Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Маноле, защо не каза, че си животновъд?
    Всички дружинки знаят, кой какъв е в района, чие куче докъде стига и какво прави! Все пак са ловци..

Няма нормален ловец, да гътне кучето на кравар! И то от района! Все едно да гътнеш ловджийско куче!

Това е някой "гостенин" или някой, който ти има зъб!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Маноле, защо не каза, че си животновъд?
      Всички дружинки знаят, кой какъв е в района, чие куче докъде стига и какво прави! Все пак са ловци..

Няма нормален ловец, да гътне кучето на кравар! И то от района! Все едно да гътнеш ловджийско куче!

Това е някой "гостенин" или някой, който ти има зъб!
      Този ловец не е от Клисура даже не се познаваме той е от съседно село Розино.Повтарям пак,тойа тапак си призна за стрелбата защото в храстите му заприличало на вълк

Коментар

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
        Днес подадох жалба в прокоратурата,ветеринаря направи протокол за смърт и сега ще чакаме...............................а по нататак предполагам знаете??????????????????????
        Знаеме какво следва.......... един ловец с пушка в гъзо
        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
          Знаеме какво следва.......... един ловец с пушка в гъзо
          Дано. Първо следва чакане, призовки, явявания и глупости. Чак после бой по на "ловеца" главата.

Не че много разбирам от лов, ама да не си напълно сигурен по какво стреляш и да стреляш ми звучи като рецепта за беля и хубав повод пушката да се вдигне на трупчета задълго. Утре и човек ще му заприлича на вълк. Или по-скоро на свиня, ако човекът му е колега от някоя "традиционно" ловуваща дружина.

---
          Е, Jivko ме е изпреварил.

Коментар

Благодаря на всички за вниманието.Както каза Мишо аз отглеждам крави,фермата ми се намира на 7 км от населено място.в събота пастира ми се обади и ми каза-някой стреля по кучетата.след 30 мин ми каза че е намерил кангала прострелян,носил го е около 400 метра и го е оставил защото кучето тежеше около 60 кг.след 2 часа всичко свърши.намерих ловеца който си призна,че е стрелял по кучето затова,че приличало на вълк,даже не се извини.пускам снимки за да покажа какво означават животните за мен и семейството ми.[ATTACH=CONFIG]399026[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399034[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399032[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399031[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399027[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]399036[/ATTACH]
            Има си всичко като по книгите!!!!Имаш пълното право да го съдиш в този случай ловеца и ще спечелиш делото!!!От тук нататък ти решаваш!
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Този ловец не е от Клисура даже не се познаваме той е от съседно село Розино.Повтарям пак,тойа тапак си призна за стрелбата защото в храстите му заприличало на вълк
              Картинката се изясни!

Съжалявам за кучето ти и си представям, как би приело моето семейство, някой да ни гръмне рошльото!
              Взимай бързо някое кутре, за да не страдат децата!

То човек да го страх вече на лов да отиде, при такива ловци! Вълк със клепнали уши?!! Кретен!

Коментар

Имам доста познати ловци и 75% от тях пият като смоци когато са на лов.... Явно никой не ги контролира и правят каквото си искат ..стрелят по каквото си искат ,сеч на дърва на поразия ...
                Та затова не е изключено и на тоя герой промилите да са му дошли в повече и да му заприлича на вълк.
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Заприличало му на вълк ли? Ами спъвачката не видя ли? И ако не е как стреля по цел без да е сигурен какво вижда? За мен да застреляш куче със спъвачка и то така видна, е преднамерено убийство. Тоя заслужава да бъде съден, да си плати като поп и никога повече да няма право да докосва пушка.

Коментар

Колегата е пуснал снимки с различни кучета..

Явно единия пес не е бил подходяш за гушкане, но това само колегата може да каже.. А и не променя ситуацията.

Жалко...

Коментар

Ей заради такива малоумници,като тоя наскоро пак четохме за убити ловци.
                      Маноле, съжалявам за кучето.
                      А за тъпанара трепане и плитко заравяне, после кажи на жена му че си го помислил за вреден дивеч!
                      Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                      0879076007 Жельо

Коментар

Не мислех да пиша по тази тема, но ми дойде отвътре...

