го нападнало. От ДВСК изисках да направят аутопсия, заведох гражданско дело, което след около година спечелих. Присъдиха обезщетение около 800 лв. Заведох изпълнително дело и на изрода като цяло му струваше това повече от 1500 лв. -обезщетение + разноски + лихви.
                          На мен ми изглежда, че това е начина.
                          Наистина, много жалко, приятелю ...
                          Давам си сметка, че да направиш описаното в цитата е много трудно, но си заслужава, ... заради животинката.
                          Дано има начин да му се отнеме разрешителното за оръжие на тоя изрод.
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Не,че нещо ама кангала е пастирско куче, а Манол отглежда крави.
                            По логиката на колеги писали в темата всички каракачанки и пастирски кучета трябва да седят по дворовете вързани с дебел синджир. Е закакво са тези кучета тогава?
                            За бърза помощ,полиция и пожарна тел. 112.
                            За ядене и пиене - 0876 74 99 88 - Михаил Рашков

Коментар

Първоначално публикуван от крем карамел Преглед на мнение
                              Не,че нещо ама кангала е пастирско куче, а Манол отглежда крави...
                              Мищо, ако кучето има паспорт за овчарско, тогава е възможно да бъде осъден ловеца. Значи - жалба в полицията с входящ номер и след това на съд, с иск за 1000 лева. Ако пък стрелеца е с нередовни документи или в населено място, тогава чао ловен билет.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-12-11, 14:34. Причина: oпр. на цитат
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Всички пастирски кучета трябва да имат "ограничител" - парче дърво висящо от нашийника за да не могат да гонят и убиват диви животни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X