Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Нов вид измами

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов вид измами

От две седмици се въртят в Слънчев Бряг пред магазин Младост : искаш ли евтини крадени оригинални парфюмибате искаш ли дърворезачка
    В началото просто не им обръщахме вниманиев последствие като видят служебната кола(пет колеги сме) с която движа изчезват яко дим и в последните дни направо изчезнаха

Коментар

До: Нов вид измами

И друг път е ставало въпрос за конкретните машинки в друга тема,аз бях един от първите които се опариха,купих няколко броя от Италия с надеждата че съм направил сериозна инвестиция преди няколко години,бях невеж по отношение на моторните триони и се подлъгах,по късно бях обявил и едната за продан в форума с малка горница,веднага се разбра че са ментерливи и аз попаднах в неловко полужение,въпреки тва ги разпродадох на приятели на цената на която ги бях взел,едната си оставих за мене,която ползвах от по рано,и все още си бачка ама дава разход на масло и бензин повечко,от оргинала.Сега обаче попадам на обяви в форуми за продажба на резачки абсолютно същите за 1200лв,поисках обяснение от продавача,като му изтъкнах и по горе написаното,че вече съм ожилван от подобни пумияри,а и вече съм вещ в областа на моторните триони,и ми отговори че биле докарани от САЩ резачките,той бил само посредник,казах му на човека че по принцип посредниците ядът най големия бой,да е наясно.
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

От: До: Нов вид измами

Това лято във варна до зеленчуковата борса един"ТАЛИБАН" ми мредлагаше някакви маркови парфюми-оригинални,откраднати скоро на цена всеки по 80лв.Като ги погледнах хубаво,невидях известна марка,после почна едно намаление на цената.Стигна се до промоция на цената и бройките-5 парфюма за 10лв,гаврих се още малко с мангала и той се отказа.Така че внимавайте със мургавите братя,идват им на акъла всякакви измами.

Коментар

От: Нов вид измами

Тва с парфюмите го виждах първо в Испания. Жената и братовчедката си навзеха и вечерта се загледах, че пулверизаторите на всички са еднакви. Ествествено от пръскането с парюма след 30 мин нямаше и помен от миризма. Тогава се сетих, че съм виждал обяви, че изкупуват шишенца от парфюми.

Коментар

Първоначално публикуван от Insight Преглед на мнение
            Днес трима циганоподобни са обикаляли из Симеоново и са предлагали бормашини, генератори ... квот искаш един вид. На жена ми брат и (не знам каква е роднинската връзка), запомнил само, че били с кола с бургаска регистрация.... та имайте впредвид, че тия дни има такъв тип бизнесмени из софийско.

... само ме е яд, че ме е нямало да го изиграя един купувач, че да им огледам стоката.
            аз си купих къртача точно от трима ''индийци'' с черна или патладжанено синя астра комби бургаска регистрация. беше препълнена с бошове ,хускварни,щилки. Aз едва преди няколко дни разбрах че нямам BOSCH a BOCSH. потънах в земята от срам,пуснах да го продавам тук и по наблюдателните го разпознаха. То е очевадно направо но... при все това че имам и оригинална машина и стоят една до друга. Внимавайте,четете добре.
            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
              аз си купих къртача точно от трима ''индийци'' с черна или патладжанено синя астра комби бургаска регистрация. беше препълнена с бошове ,хускварни,щилки. Aз едва преди няколко дни разбрах че нямам BOSCH a BOCSH. потънах в земята от срам,пуснах да го продавам тук и по наблюдателните го разпознаха. То е очевадно направо но... при все това че имам и оригинална машина и стоят една до друга. Внимавайте,четете добре.
              Значи взех преди 2 г такова менте резачка за около 100лв беше ( не помня вече) Беше с голяма шина и НЕЗАТОЧЕНА верига. дадох още 60лв за малка шина с верига.( голямата дъска ми се наложи да слагам само за един орех) Капачките на резервоарчетата за бензини масло сълзяха и се налага затягане с клещи. Маслото на веригата - карам го само с ЕП - мисля че беше за скоростни кутии или диференциали,ако се не лъжа - еднотакова гъсто и мирише лошо (не слагам употребявано никога- това е голяма грешка) Бензина- само високооктанов. В началото слагах повече масло в бензина- един вид за разработка. Обаче това доведе до нагар по буталото- та се наложи да му зачистя буталото с телена четка. Според мене вентилаторчето им идва малко и не може да ги охлажда добре. Късах няколко пъти въженцето- накрая го смених. Дава много голям разход на бензин спрямо истинска резачка и върши по-малко работа. Когато я нося да заточа верига майсторите ми се смеят - не е болка за умиране. Ползвам я рядко и за малки по обем работи. Направих си самичък с нея и с едно ренде на скил покрива на къщата и съм мн доволен.Изтървана е от високо- спука бенз резервоар и колкото и да го лепя все сълзи. Има едно телче, което задвижва карбуратора - наложи се малко да го побългарявам. Но тия пари ми ги е избила отдавна ( две различни бригади майстори каних и под 4000лв цена за покрива не паднаха, а двамата с братото си нарязахме сами гредите (6*12см) рендосахме +2 ката ленен безир и монтаж с пневматичен гайковерт и с те тая машинка. Колко пъти е удряла пирони- ако бях с истинска определено щях да се чувствам кофти. Според мен си е идеална- имаше моменти, преди да сложим дограмата, всеки можеше да влезе и да си открадне някакъв инструмент. Ако бях взел истинка резачка за 1000+лв кво правим ? а така евентуално щяха да ми гепят менте за 100 кинта. Да с тая понатрупах опит, когато дойте момент ще взема оргинална само че не бързам, не си изкарвам хляба като дървосекач че да ми е наложащо. А за мангала дето ми я продаде - почна от 400 лв и стигна до : дай колкото имаш в портфейла.

