Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стикери по колите или как властта скубе народа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
    Четете внимателно закона.
    В закона пише това:

Първоначално публикуван от ЗДвП
    Чл.100 (3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон към знака. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът на знака да бъде залепен на указаното място, същият стикер на знака се залепва на застрахователната полица, която се носи от водача на моторно превозно средство, и при проверка се представя заедно с контролния талон.
    Първоначално публикуван от ЗДвП
    Чл.179 (5) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 39 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 487, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.
    ...което значи че глоба по чл.179 (5) може да се наложи ако не си спрян от движение И нямаш стикер на стъклото И нямаш валиден контролен талон. Тоест ако едно от трите не е спазено (ерго, нямаш залепен стикер но имаш валиден контролен талон), не могат да те глобят, освен ако няма друга уловка, като наприимер незалепения стикер да прави и контролния талон невалиден. Това последното не знам къде да го търся, обаче. Дори не намирам чл.487 в кодекса за застраховането.

Дори да е така, не всеки би се заел с разправията по обжалване на акт пред това да си залепи стикера. Макар че въпросният акт би трябвало да падне в съда за секунди, ако в него е описано (дали от полицая или от потърпевшия - без значение) че картонче и полица са представени.
    Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 13:35.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

(ерго, нямаш залепен стикер но имаш валиден контролен талон), не могат да те глобят,
      Точно така.

Затова и не глобяват ако имаш картончето.
      Е, могат да се заяждат колкото искат.

Коментар

Мечтая си за времето в което ще се плати един път в годината нещо си и ще можеш да караш автомобил , мотор,камион..... За физ лице с 3-4 и повече превозни средства е безумие. Фирми с повечко коли тип логистика си имат специален човек на заплата да се хрижи за това. Голямо дране разпределено на десетки малки за да се усеща поносимо и уж в услуга на обществото
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          Мечтая си за времето в което ще се плати един път в годината нещо си и ще можеш да караш автомобил , мотор,камион..... За физ лице с 3-4 и повече превозни средства е безумие. Фирми с повечко коли тип логистика си имат специален човек на заплата да се хрижи за това. Голямо дране разпределено на десетки малки за да се усеща поносимо и уж в услуга на обществото

Айде сега, не е такава трагедия. Отговарям за 10-15 кошници, включително камион и автобус. Между другото, иначе си имам още задължения. Винаги казвам, като не можеш да помниш, листче на сенника - ГТП, го и винетка. Преди тръгване проверяваш кое кога. Ако си хептен слаб между ушите - правиш ги там, където те сещат с смс, мейл, гълъб....
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение

Айде сега, не е такава трагедия. Отговарям за 10-15 кошници, включително камион и автобус. Между другото, иначе си имам още задължения. Винаги казвам, като не можеш да помниш, листче на сенника - ГТП, го и винетка. Преди тръгване проверяваш кое кога. Ако си хептен слаб между ушите - правиш ги там, където те сещат с смс, мейл, гълъб....
            Или ти е работа или ти е бизнеса това. Щом те кефи през седмица да обикалящ 10 15 сенника...
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

А, мен не ме кефи да плащам нещо което само пречи, дразни и създава повод за допълнителни нерви.
              Е, това със сигурност може да се нарекат "грешни пари"
              Ако имат кураж да обявят такса за нашия човек 20-30лв на година, на кола и поне ще е открито.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение

Или ти е работа или ти е бизнеса това. Щом те кефи през седмица да обикалящ 10 15 сенника...
                Това е част от работата ми, аз съм наемник. И не обикалям по сенниците, една екселска таблица е достатъчна. bgtoll от няколко години пращат имейл седмица преди изтичане на винетката, застрахователите напомнят за ГО. Мога да си го вкарам всичко и в календара на служебния имейл, ама няма нужда. Преди шофьорите ми поне си следяха прегледа и маслата, сега чакат да им кажа.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Вие се дразните от стикерите, което е нищо в сравнение с малоумието за невалиден технически преглед при смяна на регистрационен номер. Как може да си прехвърлиш винетката при смяна на номера, а не можеш да прехвърлиш прегледа. Последните ми две коли, които купих, бяха минали технически преглед предната седмица пореди продажбата, защото няма как да ми ги продадат нередовни. Даже едната се оказа, че е минала в същия технически пункт, в същия град, в който и аз отдох. Смених номера, защото приличаше на войнишко канче и не ме кефеше. На въпроса ми в пункта, как може годишен технически преглед да трае само една седмица( при положение, че точно те бяха удостоверили, че е годна), като колата е същата, само вдигнаха рамене и казаха- това е положението.
                  Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Най-куриозното в случая е, че след като смениш номерата и си тръгнеш от КАТ, вече си в нарушение - нямаш валиден ГТП. 🙂

• atanas_93
                    atanas_93 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Неоспорим факт

• drukman
                    drukman коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ти как не разбра идеята на стикерите. "СЪБИРАНЕ НА неВОЛНИ ПОЖЕРТВУВАНИЯ ЗА БЕДНИЧКИЯ" Кой нормален ще те пусне да минеш гратис?

Интересно как е ако НЕ си смениш номерата.

Както сте го подкарали, още малко и на някой ще му светне лампиона, че еко категориите които "определят" при ГТП са ментерливи и нереални?
                  Уау...

Съществената част: Помрънкахте си, изциврихте се. Ще е интересно дали ще последва и нещо реално или ще си останете с едното циврене?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Както сте го подкарали, още малко и на някой ще му светне лампиона, че еко категориите които "определят" при ГТП са ментерливи и нереални?
                    Уау...

Съществената част: Помрънкахте си, изциврихте се. Ще е интересно дали ще последва и нещо реално или ще си останете с едното циврене?
                    То това отдавна е ясно. Имам две бараки, бензин Евро 4 и дизел Евро 6. Скоро установих, че и двете са 4 еко група. А съм почти сигурен, че по-дъртата беше 3-та. Как стават тия работи не знам. Тя специално е от 4 години при мен и ходи само в един сервиз за ГТП, че не ми се рискува с друг заради автоматичното 4х4.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Всичко написано в темата също е известно отдавна, и на всички. Затова и го квалифицирах като циврене.
                      Тия неща нито се пишат за пръв път, нито ще е за последен.
                      Е, и? Чия шапка накривихте с толкова писане?

Затова тия неща комшулука ги нарича "глупостакис на търкалякис".
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е запълваме времето между софрите, докато Мишев изпълнява пъкления план Б, може и на В да е минал.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X