Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: УБИХА МИ КАНГАЛА,КАКВО ДА НАПРАВЯ...

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
    Благодаря на всички за вниманието.Както каза Мишо аз отглеждам крави,фермата ми се намира на 7 км от населено място.в събота пастира ми се обади и ми каза-някой стреля по кучетата.след 30 мин ми каза че е намерил кангала прострелян,носил го е около 400 метра и го е оставил защото кучето тежеше около 60 кг.след 2 часа всичко свърши.намерих ловеца който си призна,че е стрелял по кучето затова,че приличало на вълк,даже не се извини.пускам снимки за да покажа какво означават животните за мен и семейството ми.
    Първо - аз съм ловец. Убивал съм много скитащи кучета и котки, и продължавам да го правя. Това ми е задължение като ловец. Специално по отношение на пастирските кучета имам наблюдения, че почти винаги са без спъвачки или същите им стоят като папионки. Винаги първо предупреждавам пастирите. Ако няма ефект - стадата остават без кучета.
    Какво виждам в конкретния случай. Информация само през погледа на едната страна. Липса на свидетели. Снимки, които няма да имат стойност в съда. Какво гарантира, че кучето е било със спънка и същата не е сложена в последствие. Нищо! Къде са били кравите и къде е било кучето. Как ще се докаже, че въпросния ловец е стрелял по кучето. Хорейшо ще изследва сачмите и оръжието? Не знам какъв е района където е станало събитието, но защо кравите, кучетата и ловците са на едно място в ловен ден. Това си е предпоставка за произшествия.
    Подчертавам, че не вземам страна. Единия казал едно, другия казал друго. Въпроса е много спорен. В съда ще спечелят единствено адвокатите. За мен едно такова дело е безсмислено. Няма убити хора, така че я не се занимавайте с глупости по празниците. Наздраве и късмет на всички!
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Да, не е много голям шанса, Манол да получи правосъдие.
      Но и законовата регулация на лова в България, е много остаряла и изобщо не е в съзвучие с нормите на Европейския съюз.Така, че колкото повече дела и протести, толкова по-скоро ще се хармонизират законите ни с Европейските.
      В Холандия наскоро си внесоха първото вълче семейство и това беше медийна новина номер 1.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        задължение като ловец
        Очевидно понятието "вреден дивеч" се нуждае от прецизиране. Това не е първата тема, в която се разсъждава по въпроса, а и изобщо има обществени нагласи по въпроса. Главно защото по тази линия, освен домашни кучета, котки и кози, има убити и "диви бабички".

