Обява

Свий

Няма добавени обяви.

УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Свий

Темата е затворена.

X
X
- 

От: УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...
Моля, да не се появяват повече съвети като току-що изтритите.
Може да се подходи (правно) поне по два начина:
1. Кучето е обект на Закона за защита на животните
2. Кучето е собственост
По първия въпрос не знам какво се прави, но по втория се процедира по същия начин, както за всяка увредена собственост - жалба в полицията, в която се описват обстоятелствата около увреждането на собствеността.
 - 

Нищо не става в нашта тапа даржава даже и във форума неможе да споделиш една загуба ти пък кой си да триеш мнението на хора които са пострадали като менПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМоля, да не се появяват повече съвети като току-що изтритите.
2. Кучето е собственост
По първия въпрос не знам какво се прави, но по втория се процедира по същия начин, както за всяка увредена собственост - жалба в полицията, в която се описват обстоятелствата около увреждането на собствеността.
Коментар
 - 

ти отглеждал ли си някога животно и да ти го застрелят без причина.Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнениеНищо не става в нашта тапа даржава даже и във форума неможе да споделиш една загуба ти пък кой си да триеш мнението на хора които са пострадали като мен
Коментар
 - 

като си толкова компетентен помогни ми ти господин МОДЕРАТОРПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМоля, да не се появяват повече съвети като току-що изтритите.
2. Кучето е собственост
Коментар
 - 

"нищо не става" какво значи - подал си жалба и по нея няма никакво движение или просто си псуваш и чакаш някой да свърши твоята работа? Ако е да се оплакваш колко си нещастен - има кръчми и приятели, ама тук питаш какво да направиш и ти се казва очевидното.
Естествено е, че няма да останат тук призиви да се бие и убива ловеца. Поради емоционалната натовареност на темата, авторите им няма да бъдат наказвани, но други компромиси няма да се правят. Толкова по въпроса кой съм аз.
И как да ти помогна? Жалба в полицията не мога да подам вместо тебе.
Коментар
 - 

Човекът се самосъжалява и му трябва не олекване, а вземане в ръце. Щом ти можеш да прецениш какво му трябва, мога и аз. Ако е за съчувствие - иди виж как Стария се оплака, като му отровиха дакела и какви отговори получи. Тук случаят е друг и темата е почната по друг начин.Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеНаправи каквото можеш , само не оставяй нещата така . Ако и това го изрият ще си пишем лични и направо да изтрият темата .
Ясене , не разбираш ли какво му е на човека трябва да му олекне някак , нищо няма да му върне кучето .
Коментар
 - 

В нашто село крачми няма има театар,музей и църква.ДА,ПОПИТАХ КАКВО ДА НАПРАВЯ,КОЛЕГИ И ПРИАТЕЛИ СИ КАЗАХА МНЕНИЕТА НО ТИ ГИ ИЗТРИПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение"нищо не става" какво значи - подал си жалба и по нея няма никакво движение или просто си псуваш и чакаш някой да свърши твоята работа? Ако е да се оплакваш колко си нещастен - има кръчми и приятели, ама тук питаш какво да направиш и ти се казва очевидното.
Естествено е, че няма да останат тук призиви да се бие и убива ловеца. Поради емоционалната натовареност на темата, авторите им няма да бъдат наказвани, но други компромиси няма да се правят. Толкова по въпроса кой съм аз.
И как да ти помогна? Жалба в полицията не мога да подам вместо тебе.
Коментар
 - 

Сега ми кажи и че няма полицейски участък. Там трябва да идеш, иначе утре и тебе някой ще те вземе за вълк. Мен не ме учи какво да трия, оправи първо своите дела.Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнениеВ нашто село крачми няма има театар,музей и църква.
Коментар
 - 

НЕ НЯМА.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСега ми кажи и че няма полицейски участък. Там трябва да идеш, иначе утре и тебе някой ще те вземе за вълк. Мен не ме учи какво да трия, оправи първо своите дела.
Коментар
 - 

Съжаление колега. На мен са ми газили куче на 6 месеца пред очите, дори и не направи опит да спре Голфа. Смачка го, насука го под колелатата и замина. Аз се чудя, кучето ли да спасявам, в колата ли да влизам да го гоня. Ала нямаше к'во да се спасява, пък ключовете от джипа не бяха у мен.
Потъжих седмица и това е !
Полицията реагира, ама гледат да си измият ръцете с теб. Що не било на повод кучето, имало ли редовни документи...ала бала.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
Коментар
 - 

Ясен е прав, ако е трябвало или си можел да го пребиеш, докато ти обяснява, че му приличало на вълк. ( под силен стрес и моментна агресия, а не посфактум самооправство.) От тук нататък Ясен ти е показал законовата стъпка, трябва само да подадеш жалба и да проверяваш всеки ден, докато ти обърнат внимание. Ще претендираш освен за разходите, за закупуване и за отглеждане, дрсировка и т.н. Но не оставяй нещата така, да се оплакваш и да не правиш нищо. Наеми си адвокат и го съди за обещетение по споменатите разходи, едва ли нямаш приятели или роднини , които да не са свидетели с какво желание си го купил и отгледал това куче. Без да познавам и двама ви.( участниците в мероприятието) Бъди сигурен, че това го е направил от завист и трябва да си понесе последствията. Успх в борбата.Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
Коментар
 - 

Гледам,че темата е разчиствана,с риск да си навлека порицание искам да отбележа,че не е споменато при какви обстоятелства е застреляно кучето ... дали е в населено място или не ако е в населено място ... ловеца "гори". Ако не е в населено място а е на полето или в гора кучето носело ли е задължителните атрибути - визирам "прелката или т.н.спъвачка.Защото ако ги е нямало си мисля че попада под ударите на закона за лова,който доста ясно казва,че такова куче е скитащо.Друг е въпроса как няма да се различи помияр от кангал.Може да се провери дали същият ловец е имал разрешително за лов съответния ден.
Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар