Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Нов вид измами

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов вид измами

Роми(мангали)предлагат уж крадени резачки за окло 300- 400,които в магазина са по 1200 в моя случай Щил.Веднага се занесе в сервиз където още с влизането моя познат им каза да си заврът китайския боклук за 150 лева дет не огрява.заминаха за Троян

До: Нов вид измами

Е викаш ти купуваш крадени неща пък кви са тия измамници?

Евала,евала.

Коментар

Колега, тоя бизнес е известен поне 10г, не знам как не си чул до сега. Първо бяха, бормашини, флексове, канго, електрожени и др. от няколко години и резачки предлагат. Още по-фрапиращ е случая в който леко мургав господин, представящ се за италианец (в повечето случаи) и говорещ на развален български, предлага стока (в повечето случаи техника или инструменти или мъжки костюми на световно известни дизайнери), която е на високо професионално ниво. Историята е следната: бил той на някакъв панаир или изложение, като представител на фирмата, за която работи, изложението свършило и той, за да не плаща само самолетни разходи до Италия на въпросната вещ я продава на половин или дори по-ниска цена. Няма много време за мислене, защото таксито стои и го чака, че самолета излита след 1ч. Много хора изгоряха като си накупиха страшни боклуци. Един приятел почерпи за новите си флекс, бормашина и електрожен купени за 50лв , а на другия ден флекса изгоря още с натискането на копчето. Та историята е позната, но явно вие сега сте се сблъскали с нея!
      Последно редактирано от Peppy; 07-08-08, 21:02.
      LZ1PER

Коментар

Даже са по 80 лв,,,нали ги внясахме преди 6 месеца ...ама ей не искам с това да ядосвам вапросното лице повече,,само казвам колко са реално

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
          Е викаш ти купуваш крадени неща пък кви са тия измамници?

Евала,евала.
          Подкрепям.
          Никой не му е крив на колегата, че е останал измамен, очаквайки да получи нещо на нереална цена.
          Пък и придобиването на крадени вещи е наказуемо:
          (Наказателен кодекс: Чл. 215. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.)
          (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага укрие, придобие или спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знае или предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление или чрез друго общественоопасно деяние, се наказва с лишаване от свобода до пет години, но с наказание, не по-тежко от предвиденото за самото престъпление.
          (2) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Наказанието е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от хиляда до три хиляди лева, ако укривателството:
          1. е в големи размери;
          2. е с вещи, поставени под специален режим;
          3. се извършва по занаят;
          4. е извършено повторно или представлява опасен рецидив.)

Тези "търговци" на това разчитат - на непрестанния мерак на хората "да врътнат някоя далавера". Както най-често се оказва - не става.

Поздрави и дано никой повече не прави такива "изгодни" сделки. Просто, като не им се купува от т.нар. "стока", те сами ще напуснат тази "пазарна ниша".
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Мдааа, много правилно,Ник.

Имах едно време един дядо-лека му пръст!, дето ме научи на много неща. Умря на 92 години, а въртеше бизнес до последно. Та като малък се бях вклинил в едно гадже и тя ме заряза и ме налегна ученическата депресия. Нашите яко се сдухаха , че не ща да виждам никой и такива неща. Дойде и дядката да ме види и ми вика: Ама ти къде я намери? Викам на един купон в 4 сутринта ,бяхме си пийнали и така се запознахме и опознахме същата вечер. И той ми вика-Е ти какво очакваше? Казах му че я обичам , а той се засмя и вика: Тарикат не писка! След като скачаш така , ще си носиш последствията. Спомням си, че се разревах от злоба , а дядката каза съвсем безкруполно,докато майка тичаше за успокоителни: Не си тарикат , как може да ревеш за някой дет си прави веселото в този момент. Така ми и мина депресита , де !

Та и тука работата е малко такава като мойта. Ех,дядо,дядо!!!

П.с. : За да ви разкажа историята до край-наерих въпросното момиче и я нокаутирах !!! Селско е знам ,ама съвсем ми мина.