Коментар

Първо - аз съм ловец. Убивал съм много скитащи кучета и котки, и продължавам да го правя. Това ми е задължение като ловец. Специално по отношение на пастирските кучета имам наблюдения, че почти винаги са без спъвачки или същите им стоят като папионки. Винаги първо предупреждавам пастирите. Ако няма ефект - стадата остават без кучета.
          Какво виждам в конкретния случай. Информация само през погледа на едната страна. Липса на свидетели. Снимки, които няма да имат стойност в съда. Какво гарантира, че кучето е било със спънка и същата не е сложена в последствие. Нищо! Къде са били кравите и къде е било кучето. Как ще се докаже, че въпросния ловец е стрелял по кучето. Хорейшо ще изследва сачмите и оръжието? Не знам какъв е района където е станало събитието, но защо кравите, кучетата и ловците са на едно място в ловен ден. Това си е предпоставка за произшествия.
          Подчертавам, че не вземам страна. Единия казал едно, другия казал друго. Въпроса е много спорен. В съда ще спечелят единствено адвокатите. За мен едно такова дело е безсмислено. Няма убити хора, така че я не се занимавайте с глупости по празниците. Наздраве и късмет на всички!
          За собствена информация питам: Редовно засичам и ловци и стада близо едни до други. Каква е законовата регулация? Като има лов не трябва да се пасе добитъка ли?
          И как се различава скитащо от ловно куче, /за пастирското е ясно/? Питам защото всеки "свински" сезон мога да събирам поне по десетина загубени ловни кучета, като някои от тях срещам седмици наред.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Уважаеми господине, така, както "не взимате страна" нищо не доказва, че кучето НЕ Е било с въпросната спънка, няма свидетели, че въпросния "ловец" е бил трезвен, или просто "TRIGGER HAPPY", защото "Е ДЛЪЖЕН" да убива всичко, което шава в храстите!
            Не е лошо да се поставите в позицията на потърпевшия, който остава с алтернативата да очаква от Хорейшио да докаже, че няма сестра.
            Нищо не доказва, че ловците са били " на мястото"си в т.нар."ловен ден".
            Дали щеше да е "занимаване с глупости", ако Ваш колега беше застрелял ловното Ви куче, в пристъп на съзнателност?
            И накрая: - трябваше ли /по Вашата логика/ да загине човек, та да си струва да си развалим настроението по празниците, или за целта, стигат и делниците ...
            Давате ли си сметка, че с подобни "разсъждения", подкопавате и без това, крехката вяра на хората в правосъдието и оправдавате саморазправата, като изход от подобни ситуации?
            Наздраве!!!/ако вече сте си разглобили пушката, ще ни е за късмет!/,
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първо - аз съм ловец. Убивал съм много скитащи кучета и котки, и продължавам да го правя. Това ми е задължение като ловец.
              Юнак ! Какво по-освежаващо от това да претрепеш скитащо куче или котка в гората. Баси животните.....
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Герой си ти paunoff! Жалко е когато не се цени живота!

Коментар

Манол е подал жалба, дано компетентните органи си свършат работата, установят истината и въздадат справедливост.
                  Ловеца си е признал! защо? Не се е извинил, но е готов да плати! Вероятно съжалява, а "извинявай" не звучи в случая добре. Застраховани от грешки няма за съжаление.....

Маноле, от малкото написано тук мисля, че може да се разберете с 'ловеца' като големи хора, като мъже. Той не бяга от отговорност....Мисля така и драмата, и болката за теб ще минат по-бързо и вероятно ще се намери възможно най-разумното решение. Поговорете.....
                  Успех!
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                    Манол е подал жалба, дано компетентните органи си свършат работата, установят истината и въздадат справедливост.
                    Ловеца си е признал! защо? Не се е извинил, но е готов да плати! Вероятно съжалява, а "извинявай" не звучи в случая добре. Застраховани от грешки няма за съжаление.....

Маноле, от малкото написано тук мисля, че може да се разберете с 'ловеца' като големи хора, като мъже. Той не бяга от отговорност....Мисля така и драмата, и болката за теб ще минат по-бързо и вероятно ще се намери възможно най-разумното решение. Поговорете.....
                    Успех!
                    Нито се извини нито иска да ми го плати