Коментар

Такааа, от 10г. бачкам в куриерска фирма и ми е направило впечетление,че братята роми получават въпросните ментаци (резачки ,дрелки и тн.)от фирма ЛЪВ-Асеновград.

Коментар

Здравейте колеги, прочетох цялата тема и просто, няма начин как да не споделя моя опит с мургавите братя. Преди 5г. си купих едно бунгало с лозе и 4 декара двор в едно село до Средец (Грудово) където е ловната дружинка на баща ми. Доста запуснатичко беше и имаше нужда от много работа а количеството буклуци в двора беше феноменално . Тогава се спряха 2 жигули пълни с цигани и им казах, че ако изчистят целия двор и ми нарежат дървата ( 8 кубика) им давам всичкият метал ( над 3 тона - останките от 2 ГАЗКИ и още много буклуци). Блясъкът в очите им беше невероятен за нула време целият двор се напълни с малки циганчета, който мъкнеха боклуци по големи от тях самите и под звучните ритми на кючек идващи от жигулите 3 ма мангала ми рязаха дърветата ( супер експедитивно) с доста добре подържана Щилка, когато бяха готови - се почна и далаверата огледаха се плашливо и ме питаха дали няма полицаи в селото ( ловнатата ни дружинка освен полицаи друго няма ... ). Аз разбира се викам - няма и те ми показват явен ментак на Щил и то ментете наподобява този с който те режат и ми го продават за 400лв. - цената падна на 200лв. доста бързо, а аз се съгласих и им казах да ми дадат използваната и в този момент стана интересно и почнаха да ми връщат парите, но аз не ги оставих и им казах че сме си стиснали ръцете. Те почнаха да осират здраво и съвсем им стана гадно, когато баща ми дойде с още 6 тима ловци и ме пита, какво става, а аз му викам че мангалите не искат да ми дадат резачката за която си платих - в този момент 2 ма полицай от ловците ( и добри приятели ) стъпиха напред и почнаха да искат документи за резачките ( мангалите имаха 3 китайски в багажника) и лични карти. В крайна сметка - за мен остана Щилката ( истинската ) срещу 200лв - можех и да не им ги давам ама не съм крадец, а пък сделката си е сделка те искаха да ми продадат Щил за 200лв. и го направиха. Така че понякога и измамниците се оказват прецакани

Коментар

Така не съм се смял от сърце. Браво, браво, браво. "Ловци от цялата страна, обединявайте се".

Вчера рязахме с резачката на брат ми. Менте на Хускварна. Абе реже и работи яко пущината. Скри ми топката. Няма да капе масло, пали лесно, реже като за световно, за тея пари. Чак се замислих за момент, как може да дам 1000лв. за Щила.
                    Пийте червено вино! Дава здраве.
                    А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Колегата със здраве да си ползва резачката а на времето роми ни смениха улуцуте за 50лв ( зделката бе на баща ми ) като ме изпратиха на сигнал на домашния ми адрес и те забравиха да кажат след свършена работа че това била цената на метър . Тогава в квартала имаше повече малки къщички и доста самотни възрастни хора (изгоряха).Схемата е проста дават много ниска цена хората се съгласяват и след като свършат работа следват уточнинията а обикновенно по въэрастните хора си плащат за да няма скандали .

Коментар

най модерно сега на пазара е грабежа. Много зачестиха грабежите на ЗЛАТНИ обици и сенджири и то на дами. господа "ромите" минават хващат ти чантатат ти се средоточаваш и си я дърпаш, и в тозимомент ти дърпат обиците и сенджира. а тои вече хване ли ти синджира значи го е скъсъл и е побягнал. в момента златото много скочи и това ги кара още повече да крадат. Това гоправят на жени или по малки деца.