Коментар

П.с. : За да ви разкажа историята до край-наерих въпросното момиче и я нокаутирах !!! Селско е знам ,ама съвсем ми мина.
              А като падна нямаше ли шутове и скачане отгоре й?! Ако не си й оставил поне спукан далак или счупени ребра и перфориран бял дроб, след няколко дни е забравила. Сега ако кажеш, че барем и челюстта не си й спраскал при нокаута, това направо си е било караница, а не бой...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                А като падна нямаше ли шутове и скачане отгоре й?! Ако не си й оставил поне спукан далак или счупени ребра и перфориран бял дроб, след няколко дни е забравила. Сега ако кажеш, че барем и челюстта не си й спраскал при нокаута, това направо си е било караница, а не бой...
                Ей днеска всички сте решили да станете човеци.

Бях малък ти обяснявам. Тогава съм бъркал боя с галенето.

Коментар

Мдааа, много правилно,Ник.

За да ви разкажа историята до край-наерих въпросното момиче и я нокаутирах !!! Селско е знам ,ама съвсем ми мина.
                  Хахаха , ми ще ти мине я , поне знаеш , че връщане назад няма . И аз изписах 3 листа в районното на тази тема като ученик .

По темата - те фалшивите си имат и разлика , поне аз за такава знам - не е STIHL ,

а STILH .

И винаги съм се чудил на тия ментаци , излизат им кажи речи колкото на оригиналния производител - ами направете ги поне да работят . Флексове , бормашини - ами един прост електромотор е деа . Та поне , ако се набутаме някой път , да може да си ползваме набутката макар и не толкова с кеф .

Коментар

Нещо не чувам в новините кво е направила прокуратурата с тия, дето от две седмици продават из цяла София по интернет и некъв жиесем зъби за багери. Ясно е че са нужна вещ при това строителство, ама багеристите казват че не им трябват всяка година. Пък реклама за сигурно половин милион, мирише на едни крадени пари ...
                    Господин Главен Прокурор?

Р.С. Разбирам че сте твърде зает за да се самосезирате, използвайте моето недоумение, за да разкарате поне нещо, дразнещо електората. Може да ми отговорите или в темата, или по който и да е достъпен през форума начин, в това число по телефона. В противен случай си запазвам правото да спра да Ви уважавам. Оправданието че не са Ви донесли, ще звучи несериозно.

Все още с уважение,
                    Стефан

Коментар

Стефане, Стефане... явно се обръщаш към институцията, а не към лакея, който я представлява, иначе не върви да ползваш "Ви" с главна буква...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Единственият начин да се спрат кражбите, е да се спре кпуването на "съмнителни" стоки! Аз лично никога не бих взел нещо ако имам дори подозрение, че може да е крадено, защото всичко на този свят се връща (нямам в предвид откраднатита предмети, те не се връщат поне не и у нас). Обирали са ми жилището и знам колко е обидно да виждаш как някой се е ровил в живота ти за да извади "пет лева"

Коментар

Аз затова, като дайдеха едни мангали в сервиза с Бургаски Golf 2 да ми предлагат неккви резачки, картачи и темподовни машини / уж крадени от обекта/ само свирнах на мойте момчета да излезнат и като ги подкарахме на ураааа. Едвам се качиха в мангалския си Golf.

P.S. Ако всички постъпвате така Ще има много по-малко кражби
                          Велосипед, кракомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от klimatron Преглед на мнение
                            Аз затова, като дайдеха едни мангали в сервиза с Бургаски Golf 2 да ми предлагат неккви резачки, картачи и темподовни машини / уж крадени от обекта/ само свирнах на мойте момчета да излезнат и като ги подкарахме на ураааа. Едвам се качиха в мангалския си Golf.

P.S. Ако всички постъпвате така Ще има много по-малко кражби
                            Колега евала тази постъпка ми харесва,аз бих реагирал по същия начин.Много ги мразя тези мангали.90% от клиентите ми са такива,идва облечен за 5лв.а си копува кола за 150000лв.(Touareg)примерно.
                            [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                            ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение
                              Даже са по 80 лв,,,нали ги внясахме преди 6 месеца ...ама ей не искам с това да ядосвам вапросното лице повече,,само казвам колко са реално
                              Колега остави един телефон или ми звъни 0887820628 евгени
                              sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X