Коментар

ТИ ПА КАВ СИ БЕ

Коментар

Много обичам да провокирам хората. Ама много!
                        Запачвам да отговарям по ред на номерата. Първо на Ясен - въпроса за "вредния дивеч" е съвсем ясно прецизиран в закона за лова. Отделено е специално внимание на скитащите кучета и котки и предполагам всички ловци са на ясно какви щети нанасят те на "полезния дивеч".
                        На s_s1 - къде и как трябва да се пасе добитъка е записано в закона за горите. По общини има допълнително издадени наредби. Добитъка по принцип не плаши дивеча и не пречи на лова, освен ако някой малоумен пастир (овчар) не вкара животните в гората. А имаче там където има оФСи, след тях не остава нищо (било то пъдпъдък, заек и т.н.). В нормалните страни въпроса с пашата е регламентиран. В нашата все още не съвсем, но и това ще стане. Същото се отнася за лова, оффроуда, парапланеризма и т.н. занимания които практикуваме.
                        За mitkochanev - никъде не е казано, че и ловеца е бил употребил алкохол, че е имал голямо щембе и т.н. описания за един ловец. Аз лично не употребявам алкохол никога по време на лов и гащите ми не падат като си вдигна ръцете . Да, не се трогвам от убити кучета. Мое куче не са убивали по време на лов, понеже такова нямам. Закона за защита на животните не е написан само за кучетата, както си мисли широката общественост. Замислете се колко от Вас са дали в ръцете на децата си въздушни пушки и си спомнете детството, селото и прашките, и ще се сетите защо все по рядко има гугутки по дърветата. Същите по принцип са обект на лов, за тези които не знаят, но не познавам ловец, който да практикува такъв.
                        И да, делото няма да го спечели Манол, ако въобще има такова.
                        За Droba - ножовете си ги купуваш само, за да ги колекционираш или да ги ползваш? Виждал ли си как "пастирски" кучета разкъсват теле пред очите на кошутата? А зайци! А яребици или всичко друго което успеят да докопат. На Канарите имате ли скитащи кучета. Надали!
                        Геройството няма да го коментирам.
                        А на теб Маноле съм ти отговорил още в първи ми пост, като съм се постарал да пиша на български език, на който се държи в този форум.

P.S. В закона за лова и опазване на дивеча са записани кои са ловните породи и за какъв лов се използват. Описано е и как трябва да се маркират (сигнални ленти, хлопки и т.н).
                        Последно редактирано от paunoff; 29-12-11, 17:15. Причина: P.S.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Ами, гони го до дупка тогава!
                          Явно, няма да разбере по друг начин.

КОЛЕГИ ОТ ФОРУМА, НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОКАЖЕ ПРАВНА ПОМОЩ?!
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Много обичам да провокирам хората. Ама много!
                            Запачвам да отговарям по ред на номерата. Първо на Ясен - въпроса за "вредния дивеч" е съвсем ясно прецизиран в закона за лова. Отделено е специално внимание на скитащите кучета и котки и предполагам всички ловци са на ясно какви щети нанасят те на "полезния дивеч".
                            На s_s1 - къде и как трябва да се пасе добитъка е записано в закона за горите. По общини има допълнително издадени наредби. Добитъка по принцип не плаши дивеча и не пречи на лова, освен ако някой малоумен пастир (овчар) не вкара животните в гората. А имаче там където има оФСи, след тях не остава нищо (било то пъдпъдък, заек и т.н.). В нормалните страни въпроса с пашата е регламентиран. В нашата все още не съвсем, но и това ще стане. Същото се отнася за лова, оффроуда, парапланеризма и т.н. занимания които практикуваме.
                            ...
                            Да в закона за горите са посочени документите необходими за паша в определен район, но не ми е ясно при условие че пашата е целогодишна и района съвпада с ловния район какво се прави?

Да поясните кои са "нормалните" страни.

А ако ловното куче няма характерните отличителни белези на съответната порода и него ли да го отстрелваме?
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
                              Нито се извини нито иска да ми го плати
                              Грешно съм прочел за плащането и това доста променя нещата, но ако е възможно поговорете, може да поразмисли, може би го гризе съвестта......
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

За Droba - ножовете си ги купуваш само, за да ги колекционираш или да ги ползваш?
                                Ножовете си естествено ползвам за да коля кучета и котки.
                                Виждал ли си как "пастирски" кучета разкъсват теле пред очите на кошутата? А зайци! А яребици или всичко друго което успеят да докопат.
                                Не съм но съм виждал как човек ръга друг с нож, което не ме кара да стрелям по всеки ходещ на два крака мярнал ми се в гората.
                                На Канарите имате ли скитащи кучета. Надали!
                                Кучета няма по естествени причини , докато с котки е пълно и ти гарантирам, че всеки отстрелял такава ще мине за много дълго време на държавна издръжка ако преди тва не го пребият с камъни.
                                Не съм природозащитник !
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X