Коментар

Със златни накити съм виждал и друг вид измама. На някоя отбивка извън населено място паркиран автомобил(наи често с ромънска регистрация)и около него се суетят двама трима мангали и видят ли да се задава кола започват неистово да махат.Имаш ли нещтастието да спреш започват да ти обясняват как горивото им е на привършване,че не могат да се приберат и тем подобни глупости.предлагат ти срещу 50-100лв.масивни уж златни пръстени,обеци и тн. НЕ се вързваите всичко е ментак.

Коментар

Тая измама върви от поне 10 години. Веднъж спрях нарочно, да се позабавлявам на простотиите им. Бай Мангал ми предложи адски изгодна сделка със злато срещу пари и моторно масло, че уж неговото свършило. Аз му предложих да сипем диференциално в мотора и оня моментално се нави на сделка.... Тогава му теглих една и си тръгнах. Ама има и добри артисти и някои им се връзват.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Гергин Преглед на мнение
                              Вчера рязахме с резачката на брат ми. Менте на Хускварна. Абе реже и работи яко пущината. Скри ми топката. Няма да капе масло, пали лесно, реже като за световно, за тея пари. Чак се замислих за момент, как може да дам 1000лв. за Щила.
                              Менте Хускварните стават да нарежеш 10 кубика дърва за тая зима, след което чак другата година да нарежеш още 10. Ама трябва да се има в предвид че на Руския пазар в Пловдив са по 120-130 лв. Мангалите почват пазарлъка от 500 лв и падат до към 200. Винаги се услушват и питат за полицаи. Големи артисти са.

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                              Колегата със здраве да си ползва резачката а на времето роми ни смениха улуцуте за 50лв ( зделката бе на баща ми ) като ме изпратиха на сигнал на домашния ми адрес и те забравиха да кажат след свършена работа че това била цената на метър . Тогава в квартала имаше повече малки къщички и доста самотни възрастни хора (изгоряха).Схемата е проста дават много ниска цена хората се съгласяват и след като свършат работа следват уточнинията а обикновенно по въэрастните хора си плащат за да няма скандали .
                              Този Септември случайно реших да ида на Копривките да погледам част от Arena OFFRoad 2010. На връщане минавам през с. Марково, където живеят бабата и дядото на братовчед ми. Не бях ходил при тях от 5-6 години. Мислех само да мина покрай къщата и да видя дали са по двора, без да им се обаждам. В този момент гледам, че спира една изгнила Вектра, слизат 4-ма мангала и влизат при старците. Усъмних се и се върнах. Гледам бабата (няма и 50 кила) крещи на мангалите - "Ама нали 30 лв казахте за всичко ?!?!". А единия Мангал обяснява, че било по 30 лв на метър... Дядото с няколко инсулта само псува и нищо не може да направи.

Та случкачката: - минал един сам манго с 5 улука под ръка. Били артисали от друга къща. Само за 30 лв щял да смени улуците и да вземе старите. Бабата се съгласява. Мангала се качва, вдига последния ред керемиди, сваля старите улуци. След това маха на останалите 4-ма, които го чакат две къщи по-надолу. Вече при свалени улуци и керемиди цената става 30 лв на метър. Петима мангали притискат старците за пари. Непрекъснато шарят из двора и не можеш да се усетиш кога някой ще се промъкне вътре в къщата за да краде.

За късмет се появих точно в този момент.
                              Старците в първия момент дори не се усетиха кой съм. Започнах да се карам с мангалите. Най-демонстративно звъннах телефон на братовчед ми да идва веднага с групата за да се разправяме. Той братчеда няма група, пък и беше на море с гаджето, но мангалите се уплашиха и тихомълком напуснаха двора. Зарязаха покрива и изчезнаха. Не ми се мисли какво щеше да стане ако бяха скочили срещу мен.

За който не знае, село Марково е на 5 км. над Пловдив. Пловдивският хайлайф живее в баровски къщи там. Има си патрулки на СОТ-овете. Не е някое западнало село. Но престъпниците нямат задръжки.
                              Последно редактирано от bullet_pk; 01-02-11, 15:16.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Това с олуците, аха, аха, да стане и при нас. Комшията, иначе интилигент, поет -пише текстове за Маргарита Хранова, Орфей има, ми звъни на пожар миналото лято с мангала на вратата. И то защото от към мен е единствения изход към покрива.
                                Направо се беше вързал тотално, два дена не ми говори, че не пуснах мангала.
                                Нагли, та нагли! А сме кооперация на 5 етажа, как ли са си мислели, че ще напуснат живи терена?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X