Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стикери по колите или как властта скубе народа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    Чакай да ти кажа най-лошото. Стикер на стъклото вече не се лепи, слагат го някъде на картончето, ама си го плащаш, барабар с чипа. Има решение на ВАС, че стикерите са незаконни, и то е от лятото, да не е и от пролетта. Колко милиона отидоха при другаря, собственик на печатницата(БСП деец е инфото) от тези стикери, смятайте си сами. Нещо 8-10 лв на бройка, че има чип. Преди бяха 1-2 лв. Сметни сега и ма ГО, в същата печатница са. От 2-3 години се вкарва предложение в парламента за премахването им, и все не се стига до гласуване.
    Колко завоалирано се бърбори в тая тема...
    Демакс ли имаш предвид?

Апропо, печатницата е в шопско, но не е в кв. Горубляне
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не залепиха на стъклото, но залепиха някъде и ти прибраха мангизите. ...и ти казаха, че това безсмислено нещо трябва да го носиш. Иначе глоба.
      На полицаите отдавна нищо не им трябва. Те ползват номера на колата. Не се занимават с глупости. Поне това в държавата изглежда наредено.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        На полицаите отдавна нищо не им трябва. Те ползват номера на колата.
        Точно така.
        И това отново показва, че стикерите са глупава отживелица, както и всички други бумаги които "трябва" /за чий х0й/ да носим
        Протести трябва.От всички нас зависи.

Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Протестите са за ...тъмно зелени. Ние ходим на работа. ...или не си се сетил защо се толерират толкова старателно. Те са много, евтини и безработни(ние работим за да ги храним). Демокрация, ееее

• pansim
          pansim коментира
          Редактиране на коментар
          и какво предлагаш? Да продължим да работим и да пишем по форумите. Хубаво,ама доказано НЕ върши работа.

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Предлагам да измъкнем пушките. Протестите свалят едни и въздигат други, ама пак същите.
          Или "Преоблякъл се Илия, па у тия"

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Демакс ли имаш предвид?

https://demax.bg/kontakti/

Хубаво е да не се изказваш неподготвен.

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Но несвойственно.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Не залепиха на стъклото, но залепиха някъде и ти прибраха мангизите. ...и ти казаха, че това безсмислено нещо трябва да го носиш. Иначе глоба.
        На полицаите отдавна нищо не им трябва. Те ползват номера на колата. Не се занимават с глупости. Поне това в държавата изглежда наредено.
        Не само. И простолюдието може да проверява по регистрационен номер дали някой има преглед и гражданска.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Не само. И простолюдието може да проверява по регистрационен номер дали някой има преглед и гражданска.
          Даже и километрите излизат. По вин наистина, но пък на повечето коли се вижда с просто око.

Коментар

Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение

https://demax.bg/kontakti/

Хубаво е да не се изказваш неподготвен.
            Напред народе, клишетата ще ни спасят!!!

Първо - моля да не се опитваш да диктуваш какво да пиша.
            Ако бях лошо възпитан и използвах клишета като теб, бих ти казал "да не ми даваш наклон на уя", но аз не съм лошо възпитан и не използвам клишета като теб, затова няма да ти кажа "да не ми даваш наклон на уя".

Второ - ти прочете ли какво пише в линка който си дал? Частта с печата и холограмите се намира...?

И коментаторите...

Коментар

На ц шосе 117, което е да кажем младост, на горубленци нивите, е печатницата на БНБ.

Дишай издишай

Коментар

Разбира се че това не е кв. "Младост". Ти да не си от индиянция че си толкова неориентиран?

И коментаторите...

Коментар

Верно ли не е младост там? ай сиктир.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Демакс ли имаш предвид?

Колко да е завоалирано, чел съм преди години за това. Как се казва фирмата хич не ме интересува, резултата е важен - разни лепенки пред очите ми, дето са възможно най-трудни за махане. За бонус по едно време все Януари махаш ГО на -10°С, да ти е по-кеф.
                    ПП Ей сега погледнах, да Демакс трябва да е, на другаря Кънев, по-горе линк бях пуснал.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Не стига че лепенките са излишни, но и от печатарницата са започнали да се циганят.
                      Преди години лепилото останало при сваляне на винетка, стикер за ГО или ГТП се премахваше с парцалче и вода.
                      Сега се маха само с разтворители и/или макетен нож.

И коментаторите...

Коментар

Не се циганят, милиционера едно време беше въдворил да не може да се свали цял стикера. По едно време се делеше на пластове, после се късаше на парчета. Някой му увря тиквата, че няма нужда от тия секретности. Иначе самите милиционери си го казаха, че стикери не им трябват вече, това на високо ниво.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          А, сега обясни на кого и за какво са тия стикери с холограми и големи залени хартии, и те с холограми, и лепенки за ГО, и те с хай тек идиотии, и картончета за ГО, и ..вече се забъкнах.
                          На полицаите не им трябват.... отдавна.
                          На кой трябват и за какво трябват вече 20г

ПП Колко коли има в движение в България?

• Asen Kushlev
                          Asen Kushlev коментира
                          Редактиране на коментар
                          Е как на кого, на собственика на печатницата, който явно има дебел гръб. Иначе по въпроса, ей чичо гошо рече : Към началото на 2025 г. в България има над
                          3.1 милиона регистрирани леки автомобила
                          Сега ги сметни по 8-9 лв стикерче за ГТП, по 2-3 лв за ГО, като ГО-то можеш да го сметнеш едно по 4 бр. да кажем за 2 милиона каляски на разсрочено плащане. И какъв чуден бизнес излезе за другаря, сигурен при това.

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                        Иначе самите милиционери си го казаха, че стикери не им трябват вече, това на високо ниво.
                        Ооо, трябват им. Тоя за ГО все още си длъжен да го залепиш, иначе - друс 50 кинта (беше последно).

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          И аз не сменям но Спарки е прав. Дори го пише на стикера. Ако не е залепен е невалидна гражданската. Защо, да обясни някой по-учен.
                          А и двамата не сме попадали на калпав полицай.

• Asen Kushlev
                          Asen Kushlev коментира
                          Редактиране на коментар
                          По закон все още е така, да. Няма кой да го промени просто. Иначе много не гледат, едната служебна от Май е със стария стикер, само на шефа правиха проблем, щото нещо се беше правил на интересен.

• sparkybg
                          sparkybg коментира
                          Редактиране на коментар
                          Има кой да го промени, ма не иска.

Дали ще се заядат - зависи на какъв попаднеш. Аз съм попадал на образ, дето отказа и да ме глоби за незалепен стикер, че и да ми връчи фиш, дето имах, щото за месец-два попадащше в едногодишния срок от минало нарушение и щях да го плащам двойно. И вика "Моля те залепи го - грехота е да те глобяват за такива глупости." Нито ми е познат, нито приятел. Просто нормален по моите разбирания човек. Стикера беше в жабката заедно с новата от няколко седмици полица ГО.

Ако нямаш нищо залепено, вади очи. Ако имаш дърт, някой гъз пак може да гледа от близо и да се заяде.

Преди няколко дни например посред бял ден глобиха 84 годишен дядо че забравил да си пусне фаровете. Същия веднага търчал да си плати глобата, та да спести 10-те лева отстъпка. Да ме извиняват съвестните пазители на пътната безопасност, свършили това, ама е свинщина. Едно човешко предупреждение е достатъчно - нито е застрашил някой за 10 километра до селото си и обратно, нито е нарушител рецидивист.

Четете внимателно закона.
                        Ако стикера и картончето са ти в жабката (примерно)
                        Нищо не правят.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X