Този пишман ловец го е налегнала скуката, и е решил да си направи кефа по "онова животно дето до видях ей там е"... Такива стрелят и по врабчета, и по пътни знаци.
                        Просто акъла им е на ниво рептили. Действат първосигнално, каквото им е кеф. И не мислят за последствията. То на такива екземпляри мисленето е много затруднено, даже в някои случаи е непозната дейност...

Маноле, съжалявам за кучето, хубава животинка изглежда.
                        НО!
                        Както казаха малко по-нагоре-вземи друго куче, по-добре на няколко месеца. Заради детето. Те бързо забравят лошото, но трябва да им се помогне. А малките животинки са си сладки по принцип, и децата бързо се сприятеляват с тях.
                        Направи го заради детето.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега съди го!!!Аз съм ловец и в този случай те подкрепям.Заради такива като него има убити хора всяка седмица(нещо мръднало и го помислил за прасе)и мен ме е страх да ходя за прасета вече знам ли дали някой няма да ме помисли за прасе?Има го написано точно и ясно:Стреля се само и единствено по ясно видима цел!!!
                          Ще следя темата и ще се радвам ако ти успееш и той си поеме вината!
                          Съжалявам за кучето ти
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Re: УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Съжалявам и аз за кучето и съм сигурен, че с тия жалби нищо няма да стане. Искам само да добавя, че всеки случай си е строго индивидуален и не може да се съди така категорично и всички случаи да се поставят под общ знаменател. Аз също харесвам животни, но има случаи когато стопаните им се държат безотговорно, тогава за съжаление го отнасят животинките. Специално в случая не виждам как ще се докаже, че оня го е гръмнал. Той може и да е признал пред колегата, но докато стигне до полицията, евентуално до съда сигурно ще си смени версията. Ако в човека имаше чест той просто щеше да се извини, може наистина да е сгрешил, и да си плати каквото струва на собственика. Гледате по ТВ сега постоянно дават оня от Перник дето наръга момчетата и си признал и в крайна сметка не го осъдиха, за палежите на коли хванаха някакви, но и тях ги пуснаха та някой ще осъдят за куче. Справедливост в България няма за съжаление, затова хората често взимат нещата в свои ръце. Не казвам, че това е правилно, но пак ще се повторя за съжаление е единствената справедливост която можеш да получиш тук.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Аз също нямаше да пиша но след децата, кучетата са ми следващата слабост. Приветствам решението на потърпевшия за търсене на справедлимо реше ние чрез прокуратура и съд. И нека да се знае че днешната правораздавателна система не е като преди пет или десет години, сега всеки си пази хляба и мястото( информация от кухнята)
                              Ще се радвам да разберем и изхода на това грозно и болезнено деяние. По няколко причини.
                              От малка съм пораснала с немски овчарки, в момента отглеждаме пет, едната е вързана със синжир за крави и със няколко различни заключвания(много агресивна и злобна, но чудесен пазач и бодигард) държим я във затворено помещение и се пуска само когато сме сами със съпругът ми. Друтите са свободни но никога не излизат извън пределите които са им показани. Миналото лято ми отровиха най прекрасното куче, почти на 100% знаем кой го е направил, защото има и други отровени съседски кучета. Но за жалост ние нямаме никакви доказателдтва за да осъдим отровителя? Ще се радвам ако наистина един зъл и злобен човек посегнал на живота на невинно същество си намери Майстора както казват старите хора.
                              Успех колега!
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Както е писал колегата по горе:

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                                Стреля се само и единствено по ясно видима цел!
                                В закона за лова е записано, че на отстрел подлежат и скитащите кучета. За това не трябва специална бележка или разрешително, стига ловеца да е писан в бележката за групов лов за деня. Трябва също да има и отстояние от границите на населеното място /200 или 500 м. беше не помня/

Но мисля, че случаят не е такъв, и че кучето си личи че е овчарско.
                                Още повече, както е видно на снимките, кучето има спънка и ясно може да се разграничи от скитащо куче.

Моят съвет е дело, като силните ти доводи трябва да са, че е било видно, че кучето не попада в категорията скитащи а е овчарско.
                                Приложи и снимките, където се вижда, че кучето е със спънка.

Съжалявам за кучето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X